Shiloh Jolie Pitt:

Derfor har hun blitt et forbilde over hele verden

Nå tar 15-åringen mer og mer etter moren sin.

MOR OG DATTER: Angelina Jolie og datteren Shiloh Jolie-Pitt på filmpremieren til Eternal i London i oktober. FOTO: NTB
MOR OG DATTER: Angelina Jolie og datteren Shiloh Jolie-Pitt på filmpremieren til Eternal i London i oktober. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Angelina Jolie (46) og Brad Pitt (57) har etter at de fikk sitt første barn tatt dem med på filmpremierer og andre arrangementer som innebærer rød løper. Å være født inn i en Hollywood-familie gjør at verdens øyne er rettet mot deg gjennom oppveksten - det innebærer også stilreisen. Shiloh Jolie-Pitt (15) har vist seg i en androgyn stil helt siden hun stilte opp på rød løper ikledd dress og en kort hårklipp som 8-åring.

Klesvalgene har gjort 15-åringen til et forbilde for ungdom verden over. Mange er blitt inspirert til å kle seg slik de vil. Antrekkene viser at hun kan være leken, i tillegg til at hun sprer budskapet om at du ikke trenger å kjøre konvensjonelle klesvalg.

Vi har tatt en titt på skuespillerdatterens inspirerende stilreise gjennom årene.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

RØD LØPER: Shiloh antrukket i dress sammen med faren Brad Pitt og brødrene Pax og Maddox Jolie-Pitt på filmpremiere i Los Angeles i desember 2014. FOTO: NTB.
RØD LØPER: Shiloh antrukket i dress sammen med faren Brad Pitt og brødrene Pax og Maddox Jolie-Pitt på filmpremiere i Los Angeles i desember 2014. FOTO: NTB. Vis mer

Shiloh var 8 år da hun stilte opp i dress på rød løper til filmen «Unbroken», side om side med faren og brødrene Maddox og Pax.

I TOKYO: Shiloh var med mamma på promotering av filmen «Salt» i 2010 ikledd gult og beige sommeroutfit. FOTO: NTB.
I TOKYO: Shiloh var med mamma på promotering av filmen «Salt» i 2010 ikledd gult og beige sommeroutfit. FOTO: NTB. Vis mer
REISEFOT: Shiloh har holdt håret kort nærmest hele oppveksten. Det er først etter hun ble tenåring at hun har latt håret vokse. FOTO: Skjermdump.
REISEFOT: Shiloh har holdt håret kort nærmest hele oppveksten. Det er først etter hun ble tenåring at hun har latt håret vokse. FOTO: Skjermdump. Vis mer
FINSTASEN: 11-årige Shiloh til høyre i bildet med sine yngre søsken, tvillingene Knox og Vivienne. FOTO: Skjermdump.
FINSTASEN: 11-årige Shiloh til høyre i bildet med sine yngre søsken, tvillingene Knox og Vivienne. FOTO: Skjermdump. Vis mer

Født inn i rampelyset

At foreldrene hennes er to av de mest berømte Hollywood-skuespillerne i vår tid, har gjort at hun har fått vist stilen sin på den røde løperen og blitt et forbilde for mange.

CONVERSE ER HENNES GO TO: Gullstripete jakke, chinos og Converse, sistnevnte blir hun mye sett i - enten det er på en premiere eller til hverdags. Her er hun på filmpremiere med moren Angelina Jolie og søsteren Zahara Marley Jolie-Pitt i oktober 2019. FOTO: NTB.
CONVERSE ER HENNES GO TO: Gullstripete jakke, chinos og Converse, sistnevnte blir hun mye sett i - enten det er på en premiere eller til hverdags. Her er hun på filmpremiere med moren Angelina Jolie og søsteren Zahara Marley Jolie-Pitt i oktober 2019. FOTO: NTB. Vis mer

Jolie-Pitt-barna er vant til å følge mor og far på den røde løperen. Skuespillerparet møttes under innspillingen av filmen «Mr. and Mrs. Smith» i 2005 og giftet seg i 2014. I 2019 tok de ut skilsmisse og har til sammen seks barn.

Bryter normer

Det har tidligere blitt debattert om man som foreldre skal la barna bryte med konvensjonelle normer og gå i de klærne de selv ønsker og føler seg komfortable i. «Brangelinas» datter har blitt skrevet mye om, særlig på grunn av klesstilen, og at foreldrene har latt henne være seg selv.

- Forventninger til hvordan normbryterne vil bli tatt imot i samfunnet kan påvirke hvordan kjønn uttrykkes. Selv om normer og roller kan variere betydelig, er det observert på tvers av kultur og land at biologisk kjønn fører til ulike forventninger til atferd og opplevelse avhengig av om man er jente eller gutt, forklarer Carolina Borges Rau Steuernagel ved Universitetet i Oslo. Hun forsker blant annet på kjønn, seksualitet og atferd.

- For eksempel, selv om noen identifiserer seg som jente, og har et kjønnsuttrykk som blir tolket som utypisk, betyr ikke det nødvendigvis at deres seksuelle orientering er homofil. Andre kan ha et typisk kjønnsuttrykk, men bryter med forventninger knyttet til kjønnsroller eller seksuell orientering. At en forandrer sin mening i løpet av livet knyttet til identitet, legning og uttrykkelse er også et typisk funn i forskningen.

Hun understreker at hun uttaler seg på generelt grunnlag.

- Når det gjelder utvikling, er det å finne sin «identitet» en prosess som krever støtte fra foreldrene, ikke bare i form av godkjennelse, men også med informasjon og åpen dialog. Seksualitet er bare en dimensjon og spørsmål rundt «hvem er jeg?» innebærer mange andre aspekter av livet. Det kan være vanskelig for ungdommene å finne ut av dette selv. Det er viktig å hjelpe ungdommene å forstå seg selv og samfunnet rundt seg, men det er også helt forståelig at foreldrene og foresatte synes dette er et vanskelig tema.

- Å prøve å forstå disse ulike begrepene og prosessene sammen med barna synes jeg er sentralt for å styrke mestring i foreldrerollen og å fremme god fysisk og psykisk helse, samt å forebygge vold, sier Steuernagel.

Viser seg oftere i kjoler

Den siste tiden har Shiloh vist seg hyppigere i kjoler. Hun fikk særlig oppmerksomhet da hun stilte opp i sin mors redesignede Dior-kjole på filmpremieren til Eternal som kom ut tidligere i høst.

MORS REDESIGN: Shiloh helt i høyre i Angelinas Dior-kjole fra 2019. Den er lagt opp og tilpasset datteren. FOTO: NTB.
MORS REDESIGN: Shiloh helt i høyre i Angelinas Dior-kjole fra 2019. Den er lagt opp og tilpasset datteren. FOTO: NTB. Vis mer

Og her er Angelina Jolie i den samme kjolen på filmpremieren til Disneys Maleficent: Mistress of Evil fra 2019.

NYDELIG KJOLE: Angelina har arvet bort denne kjolen til datteren. FOTO: NTB.
NYDELIG KJOLE: Angelina har arvet bort denne kjolen til datteren. FOTO: NTB. Vis mer

Steuernagel avslutter med å betrygge om at det finnes gode råd i knyttet til denne tematikken.

- Det finnes mange ulike nettsider hvor foreldrene og ungdom kan finne mer informasjon. Helsetjenestene har også kompetanse for å gi veiledning, sier hun.

KLASSIKER: Shiloh blir ofte sett med Converse. FOTO: NTB.
KLASSIKER: Shiloh blir ofte sett med Converse. FOTO: NTB. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer