Jenny Skavlan

Derfor legger ikke Jenny Skavlan ut bilder av lille Åse på nett: - Jeg er veldig glad for at vi tok det valget

- Det er naivt å tro at antall følgere er synonymt med antall folk som digger deg. Det er ikke bare love der ute, forteller hun.

JENNY SKAVLAN: I et stort intervju med KK forteller Jenny Skavlan hvorfor hun velger å skjerme lille Åse fra sosiale medier. Foto: NTB scanpix
JENNY SKAVLAN: I et stort intervju med KK forteller Jenny Skavlan hvorfor hun velger å skjerme lille Åse fra sosiale medier. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Jenny Skavlan og mannen Thomas Gullestad ble foreldre til lille Åse for drøyt et år siden, tok det kjente paret et viktig valg. Mens ande profilerte personer gjerne viser frem barna sine i sosiale medier, har Jenny og Thomas valgt det stikk motsatte.

I et stort intervju med KK forteller Jenny Skavlan åpenhjertig blant annet om hvorfor hun og Thomas ikke legger ut bilde av datteren:

– Jeg er veldig glad for at vi tok det valget. Jeg vil ikke at det skal gå utover andre at jeg tuller på sosiale medier. Jeg kan ikke ta for gitt at Åse har det behovet. Jeg dømmer ingen, vi er alle satt sammen forskjellig. Det handler jo bare om hvordan du har det inni deg når du deler noe så skjørt og lite. Og inni MEG føles det ikke riktig å eksponere barnet mitt. Det føles derimot fint å bevare deler av livet helt privat. At det bare er vårt, forklarer hun.

LES OGSÅ: Jenny Skavlan: - Når man ser bildene av små barn i redningsvester på flukt, tenker man jo på sitt eget barn

Tre års bryllupsdag med favorittsnacksen min. @fingern (swiiiiipe)

Et innlegg delt av Jenny Skavlan (@jennyskavlan)

- Det handler om alles rett til et privatliv

Selv har Jenny Skavlan nesten 360 000 følgere på Instagram, og er kjent for sine lekne og humoristiske innlegg. Bloggen hennes ble kåret til «Årets kjendisblogg» i Vixen Blog Awards i 2015. (PSST: Dette gjør sosiale medier med selvbildet vårt!)

Men datteren er hun fast bestemt på å skjerme:

Det er naivt å tro at antall følgere er synonymt med antall folk som digger deg. Det er ikke bare love der ute

– I dag kan du se et barn vokse opp i sosiale medier, men barnet må jo leve opp til disse kremøyeblikkene, og bli kjent igjen av folk de ikke kjenner. Det er naivt å tro at antall følgere er synonymt med antall folk som digger deg. Det er ikke bare love der ute.

Jenny er designer, skuespiller og programleder, og i sommer er hun aktuell som programleder på Sommertoget på NRK, sammen med Hans Olav Brenner. (PSST: Jenny Skavlan designer bærekraftig kolleksjon for Vero Moda)

Siden hun slo gjennom har hun fått kjenne på suksessens både opp og nedturer, og det har gjort henne særlig skeptisk til å eksponere datteren:

– Jeg har opplevd at folk ikke alltid har gode intensjoner og har oppsøkt meg privat. Det er svært ubehagelig. Jeg vil ikke utsette barnet mitt for den risikoen heller. Men først og fremst handler det om alles rett til et privatliv og til å mene noe om hvordan de blir eksponert, forteller Jenny i KK-intervjuet og legger til: 

- Det står til og med i grunnloven, barn har rett til å ha en stemme i saker som angår dem selv.

Hun forteller at hun da datteren ble født, ikke var på nettet på tre uker.

– Det var en såpass skjør periode, og jeg lukket meg veldig inne og koste meg med skjørheten. Jeg kunne ikke se på nyhetene engang.

Spedbarnsfase, våkenetter og bekymringer til tross, Jenny vil bare fremheve alt det fine med å bli mor:

– Jeg synes at det er helt fantastisk å ha fått barn. Man må huske å glede seg. Årsaken til at man er så trøtt, er så positiv.

LES OGSÅ: Ungdommens uskrevne regler for sosiale medier: - Hvis du skifter profilbildet ditt for ofte kan du bli stemplet som «attention whore»

Hele intervjuet med Jenny Skavlan kan du lese i KK 26, i salg fra fredag 29. juni.

Tenk at noe så lite kan ta så stor plass og noe så mykt kan få deg til å elske så hardt. #1år #emomamma

Et innlegg delt av Jenny Skavlan (@jennyskavlan)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer