Afterski:

- Det bor vel en skjult ivrig afterskier i oss alle

Er vi nordmenn så forutsigbare i påsken som den hysterisk morsomme musikkvideoen skal ha det til?

AFTERSKI: Hva skjår når småbarnsforeldre, barnehageansatte og veiarbeidere bytter hverdagsstress mot dansegulv i Hemsedal eller Geilo? Det prøver disse tre å gi svar på i den nye påskelåte «Hvor ska’ vi». F.v: Ole M. Aagenæs, Jon Niklas Rønning og Pernille Øiestad. FOTO: Solveig Selj.
AFTERSKI: Hva skjår når småbarnsforeldre, barnehageansatte og veiarbeidere bytter hverdagsstress mot dansegulv i Hemsedal eller Geilo? Det prøver disse tre å gi svar på i den nye påskelåte «Hvor ska’ vi». F.v: Ole M. Aagenæs, Jon Niklas Rønning og Pernille Øiestad. FOTO: Solveig Selj. Vis mer
Publisert

Påsken er her, det kan vi endelig si og mange har nok planlagt å vende nesa mot skibakkene.

Denne uka slapp komiker og musiker Jon Niklas Rønning en festbombe av en låt- dedisert til alle oss nordmenn-og kvinner som forvandles fra hverdagshelter til danseløver på landets afterski-steder.

En lang uke var snart over og kaffekopp nummer tre var på tur ned i svelget mens tommelen fór vant over mobilskjermen- og plutselig var den der: «Hvor ska’ vi», låta som forvandlet fredags morgen til en fest. Måtte raskt vise den til flere, som i likhet med undertegnede sang med allerede på refreng nummer to.

«Kickstart på påsken 23»

Vi var ikke alene skulle det vise seg. En titt på tallene siden videoen ble lagt ut, viser at den er avspilt over 170 000 ganger og kommentatfeltene overstrømmes av gode ord som:

«Denne gir stemning både i heimen og på hytta!»

«Herlig! Kribler i dansefoten allerede »

«Funky låt i beste Rønning stil Lett å få på hjernen den der, spilla flere ganger etter hverandre allerede»

- Jeg er utrolig stolt, ydmyk og glad for all responsen. Ikke minst at folk mener det gir riktig kickstart på påsken 23. Hvis folk har det halvparten så moro med å høre på låten som Pernille, Ole og jeg hadde under innspilling så er vi happy.

Det sier Jon Niklas Rønning til KK. Måtte rett og slett høre med skaperen selv om hvordan det hele gikk til. Hvordan kom han i det hele tatt på dette?

PÅTAKELIG BRILLESKILLE: Det er ingenting som skriker påskeferie, høyfjell og afterski som brilleskille i ansiktet. Det var denne gjengen veldig klar på da de skulle spille inn påskelåta «Hvor ska’ vi». FOTO: Solveig Selj.
PÅTAKELIG BRILLESKILLE: Det er ingenting som skriker påskeferie, høyfjell og afterski som brilleskille i ansiktet. Det var denne gjengen veldig klar på da de skulle spille inn påskelåta «Hvor ska’ vi». FOTO: Solveig Selj. Vis mer

- Ideen kom da jeg plutselig innså hvordan vi nordmenn hver påske på magisk forvandles fra mellomledere, barnehageansatte og stressa småbarnsforeldre til afterski-konger og dronninger i Hemsedal og Geilo, sier han til KK.

En afterski-deltaker i oss alle

Han forteller at det var en av de morsomste innspillingsdagene de har hatt. Og de trengte ikke reise langt, for jaggu fant de ikke det perfekte afterski-stedet midt i hovedstaden? Nemlig Fjellstua i Oslo. Med seg på laget hadde de 18 dansere.

- Til og med kjæresten min, Kjersti Skar Staarvik, ble pent nødt til å stille opp i rollen som kona mi. Regissør Solveig Selj gjør jo vanligvis mer seriøse popvideoer, og var i sitt ess da hun fikk tre menn til å kaste meg bortover en curlingbane i skidress, forteller han.

Låta inneholder noen ganske saftige party-låtklisjeer. Hvordan var det å boltre seg i den musikalske verktøykassa?

- Produsent Ketil Schei har produsert masse sånne hits, så vi snyltet på hans partyhit-kunnskap. Pernille Øiestad er en supervokalist med enormt trøkk og fant sin spot on-afterski-karakter. Ole M. Aagenæs har jo alltid spilt med meg, men har også en fortid som seriøs sanger f.eks på refrenget på Karpes «Stjerner». Han syntes det var gøy å meske seg med alle låt-elementene som skal med i mer partyretning. Det var han som insisterte på sakte fart til stigende fort allsang. Det bor vel en skjult ivrig afterski-deltaker i oss alle.

Se hele videoen her:

Påtakelig brilleskille

Og videoen kommer nok godt med for ekstra mange i år. For NHO har fått tallene fra sin årlige «påskegallup», utført av Kantar. og det spås dermed at 85 prosent av oss skal på ferie i påsken. Seks av ti spurte, svarer at de skal på feriere på hytta i Norge. Det- sammen med en god dose med flott skiføre, legger jo alt til rette for at det vil forekomme et og annet afterski.

Men hva med dem selv? Kjenner de seg igjen i forvandlingen som skjer med oss nordboere når påska banker på?

- Vi har vært på noen afterski opp gjennom, og vokalist Pernille Øiestad hadde perfekte komiske analyser og ideer. Hun lånte moon boots til innspillingen, tryllet frem spot on-skidresser fra boden i kjelleren - og guidet oss i hvordan sminke på oss nødvendig brilleskille. Mange har jo et et påtakelig brilleskille etter noen dager i slalåmbakken.

Etter å ha innrømmet at undertegnede kanskje kjente seg igjen i videoen, måtte jeg spørre:

- Tror dere vi nordmenn er så forutsigbare i påsken som låta skal ha det til?

- For å si det litt forsiktig: Om du ikke kjenner igjen deg selv, tror jeg kanskje du kan kjenne igjen vennen eller kollegaen din, avslutter han.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer