Mesternes mester 2022

- Det er få ting som gir så mye frysninger!

Mesternes mester-deltakerne Nils Jakob Hoff og Øystein Pettersen legger ikke skjul på hvor mye de elsker den ikoniske låten 'Se ilden lyse'.

MESTERNES MESTER 2022: Nils Jakob Hoff og Øystein Pettersen legger ikke skjul på at de elsker den ikoniske OL-låten 'Se ilden lyse', udødeliggjort at Sissel Kyrkjebø på 90-tallet. FOTO: Stian Foss /Nordisk Film TV / NRK / NTB
MESTERNES MESTER 2022: Nils Jakob Hoff og Øystein Pettersen legger ikke skjul på at de elsker den ikoniske OL-låten 'Se ilden lyse', udødeliggjort at Sissel Kyrkjebø på 90-tallet. FOTO: Stian Foss /Nordisk Film TV / NRK / NTB Vis mer
Publisert

Mellom konkurransene på Mesternes mester, får også deltakerne i NRK-serien god tid til å lære hverandre å kjenne.

Sesong 13 som sendes på NRK denne vinteren, ble spilt inn sommeren 2021, og gjengen bestående av gamle idrettsutøvere bor sammen i en ærverdig villa i Kampedalen i Lilliesand.

I episode 7 kokkeleres det på kjøkkenet, da den tidligere langrennsstjernen Øystein Pettersen (39) plutselig får lyst til å synge den ikoniske OL-låten Se ilden lyse. Udødeliggjort av artist Sissel Kyrkjebø (52) under OL på Lillehammer i 1994.

Låten er blitt en av Norges mest populære «nasjonallåter», etter hva som er den åpenbare; nemlig nasjonalsangen, og spilles jevnt og trutt på norske tilstelninger og arrangementer.

Gode minner til låten

Unike bånd skapes blant de tidligere toppidrettsutøverne på Mesternes mester:

Også tidligere roer Nils Jakob Hoff (37) - hvis forlovede Therese Johaug (33) nylig tok sitt første individuelle OL-gull i Beijing, på hans fødselsdag 5. februar - har gode minner til Se ilden lyse.

- Man har et ekstra forhold til den når man er skiløper og har OL-gull, og hentyder til Øysteins lyst til å synge nettopp den låten.

- Det er få ting som gir så mye frysninger som Sissel Kyrkebjø en gang etter klokken elleve en lørdag kveld! supplerer Nils Jakob.

Hadde aldri hørt låten før

Men til både Øystein Pettersen, Nils Jakob Hoff og tidligere håndballspiller Anja Hammerseng-Edins (39) store forbauselse har ikke Mesternes mester-konkurrent og judoutøver Madelene Rubinstein (26) noen gang hørt den ikoniske låten.

Hun ble riktignok født i 1995, året etter OL-lekene på Lillehammer.

- Ikke bli med på Mesternes mester om du er under 35 år, da får dere høre det! sier Madeleine humoristisk, når de tre andre måpende innser at hun aldri har hørt låten før.

Video: NRK Vis mer

Øystein tar saken i egne hender, og får til slutt satt på Sissel Kyrkjebø på full guffe, så det ljomer ut over hele Kampedalen.

'Mesternes mester' sendes på NRK hver fredag 20:10, frem til premieren 4. mars 2022.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer