Reese Witherspoon

Derfor ville hun ikke gjøre comeback i «Friends»

Røper hvorfor hun takket nei til å fortsette som Jill i et ferskt intervju.

AKTUELL: Reese Witherspoon er nå aktuell med tv-programmet «The Morning Show» sammen med sin tidligere «Friends»-kollega Jennifer Aniston. FOTO: NTB Scanpix
AKTUELL: Reese Witherspoon er nå aktuell med tv-programmet «The Morning Show» sammen med sin tidligere «Friends»-kollega Jennifer Aniston. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Jeg regner med de aller fleste av dere ihuga fans husker supersøte (og litt irriterende) Reese Witherspoon i rollen som Jill - altså selveste Rachels søster i suksesserien «Friends»?

Den smått irriterende lillesøsteren til Rachel kommer til New York for å henge med storesøsteren sin etter at faren deres slutter å betale livets opphold for henne. Hun søker altså tilflukt hos søsteren, og har en relativt sentral rolle i to sesonger.

Men selv om hun sjarmerte seerne i senk, og at dette mest sannsynlig var et stort høydepunkt i Reese's karriere, valgte hun likevel å takke nei til å fortsette som Jill etter dette.

LES OGSÅ: Tre generasjoner Witherspoon stilte opp for amerikanske Vogue

Derfor gjorde hun ikke comeback

Og hvorfor det? Jo, det kunne 43-åringen avsløre da hun og Jennifer Aniston nylig ble intervjuet sammen av The Associated Press i forbindelse med deres nye program - The Morning Show. Dette programmet går ut på at de to skal gi seerne et innblikk i livene til TV-reporterne som vekker USA hver morgen.

I intervjuet skryter de masse av hverandre over hvor gode de var til å spille foran et publikum.

Men det var også akkurat derfor Witherspoon valgte å ikke fortsette - hun var ukomfortabel med publikum til stede. Hun forteller at hun aldri har spilt foran et livepublikum i etterkant.

- Du er så god foran livepublikum! utbryter Reese Witherspoon, og sikter til kollegaen sin Aniston.

Aniston svarer:

- Det var du også. Du glemmer det fordi du besvimte av frykt, men du var så bra.

Witherspoon forteller at de spurte om hun ville komme tilbake, men hun bare: «Jeg er for nervøs».

Mest ikoniske rolle

I dag er hun høyst aktiv i bransjen og har gjort nærmere 30 roller siden Friends. Det må likevel være Elle Woods i «Legally Blonde» som alltid vil være stjernens mest ikoniske rolle.

Filmen om den viljesterke, sylskarpe og rosa-elskende advokatspiren Elle Woods hadde premiere i 2001. Den ble umiddelbart en publikumsfavoritt og håvet inn 1.2 milliarder kroner på verdensbasis.

KJENT OG KJÆR: Reese Witherspoon mest ikoniske rolle så langt i karrieren må sies å være advokatspiren Elle Woods. FOTO: MGM Distribution Co.
KJENT OG KJÆR: Reese Witherspoon mest ikoniske rolle så langt i karrieren må sies å være advokatspiren Elle Woods. FOTO: MGM Distribution Co. Vis mer

Men visste du at et annet kjent fjes kunne kapret hovedrollen i den folkekjære komedien?

Christina Applegate – blant annet kjent fra «Anchorman: The Legend of Ron Burgundy», «The Sweetest Thing» og som en av Rachel Greens bortskjemte søstre i «Friends» – fikk tilsendt filmmanuset personlig.

Applegate sa dog fra seg sjansen til å bli hele verdens Elle Woods fordi hun var redd for å bli satt i bås som skuespiller. Kort tid tidligere hadde hun nemlig tatt farvel med 10 år som blonde, noe overfladiske Kelly Bundy i «Married... With Children».

– Jeg følte at rollen ble for lik det jeg nettopp hadde gjort, og jeg ville så gjerne distansere meg fra det... Jeg angrer ikke på at jeg sa nei for Reese Witherspoon gjorde en mye bedre jobb enn jeg noensinne kunne klart, fortalte 47-åringen under et besøk hos talkshow-vert Andy Cohens «Watch What Happens Live».

– Hun har mye mer penger og mye mer suksess enn meg nå, så hvorfor skulle jeg angret på det?, la stjernen spøkefullt til i programmet.

LES OGSÅ: Kjendisdatteren med tidenes søteste kjærlighetserklæring til mamma Reese!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer