Demi Moore:

Derfor var nakenbildet et viktig øyeblikk for høygravide Demi Moore

- Det forandret måten man ser på gravide kvinner, sier superstjernen om det ikoniske coveret.

IKONISK BILDE: Vanity Fair-coveret av Demi Moore, som ble publisert i august 1991, skapte blest verden over - fordi hun stilte opp naken og høygravid. FOTO: NTB Scanpix // Faksimile Vanity Fair
IKONISK BILDE: Vanity Fair-coveret av Demi Moore, som ble publisert i august 1991, skapte blest verden over - fordi hun stilte opp naken og høygravid. FOTO: NTB Scanpix // Faksimile Vanity Fair Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I august 1991 stilte den høygravide Hollywood-stjernen Demi Moore opp på Vanity Fair-coveret - uten én tråd. Coveret skapte blest verden over, og er siden blitt en av Vanity Fairs mest ikoniske forsider. Fotografiet er tatt av den legendariske portrettfotografen Annie Leibovitz (69).

Men nå avslører Demi Moore, som er blitt 56 år, at det var en tilfeldighet at akkurat dét bildet havnet på coveret - for det var i utgangspunktet ment å være et bilde som familien skulle ha i privat eie.

- Det var et bilde de gjorde for familien min og meg, men jeg sa at det ville ha vært fantastisk om de hadde hatt motet til å ha det på cover. De ringte meg tilbake og ønsket å gjøre det, forklarer hun i talkshowet til Jimmy Fallon, ifølge Daily Mail.

GIKK VERDEN RUNDT: Nakencoveret av Demi Moore skapte blest, og ble kommentert i aviser og magasiner verden over. FOTO: NTB Scanpix
GIKK VERDEN RUNDT: Nakencoveret av Demi Moore skapte blest, og ble kommentert i aviser og magasiner verden over. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Demi Moore minnes at coveret ble relativt kontroversielt, ettersom et bilde av den typen aldri tidligere hadde vært på et magasincover før.

- Det var et veldig viktig øyeblikk. Det forandret måten man ser på gravide kvinner, sier hun videre til Fallon.

I 1991 var Demi Moore gift med Hollywood-stjernen Bruce Willis (64), og det var datteren Scout Willis hun gikk gravid med da Vanity Fair-fotoshooten ble avholdt. Hun kom til verden 20. juli 1991.

Reddet moren fra å begå selvmord

Demi Moore er denne høsten aktuell med selvbiografien Inside Out, der hun ikke legger skjul på at hun har levd et liv preget av både opp- og nedturer.

I et intervju med Good Morning America forteller hun åpent opp om foreldrenes alkoholmisbruk, at hun reddet moren fra å begå selvmord, at hun ble voldtatt som 15-åring av en mannlig bekjent av moren og om sitt eget rusmisbruk som følge av erfaringene hun hadde i oppveksten.

«Jeg husker at jeg brukte fingrene mine, små fingre som tilhørte et barn, til å grave ut pillene min mor hadde prøvd å svelge, ut av munnen hennes», skriver hun i selvbiografien. Moren Virginia King gikk bort som følge av kreft i 1998.

TØFF OPPVEKST: Demi Moore skriver i selvbiografien Inside Out at hun hadde en tøff oppvekst, preget av overgrep og alkoholmisbruk. Livet hennes endret seg da hun i slutten av tenårene slo gjennom i Hollywood. Dette bildet er fra 1980. FOTO: NTB Scanpix
TØFF OPPVEKST: Demi Moore skriver i selvbiografien Inside Out at hun hadde en tøff oppvekst, preget av overgrep og alkoholmisbruk. Livet hennes endret seg da hun i slutten av tenårene slo gjennom i Hollywood. Dette bildet er fra 1980. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Demi Moore slo gjennom i såpeserien General Hospital da hun var 19 år, og spilte i serien fra 1982 til 1984. Siden har hun gjort suksess i filmer som St. Elmo's Fire fra 1985 og Ghost i 1990.

Hun har vært gitt tre ganger. Først med artist Freddy Moore i perioden 1980 til 1985, så med skuespiller Bruce Willis fra 1987 til 2000, og siden med skuespiller Ashton Kutcher fra 2005 til 2013. Hun har døtrene Rumer (31), Scout (28) og Tallulah (25) med eksmannen Bruce Willis.

Kraftfulle påstander om eksmannen Ashton Kutcher

Eksmannen Ashton Kutcher får gjennomgå i Demi Moores selvbiografi. Hun skriver blant annet at paret, som var gift i åtte år, hadde flere trekanter - og hun hevder at Kutcher ønsket dette for å kunne legitimere at han hadde vært utro.

DEN GANG DA: Ashton Kutcher er 15 år yngre enn Demi Moore. De var gift i perioden 2005 til 2013. FOTO: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Ashton Kutcher er 15 år yngre enn Demi Moore. De var gift i perioden 2005 til 2013. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Demi gir uttrykk for at hun gjorde det «fordi jeg ville vise ham hvor morsom og kul jeg kunne være». Ashton er 15 år yngre enn Demi.

«Med ham kunne jeg gå bakover i tid og gjenoppleve hva det ville si å være ung igjen, på en måte jeg aldri hadde opplevd da jeg selv faktisk var i 20-årene», skriver hun i boken, ifølge IndiaToday.

Ashton Kutcher har ikke kommentert direkte påstandene som ekskona har kommet med, men la likevel ut en kryptisk melding på Twitter:

Han er i dag lykkelig gift med That '70s Show-kollega Mila Kunis (36), som han har barna Wyatt Isabelle (4) og Dimitri Portwood (2) med.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer