Kongelige barn:

Derfor heter hun Leah Isadora

– Til tross for at navnetradisjonene er lange, virker det som det blir mer og mer rom for å velge friere nå til dags, forteller kongehusekspert.

ORIGINALT NAVN: Leah Isadora Behn har et originalt navn. I et intervju til Aftenposten i 2005 fortalte hennes far, Ari Behn, hvor han hentet navneinspirasjonen fra. FOTO: NTB
ORIGINALT NAVN: Leah Isadora Behn har et originalt navn. I et intervju til Aftenposten i 2005 fortalte hennes far, Ari Behn, hvor han hentet navneinspirasjonen fra. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

De er som barn flest, bortsett fra at de er kongelige. Og med det følger ofte royale navn.

– I kongelige kretser er det tradisjon for å kalle opp barna etter generasjoner før.

Det sier Caroline Vagle. Hun er kongehusekspert i Se&Hør og forteller at prinsesse Märtha Louise er oppkalt etter sin farmor, kronprinsesse Märtha, og etter sin tippoldemor, kong Haakons mor, dronning Louise. Mens kronprins Haakon Magnus er oppkalt etter sin oldefar kong Haakon. Begge disse navnene er tett knyttet til norsk kongehistorie.

I kongehusene er det vanlig med flere fornavn - blant annet i det britiske og i det norske. Denne skikken spiller seg tilbake fra 1500-tallet og har vært en måte å markere tilhørighet til sine familier av høy rang.

En hyllest til oldefar

Prins William og Kate Middletons prinsepode, George er velsignet med det fulle navnet Prins George Alexander Louis Cambridge.

I det britiske kongehusets historie har det vært seks konger ved navn George. Hvorav den siste var nåværende dronning Elisabeths far.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer