Agnes Kittelsen

Derfor ville hun ikke hete Agnes

Exit-aktuelle Agnes Kittelsen letter på sløret om det «alle» snakker om.

AGNES KITTELSEN: Agnes Kittelsen gir svar på navneforvirringen alle snakker om. FOTO: Fremantle, NRK
AGNES KITTELSEN: Agnes Kittelsen gir svar på navneforvirringen alle snakker om. FOTO: Fremantle, NRK Vis mer
Publisert

Da tredje sesong av Exit hadde premiere i 2023, var det mange som satt klare til å sluke serien. Det er ikke bare den mildt sagt klysete gjengen mannlige finansfolk som har fått folk til å samle seg foran skjermene, kvinnene i serien har i stor grad gjort det samme. Og sesong 3 har av mange blitt betegnet som nettopp finansfruenes.

En av disse er Hermine, spilt av Agnes Kittelsen, og i serien har vi fulgt kampen hennes for å manøvrere i et kokaingrumsete farvann på hjemmebane, der hun til tider har mistet voldsalarmen av syne.

(RØPEALARM: Den som har planer om å se serien, bør slutte å lese her).

I sesong 3 har Hermine imidlertid satt en sinnrik plan ut i live for å ta igjen, og steg for steg bygger hun sitt nye liv. I planen inngår et møte med en slags fixer som skal hjelpe henne å skaffe nytt pass, og det er nå hun lar en replikk falle som fikk undertegnede journalist til å humre – og mange med meg, skal vi tro engasjementet i det brede lag.

Sittende på en parkbenk spør nemlig fixeren Hermine hvilket navn hun kunne tenke seg, og ifølge Hermine er det visst ikke så nøye. Han kan bare ta noe.

– Men kanskje ikke Laila eller Agnes eller noe sånt, sier hun.

Og da er selvsagt det store spørsmålet: Hvorfor vil ikke Agnes Kittelsen at Hermines skikkelse skal hete «Agnes» i sitt nye liv?

Svaret

Vi tok kontakt med NRK for å få svar fra Agnes Kittelsen selv, men grunnet strengt tidsskjema hos skuespilleren ble vi av statskanalen henvist til en uttalelse skuespilleren har gjort om den nevnte scenen.

Til VGTV sa Agnes Kittelsen følgende:

– Det var Øystein sitt ønske, sa hun, og refererte til manusforfatter Øystein Karlsen, som skal ha bedt henne finne på noen navn til replikken «Bare ikke det og det».

– Jeg spurte: Er ikke det veldig frekt? Alle navn er jo fine, så jeg kan jo ikke gjøre det. Jeg har lyst til å stryke den replikken.

Ifølge Kittelsen skal manusforfatter Karlsen ha insistert på at replikken skulle med, men at hun kunne finne på ett navn selv, og så legge til «Agnes», om hun følte at det var bedre.

– Så da gjorde jeg det, sier Agnes Kittelsen og ler.

– Jeg hadde jo ikke lyst til å fornærme alle flotte Lailaer der ute.

Enda et navnemysterium

«Agnes» er ikke det eneste navnemysteriet i «Exit». Da den lettere bedrukne Celine Bergvik, spilt av Ine Marie Wilmann, får barnevernsansatt «Hege Løvstad» på døra, deler sistnevnte navn med undertegnede journalist. Og det til tross for at det ifølge SSB kun er mellom null og fire personer som heter Hege Løvstad i Norge (SSB frigir ikke statistikk på navn som færre en fire har, så her kan jeg fort være den eneste).

PÅ EN SNURR: Når Celine Bergvik, spilt av Ine Marie Willmann, får barnevernsansatt «Hege Løvstad» på døra, deler sistnevnte navn med undertegnede journalist. FOTO: NRK/Hege Løvstad Toverud
PÅ EN SNURR: Når Celine Bergvik, spilt av Ine Marie Willmann, får barnevernsansatt «Hege Løvstad» på døra, deler sistnevnte navn med undertegnede journalist. FOTO: NRK/Hege Løvstad Toverud Vis mer

Hvordan mitt dermed forholdsvis sjeldne navn har havnet i «Exit» er ikke godt å si. Sikkert er det hvert fall at serien har mange seere, for undertegnede har blitt gjort oppmerksom på min rettskafne navnesøster i barnevernet på daglig basis siden serien kom ut.

Og siden man likevel har tatt steget inn i filmens verden er det bare å si det som det er: Mitt navn er Løvstad. Hege Løvstad.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer