Basic Bitch

«Det er bedre å være en nier i Tønsberg enn en firer i Oslo»

I Basic Bitch møter vi jentene som ikke vil forlate den trygge hjembyen. For hva er galt med et helt vanlig liv.

BEFRIENDE: Emilie synes det er befriende å spille i en serie hvor jentene får lov til å være de håpløse. FOTO: Privat
BEFRIENDE: Emilie synes det er befriende å spille i en serie hvor jentene får lov til å være de håpløse. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

- Ordet vanlig har plutselig fått en negativ ladning. Man skal hvert fall ikke få et «vanlig liv», men til syvende og sist tror jeg det er det vi alle egentlig streber etter.

Det sier skuespiller Emilie Skolmen (27) i telefon til KK.

I 2002 sto hun som 9-åring på «MGP junior»-scenen med gruppen Slush og sangen «Febersky». Siden den gang har hun vært programleder i «Eurojackpot» på TV 2, jobbet som reporter i humorprogrammet «Kjendiskveld med Magnus Devold» på TV Norge, hatt flere humorinnslag i «Sølvrekka» og ledet programmet «Otto har fått nok» sammen med Otto Jespersen.

Nå er hun én av de fire hovedrollene til TVNorges nye humorserie «Basic Bitch», som ifølge Emilie ønsker å hylle det helt vanlige og nedpå livet som alle frykter i ungdomsårene. I serien følger man fire jenter fra Tønsberg som bor i et kollektiv, og som sammen prøver å finne ut av hvordan leve livet - både sammen og hver for seg.

Befriende og viktig

Disse jentene velger nemlig en annen vei enn resten av klassen og velger å forbli i hjembyen sin, fremfor å flytte til storbyen for å skape en karriere.

«Det er bedre å være en nier i Tønsberg enn en firer i Oslo», har serieskaper Amanda Erlandsen sagt i forbindelse med serien.

- Det var befriende å spille i en serie hvor jentene får lov til å tråkke i salaten gang på gang. Vi får lov til å være de håpløse, vi er ikke overambisiøse og vi sliter ikke med angst og depresjoner.

- Det ene utelukker ikke det andre naturligvis, men i «Basic Bitch» blir vi jentene portrettert på en måte som til nå ofte har vært forbeholdt gutter, med andre ord som hele mennesker, og det tror jeg er viktig. Hvorfor skal man alltid være å flink? Det mest behagelige er jo å ligge på en firer på skalaen og være litt «basic» av seg - det er vi jo egentlig hele gjengen.

Mange likhetstrekk

I serien spiller Emilie 94'er-jenta «Madeline», en jente som higer etter å få anerkjennelse fra sin egen, intellektuelle psykologfar. Madelen kunne også fått til det meste i livet om hun bare hadde orket, men hun er litt for lat til å gi alt.

Etter noen runder med innspilling fant Emilie ut at det er litt for mange likhetstrekk mellom Madeline og henne selv privat enn hun hadde håpet.

- Det er jo en humorserie, så jeg hadde kanskje ikke forventet det.

Hun ler.

- Det er noe med hvordan hun tar ting, som minner meg om hvordan jeg er i det virkelige liv. Linnet hennes og følelseslivet kjenner jeg meg igjen i, og i bedageligheten kanskje aller mest.

- Får se hva som skjer

Emilie er oppvokst med flere familiemedlemmer innen kultur- og underholdningsbransjen. Hun er datteren til skuespiller og programleder Tine Skolmen, og barnebarnet til tidligere skuespiller og programleder Jon Skolmen.

- Er det de som har inspirert deg til ditt karrierevalg?

- Ikke bevisst, men mange i familien min jobber jo innenfor kunst og kultur. Dette har vært en naturlig del av livet, som det sikkert er for mange andre yrkesgrupper også. Vi lar oss påvirke av det vi kommer fra.

- Når var det du skjønte at det var skuespiller du skulle bli?

- Det har jeg fortsatt ikke skjønt. Gjennom ungdomsårene var jeg egentlig opptatt av å gjøre noe helt annet, men det ser jo ut til at det går denne veien likevel, smiler hun.

- Det er enda rart for meg å kalle meg for skuespiller - det er litt tilfeldig at veiene har ført meg hit, men vi får se hva som skjer.

- Hvilke mål har du for fremtiden karrieremessig?

- Jeg håper bare jeg får fortsette med å drive med ting jeg elsker.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer