«FARMEN»: Stine Hartmann (31) forteller at dramaet på «Farmen» har gått over stokk og stein. - Jeg ser at folk har ganske mange meninger når de kan gjemme seg bak et alias på Internett, men man må ikke glemme at det er personer det er snakk om. Foto: Alex Iversen/TV 2
«FARMEN»: Stine Hartmann (31) forteller at dramaet på «Farmen» har gått over stokk og stein. - Jeg ser at folk har ganske mange meninger når de kan gjemme seg bak et alias på Internett, men man må ikke glemme at det er personer det er snakk om. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer

Stine Hartmann

- Det er en jævlig lang psykologtime å være med på «Farmen»

Stine Hartmann (31) forteller at dramaet på «Farmen» har gått over stokk og stein.

Det har virkelig stormet rundt årets sesong av «Farmen». Det er kanskje ikke så rart: 13 ulike deltakere har levd sammen hundre år tilbake i tid, helt isolert hva omverdenen.

Og det kan selvfølgelig skape konflikter. De som kanskje har vært verst «rammet» av all dramatikken er Stine Hartmann (31) og den såkalte «Olsenbanden», bestående av Ali Ahmad, Marius Hofsøy og Simen Amandus Haug Henriksen.

For da Stine forrige uke bestemte seg for å gå «imot» guttegjengen og valgte Simen til førstekjempe, brøt nemlig helvete løs på Finnsvika gård.

- Jeg hadde ikke forventet meg de reaksjonene som kom i det hele tatt. Men de verste reaksjonene jeg fikk var de som ikke blir vist på TV. Det ble sagt ganske drøye ting som gikk på mitt personlige liv, noe som endte med at jeg løp gråtende bort. Det ble veldig mye på en gang. Gutta så ikke på meg og de snakket så vidt til meg. Det var veldig tøft å kjenne på, fortalte Stine til KK.no da det stod på som verst.

Det var derfor knyttet store forventninger til kveldens episode da det var Marius som skulle ta førstekjempevalget. For ja; jeg og resten av KK.no-redaksjonen, inkludert mange av seerne vil jeg tro, hadde vel trodd det var Stine som kom til å bli valgt. Men så feil kan vi ta. Valget havnet denne gangen på Laila Lockert (40).

- Jeg tenkte at nå har han endelig tatt til vettet. Han har skjønt at det er et spill og at man må ta den sterkeste konkurrenten for å komme til finaleuka. Så jeg synes det var et bra og voksent valg, sier hun til KK.no og legger til:

- Etter samtalen med Ali og Marius på brygga, så ble jeg ikke så overraska. Hadde vi ikke hatt den samtalen hadde jeg nok tatt det forgitt at jeg ble førstekjempe.

LES OGSÅ: «Farmen»-Stine ble dumpet av forloveden dagen etter 30-årsdagen

- Det har blitt slengt mye negativitet om gutta

Så raskt kan ting altså snu i den velkjente «Farmen»-bobla. Stine beskrev stemningen på gården etter det tunge valget som begravelsesstemning, og hun la ikke skjul på at den uka ble en skikkelig påkjennelse for henne. Dramaet på «Farmen» ble også godt dekt av media, hvor det ble «Olsenbanden» vs. Stine.

- Altså, det har gått over stokk og stein. Det har vært så mye fokus på det og nå synes jeg vi skal fokusere på andre ting. Det har blitt slengt mye negativitet om gutta, blant annet i ulike kommentarfelt. Nå synes jeg det holder.

- Jeg ser at folk har ganske mange meninger når de kan gjemme seg bak et alias på Internett, men man må ikke glemme at det er personer det er snakk om. Og vi er med i en konkurranse, så jeg mener folk må være litt mer respektfulle i kommentarene sine og legge dette bak seg. Vi er ferdige med det, sier hun og understreker:

- Nå har det blitt litt for mye og særlig rasistiske bemerkninger til Ali og Buran. Det er ikke greit og sånt har jeg ikke noe til overs for i det hele tatt.

Denne uken oppstod det nok en runde med «Olsenbanden»-hat, da et blogginnlegg ble publisert. Stine, som også er nevnt i innlegget, vil ikke kommentere dette overfor KK.no. 

- Var innom tanken på å trekke meg

Gjennom denne sesongen av det populære TV 2-programmet har Hartmann vist at hun er en jente med bein i nesa, og en person som ikke redd for å ytre sine meninger. Til KK.no forteller hun at sånn har hun alltid vært.

«FARMEN»-STINE: - Jeg har nok alltid hatt litt «girlpower» i meg og gjort ting som har vært litt på kanten. Foto: Alex Iversen/TV 2
«FARMEN»-STINE: - Jeg har nok alltid hatt litt «girlpower» i meg og gjort ting som har vært litt på kanten. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer

- Jeg har nok alltid hatt litt «girlpower» i meg og gjort ting som har vært litt på kanten. Jeg har alltid stått for mine meninger, men det var ikke et bevisst valg at jeg skulle dra med meg «girlpower»-Stine inn på gården. Den taktikken kom bare av seg selv. Men jeg sa en ting til meg selv før jeg ankom gården og det var at jeg skulle være ærlig, ta egne valg og ikke la meg styre av en gruppe.

- Selv om vi blir gode venner der inne kommer man inn alene og man drar hjem alene. Vennskapene man får på gården kan man også velge å ha på utsiden, men «Farmen» er tross alt et spill og en konkurranse. Det var jeg klar over.

- Har «Farmen» vært med å endre deg?

- Jeg tør å snakke mer om følelsene mine, være mer direkte og enda ærligere. Jeg utfordret meg selv på «Farmen», så det merker jeg at jeg også gjør ute i en større grad. På det planet har jeg vokst og det har definitivt gjort noe med meg.

- Ble du noen gang overrasket over deg selv inne på gården?

- Jeg ble overrasket at jeg klarte å heve meg over det valget jeg tok, og klarte å se det fra en annen side. Etter jeg valgte Simen, var jeg så sliten at jeg var innom tanken på å trekke meg. Jeg trodde jeg ville bli skikkelig deppa av den negative stemningen. Men jeg bestemte meg bare for å jobbe på rett og slett, så jeg føler det har gjort meg sterkere, sier hun og legger til:

- Den mentale styrken i meg kom virkelig fram, kanskje siden jeg har jobbet mye med mental trening og motivasjon tidligere. Jeg tenkte ofte at «Stine, hold ut, dette klarer du», litt som en vond treningsøkt, men som du vet blir veldig deilig når den er ferdig, ler hun.

- En jævlig lang psykologtime 

Tilbake til 2016 er det ingen tvil om at det har vært mye oppmerksomhet rundt 31-åringen. Et raskt google-søk på «Stine Hartmann» og det dukker opp et hav med artikler. Nå, derimot, prøver hun å lande og finne ut av hun skal gjøre videre. 

- Jeg må finne ut hva jeg skal gjøre videre nå. 2016 har vært et år hvor jeg bare har gjort ting jeg har hatt lyst til. Det er første gang i livet hvor jeg har hatt mulighet til det, da slutten av 2015 tok en ganske heftig vending, sier hun.

Og med heftig vending sikter hun tilbake til 2015 og dagen hvor alt snudde seg på hodet. 

- Jeg hadde nyoppusset leilighet, jeg hadde jobb og jeg var nyforlovet. Livet var i grunn litt sånn jeg håpet på at det skulle være når jeg ble 30. Men dagen etter 30-årsdagen i november i fjor, tok livet en brå vending. Forloveden min dumpet meg syv timer før vi skulle på kjærlighetsferie til New York. Jeg følte at alt raste sammen, har hun tidligere fortalt til KK.no

Nå sitter hun her, et år senere og angrer fortsatt ikke på noe. «Farmen» ble på en måte en ny start, som hun selv har sagt. 

- Jeg ville aldri ha vært foruten denne opplevelsen. Jeg synes egentlig alle burde oppleve å være på «Farmen», være uten mobil og bli satt sammen med ulike folk og se hva som skjer med huet ditt. For det er en jævlig lang psykologtime å være med på «Farmen».

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: