Jennifer Lawrence:

Derfor greier hun ikke tilgi faren sin

Skuespiller Jennifer Lawrence har selv kjent på tankene: Hva om jeg hadde blitt tvunget til å gjennomføre svangerskapet?

KJEMPER: Jennifer Lawrence (32) kjemper for likestilling mellom kjønnene. Både når det kommer til abortsaken og lønnsgap. FOTO: NTB.
KJEMPER: Jennifer Lawrence (32) kjemper for likestilling mellom kjønnene. Både når det kommer til abortsaken og lønnsgap. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

I lys av den omstridte debatten rundt abort i statene delte skuespiller Jennifer Lawrence (32) nylig sine synspunkter om temaet i et intervju i Vogue.

Hun er langt fra den eneste kjendiskvinnen som har rast mot den kontroversielle lovgivningen som har sjokkert verden. Både Taylor Swift og tidligere førstedame Michelle Obama har gått åpent ut og sagt sin mening. Mens Bette Midler foreslår å forby Viagra, siden en slapp penis må være Guds vilje.

I den forbindelse Jennifer Lawrence hun om tøffe perioder. Oscarvinneren ble gravid tidlig i 20-årene og hadde opprinnelig planlagt å ta abort. Men før inngrepet gjennomgikk hun en spontanabort alene i Montreal, skriver Variety.

Aborterte under innspilling

Under innspillingen av filmen «Dont Look Up», hvor hun spiller mot Leonardo DiCaprio, ble Lawrence gravid igjen. Men også denne gangen gjorde kroppen opprør og hun spontanaborterte under innspillingen. Hun måtte i tillegg gjennomgå den en utskraping hvor rester av graviditetsvev i livmorhulen ble fjernet.

Lawrence er fra staten Kentucky, hvor de har forbudt abort. Dette har skapt en enda større splid i hennes familie, som startet da Donald Trump ble president i 2017.

Skuespilleren har til tross for to spontanaborter greid å bli mor, men hun måtte først gjennom en medisinsk prosedyre, forteller hun. Og hun er sint over det faktum at unge jenter i USA nå opplever begrensede valgmuligheter når det kommer til sin egen kropp.

PÅ DET TREDJE: Etter to spontanaborter kunne Jennifer Lawrence bli mor med litt hjelp fra leger. Her bilde fra desember 2021. FOTO: NTB.
PÅ DET TREDJE: Etter to spontanaborter kunne Jennifer Lawrence bli mor med litt hjelp fra leger. Her bilde fra desember 2021. FOTO: NTB. Vis mer

«Jeg husker at jeg tenkte på det en million ganger mens jeg var gravid. Tenkte på de tingene som skjedde med min kropp, og jeg hadde et godt svangerskap. Men hvert sekund av livet mitt var forskjellig, og det gikk opp for meg mange ganger: Hva om jeg hadde vært tvunget til å gjøre dette? »

Prøvde å tilgi faren

Ifølge Vogue er hennes skuffelse over den nye abortloven direkte rettet mot enkelte familiemedlemmer, inkludert faren hennes.

Skuespilleren forsøkte å reparere forholdet til familien etter at hun selv ble mor, men da abort ble ulovlig i hjemstaten, ble det veldig komplisert igjen. Lawrence har prosessert familiedramaet i terapirommet og hun har til og med fortalt terapeuten om gjentakende mareritt om Fox News-anker Tucker Carlson.

«De fem siste årene har jeg jobbet så hardt med å tilgi faren min og familien min, og prøvd å forstå dem. Men det er annerledes. Informasjonen de får er annerledes. Livet deres er annerledes.»

Lawrence legger til:

«Jeg har prøvd å komme over det, men jeg kan faktisk ikke det.»

Hun sier at hun ikke kan forholde seg til mennesker som ikke er politiske lenger og mener at når man bor i USA er man nødt til å være politisk, for politikken dreper mennesker.

«Jeg vil ikke snakke nedlatende om familien min, men jeg vet det er mange andre som er i lignende situasjon med sin familie. Hvordan kan man oppdra en datter fra fødsel av og mene at hun ikke fortjener likestilling? Hvordan?»

LØNNSGAP: Lenardo DiCaprio tjente 5 millioner dollar med en sin kvinnelige motspiller i filmen «Dont look up». FOTO: NTB.
LØNNSGAP: Lenardo DiCaprio tjente 5 millioner dollar med en sin kvinnelige motspiller i filmen «Dont look up». FOTO: NTB. Vis mer

«På grunn av min vagina?»

Likestilling er noe Lawrence har måttet kjempe for i Hollywood også. Hun har ofte fått mindre betalt enn hennes mannlige motspillere.

Hackergruppen The Sony hack har avslørt at hun tjente mye mindre enn hennes mannlige motspillere i «American Hustle» og i 2021 kom det frem at DiCaprio tjente fem millioner dollar mer enn henne til tross for at de begge spilte hovedroller i filmen «Dont look up».

Hunger Games-stjernen sier til Vogue at alle skuespillere ofte er overbetalte, men at det ikke gjør lønnsgapet mellom menn og kvinner mindre frustrerende.

Hun legger til:

«Det spiller ingen rolle hvor mye jeg gjør. Jeg får fortsatt ikke like mye betalt som en mann, er det på grunn av min vagina?»

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer