Kendall Jenner

Derfor slettet Kendall Jenner (21) Instagram-kontoen sin

Da den 21 år gamle modellen slettet Instagram lagde til og med CNN overskrifter om det. Nå forteller hun hvorfor hun gjorde det - og hun er ikke alene om å føle det slik!

Model Kendall Jenner poses on the red carpet as she arrives for the screening of the film "Mal de pierres" (From the Land of the Moon) in competition at the 69th Cannes Film Festival in Cannes, France, May 15, 2016. REUTERS/Yves Herman Foto: Reuters
Model Kendall Jenner poses on the red carpet as she arrives for the screening of the film "Mal de pierres" (From the Land of the Moon) in competition at the 69th Cannes Film Festival in Cannes, France, May 15, 2016. REUTERS/Yves Herman Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken slettet den 21 år gamle realitystjernen, Kendall Jenner (21), plutselig Instagram-kontoen sin uten noen som helst forvarsel eller forklaring. Jenner (som hadde over 67 millioner følgere på bildedelingstjenesten) lagde mange - og store - overskrifter i noen av de største internasjonale mediene, som blant annet CNN.

67 millioner, pluss, pluss, pluss ble etterlatt i sjokk, mens modellen selv nå forklarer at hun ikke forventet at folk kom til å bry seg om hun gjorde det. (Pssst: Fikk du med deg hvor mye bursdagskjolen til Kendall kostet?)

- Det er så sprøtt for meg at det i det hele tatt ble så store nyheter som det ble, sa Jenner til Ellen DeGeneres (se hele intervjuet nederst i saken!).

- Jeg slettet også Twitter fra telefonen min. Eller jeg slettet ikke Twitter helt, men jeg slettet appen. Så jeg hadde ingen anelse om at noen snakket om det i det hele tatt. Jeg trodde ærlig talt at ingen ville bry seg. Vennene og familien min dreiv å tekstet meg, og jeg bare: «Hvordan vet alle det?». Så begynte de å sende meg linker til CNN og jeg bare: «Hvorfor er dette i det hele tatt en så stor greie?», fortalte Jenner under intervjuet.

LES OGSÅ: Du vil ikke tro hvor mye Kendall Jenner tjener på et Instagram-innlegg!

- Jeg ville bare ha en detox

Videre i intervjuet ble modellen spurt om hvorfor hun i det hele tatt slettet Instagram-kontoen sin i første omgang, og ifølge henne ville hun bare ta en pause.

- Jeg vet ikke helt, jeg ville bare ha en pause, en detox, forklarte Jenner.

- Jeg er alltid på Instagram. Jeg pleide å våkne opp om morgenen og Instagram var det første jeg sjekket. Jeg pleide å gå til sengs og det var det siste jeg sjekket. Jeg følte meg rett og slett litt for avhengig av det. Jeg ønsket bare å ta en pause, men jeg kommer tilbake, jeg kommer tilbake!

Men selv om Jenner selv har planer om å vende tilbake til Instagram når hun føler hun er klar, anbefaler hun likevel alle å slette appen i en liten periode:

- Jeg er mye mer borte fra telefonen. Du begynner å engasjere deg mye mer i det virkelige livet og forholde deg til ekte mennesker som er rett foran deg.

LES OGSÅ: 13 ganger Kendall Jenner så VILT bra ut

SISTE BILDE: Dette rumpebildet er det siste bilde Kendall Jenner (21) la ut før hun slettet kontoen sin. Foto: Xposure
SISTE BILDE: Dette rumpebildet er det siste bilde Kendall Jenner (21) la ut før hun slettet kontoen sin. Foto: Xposure Vis mer

- Kan ha en positiv effekt dersom man er lenge borte

Men til tross for at Kendall selv har gått ut å sagt at hun kun ønsker en pause, har mange allerede begynt å spekulere om det ligger noe mer bak enn kun ønsket om detox. Enkelte tror det kan være en bevisst strategi.

Cecilie Staude, sosiale medier ekspert ved Handelshøyskolen BI i Oslo, forteller til KK.no at hun derimot tviler på at det ligger noe mer bak.

- Det er jo det samme med Kendall Jenner som det er for en del andre personer; at man føler at bruken av sosiale medier tar litt av, at det tar litt overhånd. Man kan bli sliten av å holde på med det der, i tillegg tar sosiale medier opp mye tid i sosiale settinger for mange også. At man hele tiden føler at man må sjekke og følge med, det kan bli slitsomt i lengden, sier hun og legger til:

- Man har av og til behov for å koble av enkelt og greit. Også er det jo noen som lager et større nummer ut av det enn andre. Noen er bare mindre aktive mens andre, deaktiverer kontoen sin i en periode, slik som Kendall har gjort.

LES OGSÅ: Kendall Jenner pryder septemberutgaven av Vogue

- Så du tror ikke at det ligger noe mer bak?

- Høyst sannsynlig så er det bare for å få seg en pause tenker jeg. Jeg tror nok ikke det ligger noen strategi bak det, for hun er jo en så kjent person fra før av som for nok av oppmerksomhet uten å måtte deaktivere profilen sin. Hun har nok ikke behov for å få mer oppmerksomhet enn det hun allerede får.

Men til tross for at Staude ikke tror det ligger noen strategi bak, forteller hun at det derimot kan påvirke profilen hennes på en positiv måte, dersom hun holder seg borte.

- Skal det ha noen innvirkning på henne og profilen hennes må det eventuelt være snakk om en sikkelig pause, at hun er borte en god stund slik som Justin Bieber har vært nå for eksempel. Er det bare snakk om 14 dager vil det ikke ha noe å si, men er hun borte lenge kan det faktisk ha en effekt. Folk blir jo mer nysgjerrige, sier Staude.

Spending the night at the most beautiful cabin with my colleagues LOOK at this view!!!!

Et bilde publisert av Kristine Ullebø (@kristineullebo)

- Det forventes av meg at jeg tar bra bilder 

Staude får støtte fra blogger og Instagram-profil Kristine Ullebø, som har hele 679.000 følgere på sin konto. Hun forteller også at Instagram fort kan ta litt for mye oppmerksomhet fra hverdagen, og at også hun av og til bare trenger en pause fra bildedelingstjenesten slik som Kendall nå har tatt.

- Det er ikke det at det tar så lang tid å trykke publiser på de to bildene man legger ut daglig, men det er alt arbeidet bak det, det konstante jaget på å få bra bilder i løpet av dagen. Det tar jo fra deg veldig mye verdifull tid som du heller skulle brukt på å nyte øyeblikket og være tilstede med menneskene man er med, sier Ullebø og legger til:

- Det er synd å si det, men jeg gruer meg ofte litt til spennende ting som skal skje, som for eksempel en utflukt, fest, reise eller noe i den duren, fordi jeg vet at det forventes av meg at jeg tar bra bilder i de situasjonene. Det henger liksom alltid på skuldrene, helt til man har fått de bra bildene som man kan poste.

Ullebø forteller også at hun derfor tror det er veldig viktig at man er bevisst «problemet», og at man derfor slapper litt mer av når det kommer til sosiale medier.

- Det er kjempegøy å ta bra bilder og dele dem med resten av verden, men man må ikke la det bli altoppslukende.

- Har du noen gang vurdert å slette appen for å få en detox?

- Jeg har ikke vurdert å slette appen, men jeg har konsekvent tatt meg en pause over flere dager hvor jeg ikke har lagt ut bilder og heller ikke surfet så mye rundt på Instagram. Nettopp det tror jeg er viktig å gjøre en gang i blant. Man kan ikke alltid være «på» for da går man plutselig glipp av alt som skjer rundt seg selv.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer