Alicia Keys:

Derfor sluttet hun å bruke sminke

I 2016 bestemte Alicia Keys seg for å nesten slutte helt med sminke. Slik får hun huden sin til å gløde!

SMINKEFRI: Alicia Keys har i flere år nå valgt å gå nesten helt sminkefri. Foto: NTB Scanpix
SMINKEFRI: Alicia Keys har i flere år nå valgt å gå nesten helt sminkefri. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Helt siden Alicia Keys (39) tok et valg om å bli sminkefri, har hun laget overskrifter verden over. Hun skrev et personlig brev på den feministiske nettsiden Lenny Letter i 2016, hvor hun blant annet nevnte grunnen til at hun har valgt å gå sminkefri.

«Fordi jeg ikke vil dekke meg til lenger. Ikke ansiktet mitt, ikke sinnet mitt, ikke sjelen min, ikke tankene mine, ikke drømmene mine, ikke kampene mine, ikke min emosjonelle vekst. Ingenting.»

I brevet sitt forteller hun også om da hun skulle dra for å ta bilder til albumet sitt. Hun møtte opp svett etter trening, uten sminke, og fotografen sa øyeblikkelig at «jeg må ta bilde av deg nå, akkurat som du er. Musikken er rå og ekte, og da må bildene være det også». Etter denne hendelsen forteller hun at dette var det sterkeste, mest frie og vakreste hun noen gang hadde følt.

God hudpleierutine

Som vertinne for Grammy Awards 2020, stilte hun nok en gang opp nesten helt sminkefri. På prisutdelingen ga Keys, sammen med mange andre store stjerner, en hyllest til den avdøde basketball-spilleren Kobe Bryant.

GA SIN HYLLEST: Alicia Keys var en av flere stjerner som var med på å minne den avdøde basketball-spilleren Kobe Bryant. Foto: NTB Scanpix
GA SIN HYLLEST: Alicia Keys var en av flere stjerner som var med på å minne den avdøde basketball-spilleren Kobe Bryant. Foto: NTB Scanpix Vis mer
TRAGISK: Alicia Keys og medlemmene av Boys II Men, Nathan Morris, Wanya Morris and Shawn Stockman utfører «It's So Hard to Say Goodbye to Yesterday» for å hedre Kobe Bryant. Foto: NTB Scanpix
TRAGISK: Alicia Keys og medlemmene av Boys II Men, Nathan Morris, Wanya Morris and Shawn Stockman utfører «It's So Hard to Say Goodbye to Yesterday» for å hedre Kobe Bryant. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men til tross for at hun de siste årene har gått med lite til ingen sminke, betyr det ikke at artisten ikke tar vare på huden sin. Med en hudpleierutine som består av blant annet toner, olje, anti age serum, kremer og flere ansiktsmasker, koster dette henne rundt 455 dollar (ca. 4140 norske kroner) for ett sett av produktene. Kombinert med ukentlige ansiktsbehandlinger, er det ikke rart at stjernen har en glødende og flott hud.

Etter å ha tatt valget om å gå sminkefri, startet også stjernen hastagen #NoMakeup. I skrivende stund har hashtaggen over 18 millioner poster på Instagram, hvor folk har delt bilder av seg selv uten sminke. Hun har ikke sagt at hun aldri kommer til å bruke sminke igjen, men at akkurat nå så føles det rett å ikke gjøre det.

Alt starter med vann

Keys har tidligere nevnt til Elle U.K at da hun ble gravid for første gang, begynte hun å drikke mye mer vann, samt kuttet ut meieriprodukter. Noe som har endret huden hennes til det bedre.

Å ta vare på huden innenfra er minst like viktig som å ta vare på den utenfra, og makeup-artisten hennes, Dotti, har tidligere uttalt til W Magazine at hun gir ukentlige ansiktsbehandlinger til stjernen, noe som gjør at huden hennes gløder.

Stjernen har blant annet delt sin kveldsrutine i en YouTube-video, hvor hun viser frem hvilke produkter hun sverger til, og at alt starter med å holde seg hydrert. «Vann, det er en hemmelighet, for det høres så enkelt ut – men det er viktig», sier stjernen og viser frem et stort glass med vann som hun drikker med et metallsugerør.

Se artisten vise frem sin hudpleierutine her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer