Thea Næss:

- Det er en aldersforskjell på 13 år mellom oss, og Christian var ikke interessert i starten siden jeg var så ung

«Skal vi danse»-aktuelle Thea Næss møtte ektemannen på trening.

FANT KJÆRLIGHETEN PÅ TRENING: Kickbokser Thea Næss møtte ektemannen Christian Galvez på treningssamling. De to giftet seg i 2013. FOTO: Sara Rose / Privat
FANT KJÆRLIGHETEN PÅ TRENING: Kickbokser Thea Næss møtte ektemannen Christian Galvez på treningssamling. De to giftet seg i 2013. FOTO: Sara Rose / Privat Vis mer
Publisert

Underholdningsprogrammet «Skal vi danse» er i gang med sin 14. sesong, og den som har markert seg sterkest på parketten er 33 år gamle Thea Næss fra Asker. Hun er 14 ganger norgesmester, fem ganger europamester og syv ganger verdensmester i kickboksing, men Thea har vist at hun definitivt har flere talenter i bagasjen.

- Jeg har alltid vært veldig fysisk aktiv. Da jeg var i seksårsalderen ville jeg spille fotball akkurat sånn som min to år eldre bror, men på den tiden fantes det ikke noe tilbud der vi bodde, for oss i den aldersgruppen. Men jeg lekte stort sett ute og likte meg veldig godt i toppen av trærne. Og det gikk ikke én dag uten sang og teater, forklarer Thea til KK.

ELSKER DANS: Etter at Thea Næss ble med i «Skal vi danse» har det gått opp for henne at hun burde ha startet med dans for lenge siden! FOTO: Malini Bjørnstad // KK
ELSKER DANS: Etter at Thea Næss ble med i «Skal vi danse» har det gått opp for henne at hun burde ha startet med dans for lenge siden! FOTO: Malini Bjørnstad // KK Vis mer

I 2000 oppfordret faren til Thea henne om å starte på kickboksing, og det skulle bli starten på en lang og suksessfull karriere i Fighter Kickboxingklubb.

- Det var i perioden da jeg gikk fra å være barn til å bli ungdom, og plutselig var kroppen i endring, noe som gjorde meg litt stressa. Jeg hadde lyst til å trene og å komme meg i form, og så foreslo pappa kickboksing. Han hadde selv drevet med det, og tenkte at det var noe jeg kanskje kunne like. Så prøvde jeg det, og så synes jeg det var kjempegøy med én gang! sier hun entusiastisk.

Thea kom inn i et miljø hvor hun følte at hun ble sett og inkludert.

- Treneren min Daimi Akin, som fortsatt er hovedtreneren min i dag, er utrolig flink til å inkludere folk og å se alle. Bare det å kjenne på noe sånt fra en annen voksenperson, som ikke er en del av familien, var veldig spesielt og veldig godt.

Under en samling i regi av Fighter Kickboxingklubb møtte hun mannen som hun et tiår senere skulle gifte seg med - tidligere kickbokser og nåværende trener Christian Galvez (47). Han er opprinnelig fra Chile, men flyttet til Norge med familien sin da han var 14 år. Siden flyttet han til Strømstad i Sverige for å drive med fotball i noen år, og så flyttet han tilbake til Norge igjen.

- Vi begynte nesten samtidig i samme klubb, bare at jeg begynte i Asker og han i Oslo. Jeg husker jeg la merke til ham ganske tidlig, for vi hadde fellestreninger i Oslo om sommeren. Jeg syntes han var så kjekk! Siden han hadde bodd i Strømstad en stund snakket han litt «svorsk», og innimellom syntes jeg det var så vanskelig å skjønne hva han sa. Så det hendte jeg bare nikket og smilte til ham, sier hun og ler.

- Men nå snakker han flytende norsk, altså. Det tok noen år før vi la merke til hverandre på kjærestemåten. Vi datet litt i det skjulte, for det var litt greit at det ikke ble noen kleine situasjoner på trening. Begge er veldig interessert i idretten og det er et veldig godt miljø, og da er det litt skummelt hvis man skal begynne å date og alle vet om det, dersom det skulle skjære seg. Så vi var litt hemmelighetsfulle i starten.

LES OGSÅ: Her er kjendisenes beste treningsøvelser!

Sto klare til å danse bryllupsvalsen, men hadde glemt å velge ut låt

Aldersforskjellen har de aldri brydd seg om, og Thea tror at det handler mye om at begge to er lekne og unge til sinns.

- Det er en aldersforskjell på 13 år mellom oss, og han var ikke interessert i starten siden jeg var så ung. Men det jevner seg ut med tiden, etter hvert som man blir eldre og vokser mer sammen. Han ser dessuten mye yngre ut enn det han er, så folk blir mer overrasket over alderen hans enn aldersforskjellen mellom oss. Noen 47-åringer er liksom så veldig satt, men Christian er veldig leken, så sånn sett passer vi bra sammen, for det er jeg også, sier hun og ler.

GODT GIFT: Da Thea og Christian skulle danse brudevalsen kom de på at de hadde glemt å velge ut låt! Valget falt på en sang fra Gudfaren-triologien. FOTO: Sara Rose / Privat
GODT GIFT: Da Thea og Christian skulle danse brudevalsen kom de på at de hadde glemt å velge ut låt! Valget falt på en sang fra Gudfaren-triologien. FOTO: Sara Rose / Privat Vis mer

- Hvordan er Christian på dansefronten?

- Han har rytme, og han kan danse! Det som er litt morsomt er at når vi skal danse sammen, så funker det ikke! Jeg vet ikke om det er fordi at han har en egen latino-rytme, og jeg er veldig typisk norsk og stiv. Jeg får litt prestasjonsangst, og danser mer med hodet enn med hjertet. Derfor pleier vi ikke å danse så mye sammen, men kanskje nå som jeg har lært meg å danse litt bedre så endres det!

Thea har lagt merke til at Christian er blitt inspirert etter at hun ble med i «Skal vi danse».

- Han har vært med og sett på når Ivo og jeg har danset, og når vi har kommet hjem etter trening har han sagt at vi må øve på løftet Ivo og jeg har trent på. Nå bor vi på 28 kvadrat, så det funker ikke så veldig bra, men det er veldig hyggelig at han er så engasjert da!

Thea og Christian giftet seg i Tjärnö i Sverige i 2013, og i forkant av brudevalsen hadde de øvd med et vennepar som skulle gifte seg uken etter.

- Brudevalsen gikk egentlig ganske bra! Men det som var mest komisk var at da vi skulle danse på bryllupsdagen så kom vi på at vi hadde glemt å velge ut sangen vi skulle danse til! Men da sa venneparet vårt, som vi hadde øvd med, at vi kunne ta deres låt. Så da danset vi brudevalsen til en «Gudfaren»-låt. Det var faktisk den Aune danset til i første sending!

Bryllupet ble holdt i hagen til et vennepar i Sverige, og Thea minnes bryllupsdagen som en fantastisk feiring hvor både venner og familie bidro underveis.

- Vi hadde vielsen nede på stranden og stor hagefest hos gode venner på Tjärnö. Venninnen min lagde brudekjolen, mammaen til Christian sto for mye av maten og de håndsydde serviettene, mammaen min lagde bryllupskaken, vennene til Christian fra Sverige fikk ordnet med kokker og alle var med for å plukke blomster. Jeg tenker at bryllup egentlig er stress og at det er så mye man må forholde seg til, men alle tok i et tak i bryllupet vårt, og det ble derfor så mye bedre enn det vi hadde forestilt oss, minnes hun.

FRA KICKBOKSING TIL DANSEPARKETTEN: Thea Næss sier til KK at hun merker at hun får bruk for triksene hun har lært i ringen på danseparketten. FOTO: TV 2
FRA KICKBOKSING TIL DANSEPARKETTEN: Thea Næss sier til KK at hun merker at hun får bruk for triksene hun har lært i ringen på danseparketten. FOTO: TV 2 Vis mer

Thea har et nært forhold til familien sin, og er veldig glad og takknemlig for all støtten. Hele veien har hun fått full oppbacking på de ønskene og valgene hun har tatt.

Da hun begynte med kickboksing i tenårene var spesielt bestemoren glad for dette valget.

- Bestemor har snakket om at hun syntes det var veldig fint at jeg begynte på kickboksing, for de gangene jeg skulle gå hjem alene sent på kvelden så kjente i alle fall hun på at jeg var litt tryggere. Jeg begynte ikke med kickboksing for å lære meg selvforsvar, men det er klart at man utstråler en annen trygghet når man kjenner kroppen sin og vet hva den er god for, forklarer hun.

- Blir du noen ganger lei av kickboksing?

- Jeg synes kickboksing fortsatt er veldig gøy og gir meg mye glede, men det går selvfølgelig opp og ned. Men jeg har holdt på lenge, og har vært på landslaget siden 2006. Jeg er veldig glad for det jeg har gjort, men hvis jeg sammenligner meg med andre på min alder så ser jeg at jeg har brukt veldig mye tid på kickboksingen, og ikke har så mye tid til andre ting. Det merker jeg spesielt nå som jeg får muligheten til å danse hver dag.

- Når motivasjonen ikke er på topp, hva er det som gjør at du likevel går ut døren og på trening?

- Noen ganger så gjør jeg ikke det, fordi jeg synes det er viktig å lytte til kroppen og ikke presse inn en ekstra økt bare fordi man har satt det på skjemaet. Det er jeg blitt flinkere til med årene. Man er nødt til å stole på magefølelsen. Nå kjenner jeg meg selv godt, og tenker at dersom det ikke blir for ofte så må det være greit. Innimellom er det godt å bare sove litt ekstra, sånn at man er ekstra motivert til neste trening og dermed klarer å gi mer. Men når man først kommer seg på trening, og er i et miljø man trives i, så blir man glad og klarer å hente det lille ekstra sånn at man får en bra økt, forklarer hun.

ØVELSE GJØR MESTER: Vi ble med Thea Næss på dansetrening. Her med dansepartner Ivo Havranek. FOTO: Malini Bjørnstad // KK
ØVELSE GJØR MESTER: Vi ble med Thea Næss på dansetrening. Her med dansepartner Ivo Havranek. FOTO: Malini Bjørnstad // KK Vis mer

LES OGSÅ: Vi ble med Alexandra Joner på trening. Se video hvor hun viser deg sine fire favorittøvelser!

- Tidlig i karrieren la jeg nok mest press på meg selv, for det er veldig fort gjort at man har en idé om hvordan man ønsker å være

I tillegg til kickbokser-karrieren, som innebærer to treningsøkter om dagen, driver hun Fighter Kickboxingklubbs Asker-avdeling med ektemannen Christian, og jobber som trener på WANG toppidrett og WANG Ung idrettsungdomsskole.

Hun mener at den beste måten vi kan motivere hverandre på er å oppfordre hverandre til å trene noe man synes er gøy.

SØT BESKJED: Thea Næss påpeker at det er viktig å ha det gøy når man trener, og sørget for at dansepartner Ivo fikk sin daglige kaffe under dansetreningen. På kaffekoppen hadde hun skrevet: «til verdens beste dansepartner!». FOTO: Malini Bjørnstad // KK
SØT BESKJED: Thea Næss påpeker at det er viktig å ha det gøy når man trener, og sørget for at dansepartner Ivo fikk sin daglige kaffe under dansetreningen. På kaffekoppen hadde hun skrevet: «til verdens beste dansepartner!». FOTO: Malini Bjørnstad // KK Vis mer

- For hvis man trener kun fordi man vil se sånn eller sånn ut, så har man det enten veldig kjipt i den perioden man holder på, eller så varer det ikke så veldig lenge. Man må finne en idrett, eller variere på treningsformen, slik at man synes det er motiverende å gjennomføre det. Det er jo meningen at man skal ha det gøy, og når man har det gøy så bli man også motivert. Da får man også mer energi og gjennomfører treningen bedre. Det skal ikke være en belastning, forklarer hun.

- Har du selv merket noe press?

- Nei, egentlig ikke. Tidlig i karrieren la jeg nok mest press på meg selv, for det er veldig fort gjort at man har en idé om hvordan man ønsker å være. Jeg lagde et strengt treningsregime for meg selv, og det er ikke alltid at det er så smart, for før eller siden tror jeg at det dreper motivasjonen. Når man begynner med trening, og kanskje ikke har så mye erfaring fra før, så er det er veldig lett å bli utålmodig. Man tenker at det skal skje endringer med én gang. Og kanskje spesielt hvis man er i et miljø hvor det er veldig mange gode utøvere rundt en. Man må ikke glemme at veien dit er lang, og at jobben er gjort for de som allerede er på toppen. Nettopp fordi den er lang, dersom man er ute etter kvalitet, så er det viktig at man har det gøy på veien.

Denne høsten er det altså dansing som står i fokus, og til KK forteller Thea at hun elsker å få lov til å lære seg nye trinn og danseformer.

- Det er så gøy! Jeg er så utrolig takknemlig som får lov til å være med på ting som «Skal vi danse» og har fått lov til å være med på «71 grader nord», som jeg synes er både motiverende og også fysisk krevende, for når jeg da kommer tilbake til kickboksingen så kjenner jeg hvor sulten jeg er på å begynne igjen.

I TETEN: Thea Næss og dansepartneren Ivo Havranek har foreløpig fått flest poeng i hver episode, og har høstet lovord fra dommerne. Her i en het rumba. FOTO: NTB Scanpix
I TETEN: Thea Næss og dansepartneren Ivo Havranek har foreløpig fått flest poeng i hver episode, og har høstet lovord fra dommerne. Her i en het rumba. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- «Skal vi danse» innebærer små antrekk som overlate lite til fantasien - hva tenker du om det?

- Det er litt rart å være så avkledd, men samtidig så er antrekkene så elegante! De på kostymen er veldig opptatt av at alt skal se best mulig ut, og det gjør det jo om vi føler oss vel, og dermed klarer å slippe oss løs. Jeg føler meg egentlig bare veldig fin! sier hun med et smil.

I tredje episode av «Skal vi danse» skal Thea og Ivo danse jive! Programmet sendes på TV 2 lørdag klokken 19.30.

LES OGSÅ: Dette er treningsformen som gjør deg sterk og rask på 20 minutter!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer