Escape to the Chateau:

Derfor stengte de Drømmeslottet

En ny sesong av den britiske tv-serien kommer ikke til å skje.

ESCAPE TO THE CHATEAU: Tv-serien med det britiske paret har vært svært populær i flere europeiske land. Mens fansen har ventet på mer, viser det seg nå at niende sesong ble den siste. Foto: Channel 4
ESCAPE TO THE CHATEAU: Tv-serien med det britiske paret har vært svært populær i flere europeiske land. Mens fansen har ventet på mer, viser det seg nå at niende sesong ble den siste. Foto: Channel 4 Vis mer
Publisert

Nå som tv-høsten nærmer seg, er det sikkert mange som forventer at enda en sesong av den britiske tv-serien Escape to the Chateau - eller Drømmeslottet som den heter på NRK, kommer rullende over skjermen - men for å strø salt i såret først som sist:

Det kommer ikke til å skje.

Serien som har blitt populær i mange land, har gått på britiske Channel 4 siden 2016.

Men etter en intern gransking av arbeidsforholdene mellom ekteparet Dick og Angel Strawbridge og tv-produksjonsselskapet som lager tv-serien, bestemte tv-kanalen seg tidligere i sommer for å droppe serien.

«Etter en nærmere granskning, har vi tatt avgjørelsen om å ikke jobbe videre med Dick og Angel på noen nye produksjoner i framtiden» kunngjorde Channel 4 ifølge den britiske avisen The Independent.

Det hele skal ha startet med anklager fra produksjonsfolkene om at at ekteparet - som på tv-skjermen framstår som ytterst joviale mennesker, skal ha bedrevet både mobbing og trakassering av dem som laget tv-programmene.

Helstekt gris i oljefat

Det var i 2015 det britiske ekteparet Dick Strawbridge og Angel Adoree, byttet ut toromsen i Essex i Storbritannia med et forfallent 1800-talls slott i Frankrike.

Med evner ingen umiddelbart ville ha gjettet på at de besitter, har paret fått det til å skinne i alle de 45 rommene i de fem etasjene, som nå leies ut til bryllupsfester og andre begivenheter.

DRØM OPPFYLT: Det var i 2015 ekteparet Dick og Angel Strawbridge kjøpte et nesten 200 år gammelt slott med vollgrav og det hele. Resten er tv-historie. Foto: NTB
DRØM OPPFYLT: Det var i 2015 ekteparet Dick og Angel Strawbridge kjøpte et nesten 200 år gammelt slott med vollgrav og det hele. Resten er tv-historie. Foto: NTB Vis mer

Mens Dick har bakgrunn som oberstløytnant og er slottets Reodor Felgen som finner en løsning på absolutt alle utfordringer de har støtt på i det gamle slottet, er Angel kunstneren som finner kreative interiørløsninger.

Underveis har seerne blant annet fått se Dick bygge heis i et av slottets tårn, mens Angel lagde viktoriansk vinterhage i slottets stue.

Et annet kreativt høydepunkt, var da Dick, som også er slottets kokk, rotet fram et gammelt oljefat da han trengte noe å helsteke en gris i.

Illsint

Gjennom årene har det ekstraordinære paret opparbeidet seg en stor fanbase - det kom derfor som en bombe på alle da Channel 4 proklamerte at de droppet tv-serien.

Men at klimaet mellom The Strawbridges og produksjonsselskapet som lager serien ikke har vært helt på topp, ble svært tydelig etter at en video ble lekket.

Den viste en illsint Angel som kjeftet på to av tv-produsentene - og blant annet kalte den ene av dem en «f***ed up little c**t.»

Nå kan det jo godt tenkes at det fantes opptil flere gode grunner til dette, hva vet vi - for spesielt interesserte ligger det en transkribering av krangelen her.

Har elsket hvert øyeblikk

Samme dag som den leie lekkasjen var et faktum, rykket The Strawbridges selv ut på sin instagramkonto, der de blant annet skrev at det alltid er to sider av en sak, og takket for all den utrolige støtten de hadde fått.

De uttrykte også stor takknemlighet overfor Channel 4, for all støtten derfra gjennom årene.

Paret skrev også at det tross mange rykter, var en familiebeslutning å avslutte tv-sendingene fra slottet.

«Men vi har elsket hvert øyeblikk, og tross de mange utfordringene, har vi nektet å gi opp drømmen. Slik har vi klart å fylle slottet med kjærlighet og latter – og aller viktigst -skapt et nydelig hjem for vår familie.»

Kommer med bok

Etter tv-kanalens avgjørelse om å droppe tv-serien i slutten av mai, la paret ned selskapet de driver, som er knyttet til slottet, skriver den britiske avisa The Sun. De måtte dermed også stenge slottet de to følgende månedene.

Paret har imidlertid hatt hendene fulle med nye prosjekter - i sommer har de reist rundt i England for å promotere boken de kommer med til høsten «Forever Home book.»

Nå er de tilbake på slottet - i slutten av juli delte de et bilde fra et bryllup som hadde blitt avholdt der.

I anledning boken, skal paret også ut på turné neste år, «Dick & Angel Forever home 2024 Tour».

Der de etter eget sigende skal fortelle mer om hvordan de våget å følge den draumen me alle kanskje ber på - om å forlate alt og ta en spinnvill sjans på at det går bra å pusse opp et digert, forfallent slott på den franske landsbygda.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer