Joachim Rønning

- Det ble raskt normalt å jobbe så tett med Angelina Jolie

Sandefjordingen har nå regissert sin tredje Hollywood-film - og giftet seg med en amerikansk milliardærarving.

PREMIERE: Vi møter 47-åringen for et intervju om karriere, giftemål og premiere. FOTO: NTB Scanpix
PREMIERE: Vi møter 47-åringen for et intervju om karriere, giftemål og premiere. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Norske Joachim Rønning (47) regisserer noen av verdens mest kjente storfilmer. På lista over fullførte verk kan han skimte med storfilmer som «Max Manus», «Kon-Tiki» og «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales», og nå har akkurat «Maleficent: Mistress of Evil» hatt Norgespremiere.

Som utenforstående kan man jo spørre seg selv; Hvordan er det egentlig å komme fra lille Sandefjord og jobbe med verdenskjente superstjerner som Angelina Jolie og Johnny Depp?

Vi møter 47-åringen for et intervju om karriere, giftemål og premiere, og én ting er i alle fall sikkert - dette er en usedvanlig travel mann.

Innimellom setningene vibrerer det støtt i telefonen som ligger på bordet foran oss, og Joachim veksler aktivt mellom norsk og engelsk tale til dem som ringer - òg under intervjuet med meg forsåvidt. «Hva er hands-on på norsk? Stemmer det - involvert ja».

- Historien er viktigst

Han nevner flere ganger at han ser på det som et stort privilegium å få være regissør for denne filmen. Noen ganger faller en tanke inn i hodet hans: «wow, dette er magisk».

- Når man jobber med en film som «Maleficent», som koster såpass mye penger og som har så mange mennesker involvert, er det en komplisert jobb som til enhver tid krever at man har tunga rett i munnen. Men det viktigste for meg når jeg regisserer er å klare fortelle en historie som treffer, sier Rønning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer