Basic bitch

- Det ble hardere og hardere for hver gang

Emilie Skolmen var gravid under innspillingen av tredje sesong av Basic bitch. Det bød på utfordringer.

BASIC BITCH: Emilie Skolmen, Kristine Grændsen og Karin Klouman er nominert til Gullruten. Foto: Ida Bergersen
BASIC BITCH: Emilie Skolmen, Kristine Grændsen og Karin Klouman er nominert til Gullruten. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Humorserien Basic bitch kom på TV for første gang i 2020, med Emilie Skolmen, Karin Klouman, Kristine Grændsen og Ada Otilde Skjong Eide i hovedrollene. De kjente ikke hverandre fra før, men serieskaperne Amanda Erlandsen og Vilde Klohs hadde en drøm om å finne fire jenter som kunne bli bestevenner.

- Serieskaperne var veldig opptatt av det. Det finnes så mange flinke folk, men det måtte være fire jenter som hadde en naturlig og riktig kjemi, sier Emilie, som spiller Madeleine.

- Og vi fungerte! Sånn på ordentlig, sier Karin, som spiller Julie.

- Har dere blitt en vennegjeng – på ekte?

Alle tre nikker.

- Vi ble veldig fort en naturlig firer, sier Emilie.

- Jeg prøver å henge med dem så mye som mulig, men de er veldig opptatt. Men jeg håper virkelig at vennskapet kommer til å vare, selv uten serien, sier Karin.

NATURLIG VENNSKAP: Jentene har blitt gode venner i løpet av tre sesonger med Basic bitch. Foto: Privat
NATURLIG VENNSKAP: Jentene har blitt gode venner i løpet av tre sesonger med Basic bitch. Foto: Privat Vis mer

Ulik bakgrunn

KK møter Emilie, Karin og Kristine i forbindelse med presselanseringen av Gullruten-nominasjonene på Edderkoppen Scene i Oslo. Basic bitch er nominert til beste humorprogram. De tre har ganske ulik bakgrunn: Karin er utdannet ved NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio). Etter det, tok hun en master ved Teaterhøgskolen.

- Jeg er egentlig ballettdanser, fra gammelt av. Men så byttet jeg over til teater, og heldigvis fikk jeg rollen som Julie i Basic bitch.

Kristine, som spiller Anine, har jobbet som skuespiller siden 2016 – hovedsakelig ved Det andre teatret. Hun studerte i England og tok en bachelor i teater da hun dro på audition til Basic bitch i slutten av 2019.

Emilie derimot, har ingen skuespillerutdannelse.

- Emilie er bare et rått talent, skryter Karin.

Mye tyder på at det ligger i genene: Emilie er datteren til Tine Skolmen (54), niese av Christian Skolmen (50) og barnebarn av avdøde Jon Skolmen (78) - som alle tre er kjente skuespillere og programledere.

- Det ene har ført til det andre, og så har det dukket opp flere spennende muligheter. Men den aller morsomste muligheten jeg har fått, er Basic bitch. Vi ble satt sammen som en gjeng, og ble en naturlig firer.

NOMINERT: Jentene i Basic bitch er nominert til årets humorprogram. Foto: Ida Bergersen
NOMINERT: Jentene i Basic bitch er nominert til årets humorprogram. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Sammenlignes med Hvite gutter

De fire hovedrollene opplever mange kleint situasjoner som mange kan kjenne seg igjen i.

- Mange av historiene er fra våre egne liv, og serieskaperne sine liv. Nesten alt som skjer i serien har skjedd med oss eller noen vi kjenner, forteller Karin.

Mange vil nok sammenligne Basic bitch med «Hvite gutter», da det er samme type serie, bare at man følger fire jenter i slutten av tyveårene, istedenfor fire gutter.

- Det blir naturlig å sette dem opp mot hverandre, men vi er to uavhengige serier. Men jeg synes bare det er stas å bli sammenlignet med dem, for de er kjempeflinke, sier Emilie.

- Det er veldig hyggelig å få lov til å leve i samme univers – vi er veldig glade i hvite gutter, sier Kristine.

Måtte skjule graviditeten

Under innspillingen av tredje sesong måtte det tas en del ekstra hensyn. Emilie var gravid, noe som måtte skjules gjennom hele sesongen.

- Vi brukte en del tid på å skjule det, og finne gode plasseringer i rommet. Det ble mange klesbytter for å se hva som fungerte, sier Emilie.

- Madeleine (rollen til Emilie) hadde blitt veldig glad i kjoler som var løse fra brystet og ned, skyter Kristine inn.

- Jeg fikk en ny stil, ja. Madeleine pleide å like tettsittende klær, men det var hun brått ferdig med. Det var litt deilig, egentlig. Jeg tror jeg skal fortsette å være gravid de neste sesongene om det blir noe av, sier Emilie og ler.

Ble tyngre mot slutten

Emilie forteller at hun var i dårlig form i starten av graviditeten, men innspillingen begynte ikke før hun var cirka halvveis i svangerskapet.

- Da var formen relativt bra, så jeg hadde flaks med tidspunktet. Men jeg var sliten og trøtt – det er jo vanlig når man er gravid.

- Det merket man ikke på deg. Du var en champion! Hun ville aldri sitte ned, og trengte aldri mat, selv om det var ganske lange dager. Vi måtte faktisk be henne om å ta noen pauser. Det var sykt sporty, forklarer Karin.

Emilie var med under innspillingen helt til hun var i syvende måned.

- Det ble hardere og hardere for hver gang, det må jeg innrømme. Og jeg følte meg ikke så veldig sexy da jeg sto på et bord på utestedet Heidi’s og twerket, i høyhælte sko. Men det gikk veldig bra likevel.

Elsker mammalivet

For tre måneder siden kom lille Jon til verden. Emilie stortrives i den nye rollen.

- Det er helt fantastisk! Det er kjempeslitsomt, og jeg sover lite, men alt er verdt det fordi han er så fin.

NYBAKT MAMMA: Emilie ble mamma for tre måneder siden. Foto: Privat
NYBAKT MAMMA: Emilie ble mamma for tre måneder siden. Foto: Privat Vis mer

- Han er et veldig pent barn. Jeg føler at vi deler på Jon alle sammen, skyter Kristine inn.

- Frister det med egne barn?

- Om alle barn oppfører seg så pent som han, så ja, svarer Kristine.

Selv om Emilie har vært i sin egen lille boble de siste månedene, vil hun ikke gå glipp av Gullruten. Hun tar med seg Jon og reiser til Bergen.

- Jeg har ikke fått med meg så mye av hva som har skjedd i verden den siste tiden, men nå skal jeg prøve å være med på litt mer fremover. Men jeg koser meg veldig i sofaen foran TV-en, sier hun.

- Åh, det gjør jeg også! Og jeg har ikke barn, sier Karin, og ler godt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer