Gulltransporten

Derfor står milliardærens navn på rulleteksten til krigsfilmen «Gulltransporten»

- Det er egentlig ren patriotisme fra deres side, sier regissøren til KK.

GULLTRANSPORTEN: Far og sønn Gustav Witzøe og Gustav Magnar Witzøe driver fiskeoppdrettsselskapet Salmar. Sernior har vært sterkt involvert i deler av innspillingen av Viaplay-serien Gulltransporten. FOTO: NTB
GULLTRANSPORTEN: Far og sønn Gustav Witzøe og Gustav Magnar Witzøe driver fiskeoppdrettsselskapet Salmar. Sernior har vært sterkt involvert i deler av innspillingen av Viaplay-serien Gulltransporten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Storfilmen Gulltransporten hadde premiere på Viaplay i midten av desember. Allerede har mange benket seg foran TV-skjermen for å se fiksjonsfilmen om da Norges gullbeholding ble fraktet i sikkerhet fra de tyske okkupantene.

For den observante seer, som også har benyttet anledningen til å se rulleteksten, har nok ikke navnet Gustav Witzøe gått hus forbi.

Navnet, som jo gir assosiasjoner til laksegründerne senior og junior fra Førya, er nemlig kreditert under takkeseksjonen.

- Kystfolket bryr seg

Da KK møtte Gulltransporten-regissør Hallvard Bræin på presselansering for filmen, åpnet han opp om Gustav Witzøes rolle.

- Hva har Gustav Witzøe bidratt med i denne sammenheng?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer