Ingrid Helene Håvik:

Derfor takket hun ja

Debuterer i ny rolle.

INGRID HELENE HÅVIK: Her under lanseringen av hovedrollene på Folketeateret i Oslo. Foto: NTB
INGRID HELENE HÅVIK: Her under lanseringen av hovedrollene på Folketeateret i Oslo. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Highasakite-vokalist Ingrid Helene Håvik (36) skal spille mot Aksel Hennie (48) i rockeoperaen «Jesus Christ Superstar», som har premiere 30. august på Folketeateret i Oslo. Dette blir både Hennie og Håviks musikaldebut.

Det er ingen ringere enn Hennie som skal spille hovedrollen som Jesus, mens Håvik trer inn i rollen som Maria Magdalena.

- Jeg trer inn i et musikalsk univers jeg er veldig spent på, og som jeg ser frem til å formidle til publikum, sier hun i pressemeldingen.

«EX ON THE BEACH»: Tone Damli ble sjokkert over svarene Øyunn Krogh fikk da hun stilte dem et uvanlig spørsmål. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards. Vis mer

Til Se og Hør sier Håvik at en av grunnene til at hun takket ja var på grunn av Aksel Hennie.

- Det er jo ganske svært. Jeg håper også at jeg vil bli en bedre «performer» av det her.

Hennie forteller at han tok rollen fordi han ville utfordre seg selv.

- Hvis man kjenner på en konformitet og ro over det man driver med, så er det lett å ikke strekke seg etter noe bedre og mer. Jeg ville trigge lysten til å nå høyere, sier han.

Den eminente skuespilleren tar seg også tid til å rose Håvik.

BRUTALT: Aksel Hennie røper hvordan det var å spille inn siste sesong av «Førstegangstjenesten». Foto: NRK / Rød Løper Vis mer

- Jeg er sinnssykt takknemlig for at jeg kan stå på scenen med den dama her. Jeg er monsterfan av alt Ingrid driver med.

Videre kommer det frem at Jeppe Beck Laursen (51) skal spille Judas, Espen Lind (52) Pontius Pilatus, Bjarte Tjøstheim (56) kong Herodes og Jonas Oftebro (27) disippelen Peter.

Musikalen er skrevet av Andrew Lloyd Webber og Tim Rice, og har tiltrukket seg publikum over hele verden i nesten 60 år.

Det var forrige uke det ble kjent at Aksel Hennie hadde fått rollen. I et intervju med Dagsrevyen på NRK la han ikke skjul på at han hadde aldri trodd at han skulle gjøre musikal noen gang.

- Men da jeg fikk dette tilbudet, med den sterke karakteren og musikken, var det veldig vanskelig å si nei, innrømmet skuespilleren.

I intervjuet forklarte Hennie også at sang alltid har vært viktig for ham.

- Men jeg har aldri hatt selvtillit nok til å bruke det. Det er definitvt med skrekkblandet fryd, men mer fryd enn skrek.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet