Fødselsangst

Derfor ønsker Sandra Lyng å være åpen om fødselsangsten

- Det skjer så mange kvinner, som har opplevd ting som gjør at en fødsel kan være helt utenkelig, sier Sandra til KK.

FØDSELSANGST: Da Sandra Lyng var gravid, hadde hun angst for å føde. Derfor har hun valgt å være åpen om det. Reporter: Malini Bjørnstad. Video: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For ett år siden ble artist Sandra Lyng (32) og samboeren Lasse Joachim Langerud foreldre for første gang, da sønnen Sander kom til verden i november 2018.

Hun er aktuell med sesong to av mammapodkasten sin, som har fått navnet Podepodden, og her forteller Sandra åpent om den tøffe svangerskapstiden - og da hun fikk påvist alvorlig fødselsangst.

- Jeg hadde egentlig gledet meg til å føde, og til å føde på den naturlige måten, men da vi kom til legen så spurte han meg om jeg hadde opplevd overgrep. Da skjedde det noe i meg. De ordene der hentet noe fram fra skuffene jeg har låst og som jeg har fortrengt. (...) Jeg forestilte meg hvordan fødselen kom til å bli, og hvordan jeg måtte være naken foran andre enn deg. At jeg måtte skræve foran fremmede mennesker. Det var det som gjorde at jeg tenkte at jeg ikke kom til å klare det, sier hun i podkasten.

I et intervju med KK forteller hun om hvorfor hun har valgt å være åpen fødselangsten, som er et tema som for mange er tabu.

- Jeg har valgt å være åpen om det fordi det skjer så mange kvinner, som har opplevd ting som gjør at en fødsel kan være helt utenkelig. Jeg synes at det er viktig å snakke om, at det blir laget forholdsregler for oss. De kvinnene som har det sånn må bli hørt, og helsepersonell må lese den jævla journalen, sier hun til KK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer