Brooke Shields:

- Det er et mirakel at jeg overlevde

Stjernen mener ingen ville trodd på henne dersom hun fortalte dette for 30 år siden.

BROOKE SHIELDS: I en ny dokumentarserie om livet til Brooke Shields får vi innblikk i hvordan den heftige berømmelsen har vært for den tidligere barnestjernen. FOTO: NTB.
BROOKE SHIELDS: I en ny dokumentarserie om livet til Brooke Shields får vi innblikk i hvordan den heftige berømmelsen har vært for den tidligere barnestjernen. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

For over 30 år siden ble Brooke Shields seksuelt trakassert av en høytstående person i Hollywoods filmindustri.

Men den tidligere barnestjernen og modellen sa aldri et ord til noen om det, og tenkte med seg selv at ingen kom til å tro henne dersom hun gjorde det. For hun mener at folk ikke trodde på sånne historier på den tiden. Hun var dessuten sikker på at dersom hun åpnet munnen, kom hun aldri til å få jobbe igjen.

Et fenomen

Historien om overgrepet deler hun nå i den kommende dokumentarserien i to deler, Brooke Shields: Pretty Baby, som har premiere 3. april på strømmetjenesten Hulu.

Dokumentaren gjør et dypdykk ned i hennes helt spesielle liv, og hvordan de seksualiserte rollene i filmer som «Pretty Baby» og «The Blue Lagoon», gjorde henne til gjenstand for fasinasjon og misnøye. Men også til et pop-kulturelt fenomen.

For Brooke Shields ble tidlig kjent for sitt vakre ytre og i 1980 var hun i alder av 14 år den yngste som noen sinne hadde prydet forsiden til Vouge. Som 15-åring kunne man se henne i TV-reklamer og reklameplakater for Calvin Klein jeans.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer