Christian Bale

Derfor takker han Leonardo DiCaprio for suksessen

Det er en helt spesiell grunn til at Bale mener han har slått gjennom i Hollywood, og det er takket være kollegaen.

TAKKER KOLLEGAEN: Christian Bale hadde ikke vært en så ettertraktet skuespiller, hadde det ikke vært for Leonardi DiCaprio, mener han selv. FOTO: NTB
TAKKER KOLLEGAEN: Christian Bale hadde ikke vært en så ettertraktet skuespiller, hadde det ikke vært for Leonardi DiCaprio, mener han selv. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er mange mennesker som mener de har andre å takke for sine karrierer – enten det er en ektefelle som har gitt dem et spark i baken til å komme i gang, eller en forelder som har lagt alt til rette for etterkommeren.

Christian Bale (48) er kjent fra noen av Hollywoods største filmer de siste tjue årene og har med det skapt seg et viktig navn i filmbransjen. Nylig fortalte han at han har Leonardo DiCaprio (57) å takke for sin karriere.

Grunnen er ikke åpenbar, men gir fullstendig mening. Bale skal likevel berømmes for sin selvironi og selvinnsikt for innrømmelsen.

Ikke førstevalget

48-åringen har spilt hovedrollene i filmer som «Batman Begins» (2005), «The Dark Knight» (2008), «The Dark Night Rises» (2012), «The Big Short» (2015) og «The Prestige» (2006) for å nevne noen. I sommer var han aktuell med «Thor: Love and Thunder», og hans store gjennombrudd var thriller-suksessen «American Psycho» (2000).

En av kollegaene på sistnevnte film, skal ha innrømmet overfor Bale at førstevalget til rollen som Patrick Bateman var Leonardo DiCaprio.

LEO: Leonardo DiCaprio kan velge og vrake i roller, ifølge Bale. FOTO: NTB
LEO: Leonardo DiCaprio kan velge og vrake i roller, ifølge Bale. FOTO: NTB Vis mer

Har takket nei gjentatte ganger

Bale mener at «alle» roller først blir tilbudt DiCaprio som står øverst på listen til alle filmskapere. 48-åringen er ikke redd for å innrømme at han kommer etter «Titanic»-stjernen på prioriteringslisten.

DiCaprio har blitt tilbudt nesten alle rollene Bale har fått, og dersom 57-åringen hadde takket ja, hadde ikke Bale vært den ettertraktede skuespilleren han er i dag.

«Hvilken som helst rolle noen får i dag, har han takket nei til først,» sa Bale i et intervju med GQ.

«Det har ikke noe å si hva folk sier til deg. Det har ikke noe å si hvor vennlig du er med regissørene. Alle menneskene jeg har jobbet, de har tilbudt han alle rollene først».

GQ skriver at «Titanic» skal ha vært blant filmene Bale mistet – nettopp på det grunnlaget at DiCaprio takket ja til rollen – en rolle han fremdeles berømmes for.

AMERICAN PSYCHO: Leonardo DiCaprio skal ha takket nei til den ikoniske rollen som Patrick Bateman, rollen som ble det store gjennombruddet for Bale. FOTO: NTB
AMERICAN PSYCHO: Leonardo DiCaprio skal ha takket nei til den ikoniske rollen som Patrick Bateman, rollen som ble det store gjennombruddet for Bale. FOTO: NTB Vis mer

Takker Leo

Bale mener derfor at DiCaprio skal ha all ære for suksessen han har oppnådd. Han skal ikke ta det personlig, og fremstår heller som en som tar det med et smil. 48-åringen er takknemlig for å få roller.

«Tusen takk til Leo, fordi bokstavelig talt, han får velge alt han gjør. Og bra for han, han er fantastisk», avslutter han GQ-intervjuet og legger til at han tror alle jevnaldrende i Hollywood har DiCaprio å takke for sin karriere – slik som han selv.

Bale har på mange måter bevist at han er de store filmene verdig. I 2016 vant han pris for beste skuespiller i en komedie, og i 2011 vant han Oscar for beste mannlige birolle i «The Fighter» (2011).

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer