Oscar 2019:

Derfor kom Billy Porter i kjole på rød løper

- Jeg har aldri før følt meg mer mektig eller maskulin.

BILLY PORTER: Skuespilleren valgte å gå med kjole under årets Oscar-utdeling. Foto: Scanpix
BILLY PORTER: Skuespilleren valgte å gå med kjole under årets Oscar-utdeling. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nattens Oscar-utdeling ga oss flere fantastiske rød løper-øyeblikk. Kjoler i rosa, svart og glitrende sølv gikk igjen blant de kvinnelige stjernene. De fleste valgte kjoler til årets prisutdeling, mens Amy Poehler (47) og Elsie Fisher (15) gikk for dress.

Dette er en trend vi har sett både på den røde løperen og i motebildet ellers. Blake Lively (31) brukte kun dresser under promoteringsturneen for filmen «A Simple Favor». Det skapte reaksjoner, men Lively var raskt ute med å svare:

«Ville du kommentert det at en mann brukte mange dresser under en promoteringsturné? Så hvorfor kan ikke en kvinne?», skrev stjernen på Instagram.

Kom i kjole

Blake Lively er en av mange kjendiskvinner som har falt for dressen. De siste årene har den også blitt flittig brukt på den røde løperen. Julia Roberts (51) og Emma Stone (30) er blant dem som har valgt dressen over kjole, men i år var det ikke det som sto i fokus på den røde løperen.

Emma Stone. Oscar 2019. Foto: Scanpix
Emma Stone. Oscar 2019. Foto: Scanpix Vis mer

Skuespilleren Billy Porter (49) fikk nemlig satt blitzregnet i gang da han kom ut på den røde løperen iført en smokingkjole. Overdelen besto av en klassisk svart blazer med hvit skjorte og svart sløyfe, mens underdelen var et gigantisk skjørt.

Harper's Bazaar, Evening Standard og The Mirror er bare noen av nettsidene som har omtalt antrekket til skuespilleren.

PÅ RØD LØPER: Billy Porters Oscar-antrekk vekker oppsikt. Foto: Scanpix
PÅ RØD LØPER: Billy Porters Oscar-antrekk vekker oppsikt. Foto: Scanpix Vis mer

Til E! News forteller Porter at designeren bak kjolen er Christian Siriano og at valget bak kveldens antrekk ikke var tilfeldig.

- Jeg ønsket å skape en dialog hvor vi snakker om det maskuline, det feminine og alt mellom der. Hva betyr det egentlig? En kvinne møter opp i en dress og ingen tenker så mye over det. Men så møter en mann opp i en kjole og så er det helt sjokkerende, sier Porter med et forbauset ansiktsuttrykk for å understreke det hele.

Billy Porter og ektemannen Adam Smith. Foto: Scanpix
Billy Porter og ektemannen Adam Smith. Foto: Scanpix Vis mer

- En kvinne i dress er maskulint og mektig, fortsetter Porter med og legger til at det ikke er like kult å se en mann i en kjole.

«Hvorfor er det sånn?», spør han seg selv.

- Den diskusjonen skal jeg aldri være en del av igjen. Jeg har aldri følt meg sterkere enn når jeg sluttet å bry meg om alt som ble sagt rundt meg, og når jeg tok på meg rollen som «Lola» i Kinky Boots (musikal). Jeg har aldri før følt meg mer mektig eller maskulin.

"Music video by Billy Porter;Tory Ross performing Sex Is In The Heel (Kinky Boots). (C) 2013 Sony Music Entertainment/Kinky Boots LLC" Vis mer

Under prisutdelingen tok Porter av seg skjørtet og matchet blazeren sin med palazzobukser. Da selve prisutdelingen var over, dro gjestene bort til Vanity Fairs etterfest.

Det gjorde også Billy Porter, men i et nytt antrekk! Han holdt seg til det svarte temaet, men tok på seg skjørtet han hadde på på den røde løperen og matchet den med en annen blazer og topp. I halsen glitret et kjede som passet til ringen og armbåndet hans.

Derfor kom Billy Porter i kjole på rød løper
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer