Kongelige bunader:

Derfor har vi aldri sett kong Harald i bunad

En svært gledelig nyhet er at vi trolig får se Kongen på slottsbalkongen i dag. Men han kommer neppe i bunad.

ROJALE BUNADER: Både dronning Sonja og kronprinsparet er svorne tilhengere av å bruke bunad. På dette bildet, tatt i hagen på Stiftsgården i 2006, i forbindelse med 100-årsmarkeringen for kong Haakon VIIs kroning, er det riktignok kun dronningen og kronprinsessen som er ikledd bunad. Mette-Marit i Hardanger-bunad og dronning Sonja i Øst-Telemark-bunad FOTO: NTB Scanpix
ROJALE BUNADER: Både dronning Sonja og kronprinsparet er svorne tilhengere av å bruke bunad. På dette bildet, tatt i hagen på Stiftsgården i 2006, i forbindelse med 100-årsmarkeringen for kong Haakon VIIs kroning, er det riktignok kun dronningen og kronprinsessen som er ikledd bunad. Mette-Marit i Hardanger-bunad og dronning Sonja i Øst-Telemark-bunad FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

En av våre absolutte favorittdager er over oss, og for mange av oss innebærer 17. mai jublende barnetog, vinking til kongefamilien fra Slottsplassen, uante mengder med is og pølser, og ikke minst følelsen av i kle seg i kanskje det fineste antrekket av dem alle - nemlig bunaden! (Eller kanskje du er en av dem som har gått til anskaffelse av en festdrakt?).

Hvert år er det knyttet stor spenning til om dronningen og kronprinsessen kommer til å være ikledd bunad når de vinker til barnetoget fra slottsbalkongen - og i år er intet unntak. I år har det også vært usikkert om kong Harald ville bli friskmeldt til nasjonaldagen, men dagen før dagen kunne nyhetsmedier melde at han blir å se på balkongen.

Og i forberedelsene til 17. mai ramlet det plutselig ned en tanke i hodet på undertegnede: hvorfor har vi aldri sett kong Harald i bunad? For når sant skal sies så finnes det ikke ett eneste bilde av kong Harald i bunad - i alle fall ikke som vi har klart å google oss frem til (mulig det finnes et og annet av ham i et privat fotoalbum på Slottet, og dét skulle vi gjerne ha hatt tilgang til!).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer