Shakira

– Det er en spesiell plass i helvete for kvinner som ikke støtter kvinner

… sa Shakira. Og det var åpenbart hvem hun siktet til.

SHAKIRA: I et intervju i mars 2023 letter artisten på sløret om teksten i den såkalte hevnlåten hun ga ut etter bruddet med den spanske fotballspilleren Gerard Pique. Her fra Davis Cup Presentation i New York i 2019. FOTO: Bryan R. Smith/AFP/NTB
SHAKIRA: I et intervju i mars 2023 letter artisten på sløret om teksten i den såkalte hevnlåten hun ga ut etter bruddet med den spanske fotballspilleren Gerard Pique. Her fra Davis Cup Presentation i New York i 2019. FOTO: Bryan R. Smith/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Artisten Shakira har gjennom flere tiår vært en av verdens aller største popstjerner. I 2008 utnevnte Forbes den kolombianske sangeren og låtskriveren til den fjerde best betalte kvinnelige artisten i bransjen.

Shakira, som egentlig heter Shakira Isabel Mebarak Ripoll, er kjent for sitt store spenn stemmemessig, og for sine sceneshow, der hun briljerer som danser. Låten Hips don´t Lie, som hun spilte inn i 2005 med Wyclef Jean, er en av hennes store slagere, og var å finne på platesuksessen Oral Fixation.

Vondt brudd

I 2011 ble hun sammen med den spanske fotballspilleren Gerard Pique (35), og paret fikk to barn. Pique spilte på den tiden for spanske Barcelona.

GODE TIDER: Shakira og Gerard Pique på Billboard Music Awards i Las Vegas i 2014. FOTO: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB
GODE TIDER: Shakira og Gerard Pique på Billboard Music Awards i Las Vegas i 2014. FOTO: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer

De to hadde møttes under innspillingen av Waka Waka (This Time for Africa), Shakiras VM-låt i 2010. I 2022 ble det imidlertid kjent at det var slutt mellom henne og Gerard, etter 12 år og to barn i lag.

Og snart dukket det opp bilder av Gerard og hans nye kjæreste Clara Chía, som da var 22 år.

NY KJÆRESTE: Gerard Pique og hans nye kjæreste Clara Chia på Kosmos event i Barcelona i november 2022. FOTO SplashNews.com/NTB S
NY KJÆRESTE: Gerard Pique og hans nye kjæreste Clara Chia på Kosmos event i Barcelona i november 2022. FOTO SplashNews.com/NTB S Vis mer

Bruddet var et hardt slag for Shakira, men istedenfor å dra dyna helt over hodet, laget hun en låt, der hun tok igjen. Låten «Shakira: Bzrp Music Sessions Vol 53» føk som kjent rett inn på hitlistene og ble den mest streamede latin-låten på én dag.

I teksten legger Shakira ikke pappen imellom og synger:

«Unnskyld meg, kjære, jeg skulle kastet deg ut for lenge siden»

Hun fortsetter:

«Jeg var langt over din standard, og det er derfor du nå er med en som er akkurat som deg».

Snakker ut

Da Shakira i mars 2023 stilte opp på et intervju i programmet En Punto con Enrique Acevedo, ble hun spurt om teksten, som mange har kalt en «diss track», altså en hevnlåt. Shakira svarte:

– Jeg kjøpte historien om at en kvinne trenger en mann for å være hel. Jeg hadde en drøm om familie: mor og far som bodde under samme tak med barna. Ikke alle drømmer blir virkelighet, men livet finner en måte å gjøre det godt igjen for deg.

Intervjuet er oversatt av The Independent, og Shakira fortsatte:

– Som Madeleine Albright ville sagt: Det er en spesiell plass i helvete for kvinner som ikke støtter kvinner.

I intervjuet, som er sitert videre av The independent, innrømmer Shakira at hun alltid har vært følelsesmessig avhengig.

– Jeg bare elsker kjærlighet. Men jeg tror jeg ser ting annerledes nå. Jeg føler at jeg er nok i meg selv, og jeg tror at når en kvinne møter motgang, gjør det henne sterkere. Du lærer å se dine feil, å omfavne sin sårbarhet og til å uttrykke smerten du kanskje føler.

«She Wolf»-artisten takket videre Bizarrap for å ha gitt henne mulighet til å oppleve katarsis, altså en renselse. Også da Shakira var gjest på The Jimmy Fallon Show, innrømmet hun at låten var inspirert av hennes eget liv, og at den var skrevet som en «hyllest til kvinner».

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer