Demi Moore:

Derfor var nakenbildet et viktig øyeblikk for høygravide Demi Moore

- Det forandret måten man ser på gravide kvinner, sier superstjernen om det ikoniske coveret.

IKONISK BILDE: Vanity Fair-coveret av Demi Moore, som ble publisert i august 1991, skapte blest verden over - fordi hun stilte opp naken og høygravid. FOTO: NTB Scanpix // Faksimile Vanity Fair
IKONISK BILDE: Vanity Fair-coveret av Demi Moore, som ble publisert i august 1991, skapte blest verden over - fordi hun stilte opp naken og høygravid. FOTO: NTB Scanpix // Faksimile Vanity Fair Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I august 1991 stilte den høygravide Hollywood-stjernen Demi Moore opp på Vanity Fair-coveret - uten én tråd. Coveret skapte blest verden over, og er siden blitt en av Vanity Fairs mest ikoniske forsider. Fotografiet er tatt av den legendariske portrettfotografen Annie Leibovitz (69).

Men nå avslører Demi Moore, som er blitt 56 år, at det var en tilfeldighet at akkurat dét bildet havnet på coveret - for det var i utgangspunktet ment å være et bilde som familien skulle ha i privat eie.

- Det var et bilde de gjorde for familien min og meg, men jeg sa at det ville ha vært fantastisk om de hadde hatt motet til å ha det på cover. De ringte meg tilbake og ønsket å gjøre det, forklarer hun i talkshowet til Jimmy Fallon, ifølge Daily Mail.

Demi Moore minnes at coveret ble relativt kontroversielt, ettersom et bilde av den typen aldri tidligere hadde vært på et magasincover før.

- Det var et veldig viktig øyeblikk. Det forandret måten man ser på gravide kvinner, sier hun videre til Fallon.

I 1991 var Demi Moore gift med Hollywood-stjernen Bruce Willis (64), og det var datteren Scout Willis hun gikk gravid med da Vanity Fair-fotoshooten ble avholdt. Hun kom til verden 20. juli 1991.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer