Solveig Kloppen

Derfor må Solveig Kloppen gjemme seg på skoleavslutninger

- Stakkars barn! Men de vet hvordan jeg er.

SOLVEIG KLOPPEN: Solveig er tilbake som programleder i Norske talenter. Foto: Ida Bergersen
SOLVEIG KLOPPEN: Solveig er tilbake som programleder i Norske talenter. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Norske Talenter er tilbake på skjermen, etter fire års pause. Dommerpanelet er splitter nytt, og består av Stian Blipp, Dennis Storhøi, Abdulhakim «Hkeem» Hassan og Silya Nymoen. Solveig Kloppen er tilbake som programleder.

- Hvordan er det å være tilbake?

- Det er veldig gøy – Norske talenter er et av verdens beste underholdningsprogrammer. Det er uforutsigbart, men samtidig trygt og varmt. Det er et veldig inkluderende program, da alle kan se på, og alle kan være med – det spiller ingen rolle om du er ung eller gammel, sier Solveig til KK.

Opptredenen hun husker best

På spørsmål om hvilken opptreden Solveig husker best, kommer hun ikke unna Angelina Jordan.

- Den syv år gamle jenta kom inn på scenen, barbeint, og sang som en innrøykt 80-åring, liksom. Hun blåste alle av banen. Man skulle tro hun hadde sunget på jazzklubb de siste 70 årene, sier Solveig, og legger til:

- Jeg husker mange opptredener, fordi det gjør veldig inntrykk. Du ser at det betyr så mye for de som kommer, og de er så innmari nervøse nettopp på grunn av det. Jeg har ofte lurt på om det kommer til å gå bra eller om noen vil besvime på scenen, men så skjer det motsatte idet de begynner med det de har øvd på. Det skifter helt, og det ser ut som at de kommer hjem når de viser talentet sitt. Det er veldig, veldig gøy.

Snodig gjeng

- Hvordan skiller denne sesongen seg ut fra tidligere?

- Det er jo fire splitter nye dommere. Når man ser dem samlet tenker man gjerne: «For en snodig gjeng!», men så er de så utrolig fine med både deltakerne og hverandre – de har det gøy sammen og har så god energi. Alle er veldig kompetente, og alle gir hverandre plass.

NORSKE TALENTER: Stian Blipp, Silya Nymoen, Dennis Storhøi, Hkeem og Solveig Kloppen. Foto: Helene Kjærgaard Sviland
NORSKE TALENTER: Stian Blipp, Silya Nymoen, Dennis Storhøi, Hkeem og Solveig Kloppen. Foto: Helene Kjærgaard Sviland Vis mer

Solveig mener det har skjedd en endring hos dommerne fra tiden da Idol kom på skjermen:

- Før i tiden fikk dommerne føringer på at de skulle være litt «slemme». Det har vi gått bort ifra – nå er dommerne veldig konstruktive og hyggelige.

På spørsmål om Solveig har noen skjulte talenter, rekker jeg ikke å si hele setningen engang før hun svarer nei.

- Det er derfor jeg er programleder – de fleste programledere er ganske middelmådige, og passe gode på mye, men vi er ikke sånne som utmerker seg. Jeg vil slå et slag for middelmådigheten, ler Solveig.

Lettrørt gjeng

Solveig er kjent for å være en veldig lettrørt person, som ofte tar til tårene så fort noe berører henne. Men er det sånn på hjemmebane også?

- Jeg gråter nok mer på jobb enn jeg gjør hjemme, men jeg gråter stort sett av de samme tingene. Ikke så ofte fordi jeg er lei meg, men jeg blir så fort rørt av små barn, gamle folk og søte katter, ler hun.

Skal vi tro Solveig, er alle i familien ganske like på det området.

- Jeg vil påstå at mannen min, Kjartan, er like lettrørt som meg, og tårene sitter løst hos barna også. Det er ikke sikkert de er enig med meg, da, smiler hun.

- Er du den forelderen som alltid gråter mest på skoleforestillinger?

- Åh, ja! Stakkars barn. De vet det godt, men jeg må gjemme meg litt bort fordi alle vet at jeg gråter sånn, uansett hva de fremfører.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer