Hedda Stiernstedt

Derfor svarer hun ikke på private spørsmål om kjæresten

Skuespiller Hedda Stiernstedt sier til KK at hun har tatt et bevisst valg, for å skjerme kjæresten gjennom ni år.

HEDDA STIERNSTEDT: Den svenske skuespilleren, kjent fra TV-serien «Vår tid är nu», er aktuell i den norske filmen «Fjols til fjells». FOTO: NTB scanpix
HEDDA STIERNSTEDT: Den svenske skuespilleren, kjent fra TV-serien «Vår tid är nu», er aktuell i den norske filmen «Fjols til fjells». FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den ikoniske norske filmen Fjols til fjells har gjenoppstått 63 år etter at den gjorde suksess på norske kinoer, og i 2020-versjonen følger vi barnebarnet til datidens portier Poppe (udødeliggjort av Leif Juster). Også han har fått navnet Poppe (spilt av Herbert Nordum) - og titulerer seg portier.

GALLAPREMIERE: I midten av februar var det duket for gallapremiere på Fjols til fjells i Oslo. Her er Hedda Stiernstedt på rød løper med kollegene fra filmen. FOTO: NTB scanpix
GALLAPREMIERE: I midten av februar var det duket for gallapremiere på Fjols til fjells i Oslo. Her er Hedda Stiernstedt på rød løper med kollegene fra filmen. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Med seg på laget har filmregissør Petter Holmsen fått med seg den svenske skuespilleren Hedda Stiernstedt (32), som spiller Poppe juniors argeste konkurrent, nemlig front desk manager Madde.

Vi møtte Hedda, kjent fra TV-serien Vår tid är nu, noen timer før gallapremieren på 2020-versjonen av komifilmen. Kort tid før møtet hadde hun og regissør-kjæresten Alexis Almström (34) landet på Gardermoen, og til Heddas store overraskelse ble hun tatt imot av ivrige, norske autografjegere.

- Det var noen som sto og ventet på meg på flyplassen, som ville ha autografen min på et bilde av meg. Det hadde jeg faktisk aldri trodd, og det ble jeg veldig overrasket over. Hvordan visste de hvilket fly jeg kom med? De må jo ha stått der hele dagen, sier hun og ler blygt.

- Han har ikke valgt min jobb

Men det er ingen tvil om at Hedda har gjort seg bemerket her i landet i rollen som restaurantarving Nina Lövander over de tre sesongene av Vår tid är nu - og nå straks i rollen som Madde i Fjols til fjells. I Sverige har hun vært en kjent skuespiller i flere år.

For noen år siden tok hun et bevisst valg om at hun ønsket å skjerme kjæresten Alexis, foreldre og lillesøster fra den økende oppmerksomheten hun fikk basert på sitt virke som en av Sveriges mest ettertraktede skuespillere.

KJÆRESTEN: Hedda Stiernstedt og regissør Alexis Almström har vært kjærester i ni år. Her fra prisutdelingen Guldbaggegalan 2020 i januar. FOTO: NTB scanpix
KJÆRESTEN: Hedda Stiernstedt og regissør Alexis Almström har vært kjærester i ni år. Her fra prisutdelingen Guldbaggegalan 2020 i januar. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Til KK forteller hun at det handler om at de ikke selv har valgt å være en del av rampelyset.

- Han har ikke valgt min jobb. Mine foreldre og min lillesøster har ikke valgt min jobb. Det finnes tusen saker å snakke om når det kommer til prosjekter jeg holder på med, så hvorfor skal man være interessert i det private. De som ikke har valgt det har jeg bestemt å stenge døren for, forklarer hun.

Hedda ser ikke hva det skulle føre med seg av at hun snakker om privatlivet sitt i media.

- Hvorfor skulle folk være interessert i det, liksom? Jeg kan forstå at de har en interesse av meg, på et vis. Kjæresten min er regissør, og på et tidspunkt kommer vi til å gjøre intervjuer sammen, siden vi forhåpentligvis kommer til å jobbe sammen i fremtiden.

Kan komme til å ende dårlig

Hedda er veldig bevisst på å ikke legge ut private bilder av kjæresten, som hun har vært sammen med i ni år, på sosiale medier, men har likevel ikke stengt helt for å dele i ny og ne - når han selv har valgt å være med på et arrangement eller tilstelning.

- Å legge ut mange bilder og utbrodere om vår private relasjon, det føler jeg bare at kommer til å ende dårlig. Det er bedre for oss å være private, selv om det jo innimellom skjer at jeg deler bilde av oss sammen. Jeg har ikke laget steinharde regler, men jeg har valgt å ikke ha et «Instagram-forhold» eller svare på hvordan vår relasjon er. For jeg tror at når man åpner den døren, så kommer folk til å være interessert i at det skal gå dårlig, sier Hedda.

Hun fnyser litt av alle de «lykkelige» forholdene som vises på sosiale medier, og har ingen behov for å utbrodere hvor lykkelig hun selv er i sin relasjon.

- Det er det jeg tror Instagram-virkeligheten, som jo i utgangspunktet er fake likevel, fører med seg. Jeg tror ikke på alle relasjoner, der alle er lykkelige til enhver tid. Og er man kjent, så skal man snakke om det i intervjuer etter intervjuer. Jeg er utrolig lykkelig i min relasjon, og jeg tror at det er derfor jeg har valgt å stenge døren.

Får ofte spørsmål om barn og forlovelse

- Du er jo blitt en veldig kjent person, opplever du sladderpressen som pågående?

- Både ja og nei. Jeg får jo alltid spørsmål av typen «skal du ha barn» eller «er du forlovet», alle disse greiene her. Men jeg opplever at så lenge jeg holder døren stengt, så finnes det ikke en så stor interesse rundt det. Jeg tror at det er når man selv åpner den døren til det sladderpressen er interessert i, så oppstår problemet.

Hun mener at det i grunn er ganske lett å være privat, og at det til syvende og sist handler om hva du selv velger å dele.

- Når man tenker over det finnes det jo mange Hollywood-stjerner som også har valgt å være private, og da slipper de spekulasjonene og blir møtt med en respekt for det. Det er når man selv legger ut bilder, «bjudar på», og forteller åpent om livet, det er da alle spekulasjonene oppstår.

- Det har tatt tid for meg å skape et kravløst forhold til min egen kropp

Under den svenske ELLE-galaen i januar 2020 ble Hedda kåret til «Årets best kledde kvinne», og da hun sto på scenen for å motta prisen sa hun at hennes interesse for mote oppsto da hun sluttet å kle seg for menn.

- Hva mente du med dette, Hedda?

- Jeg mente at jeg sluttet å tenke kroppen i klærne på et vis. Jeg forstår at det er et privilegium ettersom jeg er liten og smal, og at mote derfor kan være lettere for meg, men jeg hadde mange issues da jeg var yngre med tanke på det at man måtte være pen og sexy, og at man måtte fremheve visse kroppsdeler for at gutter skulle se på meg som pen. Men så fort jeg slapp den tanken, så har jeg hadde det så mye mer gøy med å kle meg og ikke minst føle meg vel, sier hun ærlig.

Selv om hun personlig er veldig opptatt av mote og trender, er hun for at man ikke skal følge trendene slavisk.

- Det er så mye mer gøy når man kan leke seg og på den måten uttrykke sin egen personlighet på, heller enn at man skal fremheve en sexy kropp eller følge det som er fashion der og da. I dag har jeg en naturlig relasjon med moteverden, og det tror jeg handler mye om at jeg også er blitt mer laidback. I blant kan jeg selvfølgelig ønske å kle meg sexy, men da legger jeg ikke noe mer i det. Jeg tenker ikke på hvordan menn skal oppfatte meg, men heller mer for andre kvinner kanskje, og ikke minst meg selv og min egen selvfølelse, sier hun ærlig.

- Reflekterer du over at du er et forbilde for mange unge jenter og kvinner der ute?

- Ja, jeg forsøker å snakke åpent om min feminisme, og når jeg snakker om tematikk som mote, så er jeg bevisst på å formidle at man ikke må ha så høye krav til seg selv. Jeg elsker mote og jeg elsker moteverden, men jeg tror at det presset kan være vanskelig for mange, og da ønsker jeg at folk skal vite at det har vært vanskelig for meg også. Det har tatt tid for meg å skape et kravløst forhold til min egen kropp. Men etter hvert modnes man mer, og da blir man mer trygg i seg selv.

Takket nei til tilbud fra Hollywood

Til KK forteller Hedda at hun har fått henvendelser også fra over Atlanteren, og lekegrinden Hollywood som mange skuespillere higer etter, men at hun har takket nei - fordi hun ikke for enhver pris ønsker å bli en del av det sirkuset.

- Det skulle jo være løgn å si at jeg ikke vil til Hollywood, for man vil jo sjekke ut det også, men for handler det om at det skal være riktig prosjekt. Jeg har allerede takket nei til et par Hollywood-prosjekter, fordi jeg rett og slett ikke syntes at rollene virket fristende.

MOTEIKON: Tidligere i år ble Hedda Stiernstedt hedret med årets best kledde-pris, men sier til KK at det har tatt lang tid for henne å bli komfortabel i egen kropp. Her fra et arrangement i Paris i 2019. FOTO: NTB scanpix
MOTEIKON: Tidligere i år ble Hedda Stiernstedt hedret med årets best kledde-pris, men sier til KK at det har tatt lang tid for henne å bli komfortabel i egen kropp. Her fra et arrangement i Paris i 2019. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Hedda trekker frem janteloven og mener at vi der så flinke her i Norden til å tenke at «alle må til Hollywood for å bli noe»

- Men sånn er det ikke i det hele tatt! Det er klart at man vil jobbe i utlandet om det er et fett prosjekt, men vi må bli flinkere til å å være stolte av vår egen filmindustri. Norske Joachim Trier er min favoritt-filmregissør, jeg drømmer om at han skal ringe meg! sier hun med et lurt smil.

Men det var altså den norske Fjols til fjells-regissøren Petter Holmen som fikk Hedda over til Norge for aller første gang, og noen kalde innspillingsuker i Trysilfjellet.

FJOLS TIL FJELLS: Hedda Stiernsted (t.v.) sammen med Fjols til Fjells-skuespillerne Nader Khademi, Bjarte Hjelmeland, Herbert Nordrum og Anette Hoff. FOTO: Stig og Stein Studio / Nordisk Film Distribusjon
FJOLS TIL FJELLS: Hedda Stiernsted (t.v.) sammen med Fjols til Fjells-skuespillerne Nader Khademi, Bjarte Hjelmeland, Herbert Nordrum og Anette Hoff. FOTO: Stig og Stein Studio / Nordisk Film Distribusjon Vis mer

Og det som avgjorde at den svenske skuespilleren takket ja, var en lusekofte og et par nikkers.

- Petter kontaktet agenten min, men jeg takket faktisk nei først fordi jeg egentlig ikke tid. Men så troppet han opp i Sverige ikledd lusekofte og nikkers, og bønnfalte meg om et møte. Jeg ble umiddelbart sjarmert! Siden ble jeg også veldig sjarmert av Herbert, så jeg måtte si ja til rollen fordi jeg forsto at de begge hadde hjertet på riktig sted, sier Hedda og ler.

Fjols til fjells har norgespremiere fredag 21. februar.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer