Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud:

- Det blir nok hektisk. Litt lite søvn, men veldig koselig

Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud røper gladnyheten bare fem måneder etter sønnen kom til verden.

BLIR TOBARNSFORELDRE: Lene Sleperud og Tonje Frøystad Garvik venter sitt andre barn. Foto: Morten Eik / Se og Hør
BLIR TOBARNSFORELDRE: Lene Sleperud og Tonje Frøystad Garvik venter sitt andre barn. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

For ganske nøyaktig ti måneder siden kunne «Farmen»-paret Tonje Frøystad Garvik (32) og Lene Sleperud (32) røpe at de ventet sitt første barn sammen.

Paret benyttet seg av IVF-behandling (Prøverørsbefruktning, journ.anm.) for å bli gravide, og Sleperud var den som skulle bære frem barnet.

Begge to var hele veien åpne om at det var en utfordrende og til tider svært vanskelig prosess, men alt ble verdt det da lille Max ble født i slutten av september i fjor.

«FARMEN»-HYTTA: Tonje Garvik vant Farmen i 2018, nå viser hun og kjæresten Lene Sleperud fram «Farmen»-hytta i programmet «I lomma på Silje». Video: Viaplay Vis mer

Nå, bare fem måneder etter de ble foreldre for første gang, kan de røpe at de står overfor nok en familieforøkelse. De venter nemlig sitt andre barn på under ett år.

- Jeg er gravid, røper Garvik.

Nyheten har duoen også delt på hver sin Instagram-profil.

Denne gangen er det hun som bærer frem barnet.

- Formen har begynt å bli veldig bra. Jeg var veldig kvalm de første ukene. Jeg er litt trøttere enn normalt, men om det skyldes en baby som våkner hver time i løpet av natten, corona eller graviditeten er vanskelig å si, fleiper Garvik.

- Veldig hektisk

Nå gleder duoen seg til å bli tobarnsmødre, selv om de er forberedt på at det blir mye jobb.

- Det blir nok hektisk. Litt lite søvn, men veldig koselig, sier Sleperud, mens Garvik legger til:

- Vi har gjort det litt med vilje. Vi vet at det blir veldig veldig hektisk det første året, men så vil de få veldig mye glede av hverandre, som igjen gir oss avlastning ved at de kan leke med hverandre. Max har vært såpass grei at vi tenkte at det går fint med to.

Prosessen begynte de allerede i april i fjor, mens Sleperud var gravid med deres førstefødte.

Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud forteller åpner opp om prosessen de var gjennom for å bli gravide. Video: Dagbladet / Frank Karlsen Vis mer

- Etter Max ble født begynte vi å prate om og sette i gang prøvingen igjen, i og med at det jo tok en stund sist.

De ferske mødrene bestemte seg for å gå i gang. Garvik forteller at hun stakk innom fertilitetsklinikken med kofferten i hånden på vei til en jobbreise på Island.

- Så satt det på første forsøk. Da fikk vi ganske sjokk, men det blir veldig spennende, legger hun til.

Pseudotvillinger

Ifølge termindato vil det være omtrent ti måneder som skiller Garvik og Sleperuds to barn i alder.

- De blir pseudotvillinger, forklarer Sleperud.

Pseuodtvillinger er søsken med inntil 18 måneders aldersforskjell - noe som betyr at parets barn er godt innenfor den definisjonen.

TRIVSEL: Lene og Tonje trives svært godt som mødre for lille Max. Foto: Morten Eik / Se og Hør
TRIVSEL: Lene og Tonje trives svært godt som mødre for lille Max. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

- Lene er jo enebarn, og mine brødre er mye yngre enn meg, så da har vi vokst opp uten et søsken som er tett på - og det har man jo på en måte savnet. Spesielt når jeg har sett forholdet mellom mine brødre, som det er 13 måneder mellom, og de er bestekompiser. Man ønsker seg det selv og derfor blir det veldig fint å få lov til å gi det til Max og babyen, forteller Garvik, og legger til:

- De blir så tette at Max sikkert ikke kommer til å bli sjalu en gang, siden han er så liten.

Mødrene forteller at de har benyttet seg av samme donor på babyen i magen, og at barna derfor kommer til å bli biologiske søsken.

- Det er absolutt ikke noe de må være, men vi synes det var veldig fint å få til - at de også har den genetiske tilkoblingen til hverandre, forklarer Garvik.

Ved den første graviditeten var det Sleperuds egg som ble befruktet, mens det denne gangen altså er Garviks.

- Litt deilig

Nå har «Farmen»-duoen vært mødre i fem måneder, og stortrives med det. De legger imidlertid ikke skjul på at det har sine fordeler å få barn såpass tett på hverandre.

- Det er litt deilig å ikke være småbarnsforeldre i ti år også, innrømmer Sleperud, mens Garvik legger til:

- Vi koser oss skikkelig med småbarnsperioden med Max, men jeg tror vi begge kommer til å trives enda bedre når vi har større frihet til å ta med barna ut og være aktive med dem, fordi vi begge er såpass glade i aktivitet og lek.

Denne saken ble først publisert på seher.no.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer