Vanessa Rudjord bryllup

Derfor hadde de mobilnekt i bryllupet

Gjestene fikk ikke lov til å bruke mobiltelefonen i det stjernespekkede kjendisbryllupet.

VANESSA RUDJORD BRYLLUP: Vanessa Rudjord er definitivt årets norske kjendisbryllup-snakkes. I begynnelsen av juni giftet hun seg i Paris, med forloveden Jonas Forsang. FOTO: Julie Pike for KK
VANESSA RUDJORD BRYLLUP: Vanessa Rudjord er definitivt årets norske kjendisbryllup-snakkes. I begynnelsen av juni giftet hun seg i Paris, med forloveden Jonas Forsang. FOTO: Julie Pike for KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets norske kjendisbryllup-snakkis er det definitivt blogger og podkaster Vanessa Rudjord (46) og forlegger Jonas Forsang (41) som står for.

Den store begivenheten - som er Vanessas tredje bryllup - ble avholdt 4. juni på et slott én time utenfor Paris sentrum, hvor de hadde samlet 100 av sine aller nærmeste - og blant dem; mange fra Norges kjendiselite.

Hypen ble ikke desto mindre, da det ble kjent at brudeparet hadde nektet gjestene sine å bruke telefonen under bryllupet.

Dermed var det mange some-entusiaster som ble skuffet, ettersom det aldri kom noen drypp fra innsiden av slottet utenfor Paris.

I podkasten Synnøve & Vanessas Podcast åpner bruden opp om valget av mobilforbud.

- Vi valgte å ha mobilforbud, som jo egentlig er litt flaut å be om. Samtidig var det viktig for meg at ikke bare jeg skulle være i nuet. Man skulle føle at man ikke trengte å ta frem mobilen for å filme. Derfor sendte vi ut en melding til alle i forkant, om at det ikke var lov til å filme eller dele på Instagram, forklarer Vanessa i podkasten

Glad for mobilforbudet

Ekteparet hadde hyret inn fotograf Janne Rugland, som tok bilder av brudeparet og gjestene.

- Alle gjestene skal få tilgang på bildene som ble tatt i bryllupet, bedyrer Vanessa i podkasten.

Da bruden så bildene i ettertid, er hun glad for at hun og ektemannen innførte mobilforbudet.

- Vi så ikke ut! Det beste med det var at ingen hadde danset som de gjorde, som om ingen så på, hvis det var sånn at alle filmet. Man tør jo som regel ikke bevege seg på dansegulvet, fordi man er redd for å bli livestreamet herfra og til helvete, fortsetter Vanessa i podkasten.

Også podkastmakker og forlover Synnøve Skarbø (51) var glad for mobilforbudet.

- Jeg må bare si at det altså var saliggjørende å slippe å tenke på den risken det var; nå skal jeg holde tale, tenk om noen filmer og legger ut en snutt. Jeg syntes også at det var så deilig å slippe å ha det fokuset: «kan du ikke ta et bilde av meg her? Nå så jeg så fin ut i denne kroken», sier Synnøve i podkasten.

Vanessa er overbevist om at bryllupet ble ekstra fint, fordi alle turte å være seg selv, og klarte å fokusere på nuet.

- Selv om man tenker at man følger med når man filmer og tar bilder, gjør man jo ikke det. Det er mange som har sagt til meg i ettertid at det var så digg å slippe å ha det fokuset, og det er jeg glad for.

Kunne betalt en månedslønn for å se bryllupsbilder

Paret har delt to svart/hvitt-bilder med some-følgerne sine etter bryllupet, og i kommentarfeltet har det trillet inn med gratulasjoner til det ferske ekteparet.

Men én av dem som føler seg snytt av mobilforbudet er TV-profil Morten Hegseth (36). Med glimt i øyet skriver han følgende i kommentarfeltet til brudebildet:

FOTO: Skjermdump Instagram
FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer

KKs moteekspert Ida Elise Eide Einarsdóttir tror neppe at Vanessa og Jonas er det første brudeparet som har nektet gjestene å bruke mobiltelefonen under bryllupet.

- Jeg har en følelse av at stadig flere gjør det - ikke fordi de ikke vil at bildene skal lekke nødvendigvis, men fordi de er lei av at gjestene bare sitter med mobilene sine, forklarer hun.

Også Vanessas brudekjole er blitt en snakkis - og spesielt etter at hun avslørte i podkasten at kjolen til over 200 000 kroner var blitt ødelagt hos skredderen.

Moteekspert Ida Elise mener at brudekjolen er en klassisk Monique Lhuillier-kjole, og bruden har valgt å gjeninnføre brudeslør, som stadig flere bruder dropper.

– Vi vet ikke så mye om kjolen enda nettopp grunnet mobilforbudet, og fordi Vanessa selv har holdt kortene relativt tett til brystet. Kjolen hun i utgangspunktet skulle ha var kjøpt i New York hos Monique Lhuillier, og denne er også fra luksusmerket.

- En typisk Lhuillier-kjole som både er klassisk, romantisk og feminin. Sløret er også en klassisk detalj, som jeg har inntrykk av at mange har droppet, men som nå er på vei tilbake igjen, forklarer hun til KK.

En kongelig favoritt

Forloverne Synnøve Skarbø og Pia Tjeltas kjoler er også blitt lagt merke til, og begge har gått for en klassisk kjenning som vi har sett både på andre kjendiser og kongelige de siste årene.

Både hertuginne Kate, prinsesse Beatrice og vår egen kronprinsesse Mette-Marit er blitt sett i kjoler fra it-merket Vampire's Wife.

– Pia og Synnøve valgte kjoler fra det britiske luksusmerket. Ikke overraskende, for kjendisene har for lengst falt for Vampire's Wife som lager glamorøse, men moderne kjoler som også de kongelig har trykket til sitt bryst.

EN KONGELIG FAVORITT: Kronprinsesse Mette-Marit, hertuginne Kate og prinsesse Beatrice i Vampire's Wife-kjoler. FOTO: NTB og Robin Bøe / Spellemann
EN KONGELIG FAVORITT: Kronprinsesse Mette-Marit, hertuginne Kate og prinsesse Beatrice i Vampire's Wife-kjoler. FOTO: NTB og Robin Bøe / Spellemann Vis mer

- Vanessa selv har også uttrykt sin forkjærlighet for merket, signert Susie Cave - den britiske modellen og kona til artist Nick Cave, forklarer KKs moteekspert.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer