- Det er fint å vise de ærlige bildene en gang i blant også

Influenser Anja Johansen mener det er viktig med en miks av både kjipe og gode dager på sosiale medier.

ENGASJERT: Influenser Anja Johansen brukte sosiale medier for å dele sitt sterke budskap om at det er menneskelig å dele både gode stunder og kjipe perioder i livet. FOTO: NTB scanpix
ENGASJERT: Influenser Anja Johansen brukte sosiale medier for å dele sitt sterke budskap om at det er menneskelig å dele både gode stunder og kjipe perioder i livet. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Sosiale medier er blitt en kanal hvor man kan legge ut polerte bilder, som kanskje ikke viser hele sannheten. Stadig flere kjendiskvinner har tatt et oppgjør med dette, og har brukt sosiale medier-profilene sine til å dele bilder «bak fasaden».

Blant dem er både den norske artisten Sandra Lyng (32) og den amerikanske supermodellen Ashely Graham, som begge har delt bilder av strekkmerkene sine.

Den norske influenseren Anja Johansen (32) støtter opp om dette, og delte et bilde av seg selv på Instagram, tatt mens hun lå på sykehuset etter fødselen av datteren Maud som kom til verden i desember 2018. Anja er forlovet med den tidligere svømmeren Lavrans Solli (27), og sammen har de to barn.

Hun mener at balanse er et viktig ord, og at det er viktig å både vise de kjipe dagene - og at det også er lov til å vise frem de fine stundene og opplevelsene man har. Les hele innlegget under:

View this post on Instagram

Etter å ha lest om beklagelsen til @sandralyng på IG (noe jeg syntes er tøft og kult at hun gjør) vil jeg gjerne si noe. Dette med svangerskap, «perfect pictures», hair on fleek etter fødsel og den «perfekte» barseltiden ble veldig rart for meg. Jeg har ikke hair on fleek, jeg kjeder meg til tider i barseltiden, og jeg syntes det å være gravid ikke er spesielt gøy. Og nei, jeg er ikke negativ bare fordi jeg ikke sier jeg elsker å trille rundt med 10 andre mødre, bake muffins mens alle barna leker sammen, eller snakke om barneting. Alle er forskjellige under svangerskapet og i barseltiden, og det er det som er NORMALT! Jeg som alle andre liker å legge ut bilder der man føler seg vell, søt og der man ønsker kommentarer som - søte deg, fine Anja, u go girl». Alle ønsker det. Hvem liker å legge ut et stygt bilde av seg selv sånn egentlig? Ja sånn av&til er det greit å formidle at man har hatt en shitty dag, du føler deg rævva, og de mørke ringene under øynene er et faktum. Men la meg spørre deg, henger du opp «stygge» bilder av deg selv og familien på veggen? Printer du opp «stygge» bilder av deg selv i bryllupsinvitasjonen og skriver under, - her hadde jeg ikke sovet på en uke, har fått sopp i underlivet, og fikk en kjip regning?». Eh ja, det fint å være ærlig og vise det ærlig bilder en gang i blant for å vise at du også er som alle andre. Menneskelig. Men det er også menneskelig å vise det fine, de gode stundene og at man har det fint mellom de kjipe periodene. Jeg selv syntes ikke det var spesielt digg å være gravid. Hadde bare problemer med en livmorshals som ville ha ut barna mine ut tre med før tiden. Det er ikke kult å bo på sykehuset 40% av tiden, men jeg gadd ikke legge ut et bilde hver dag av hvor dritt jeg hadde det. Da hadde jo bare fått høre at jeg klagde! Det finnes en mellomting i denne SOME verden. Jeg er for alle bilder. Dårlige, fine, gode, klaging, bad hair day, og det å bare være seg selv og ikke følge strømmen om å ha de fineste bildene med den kuleste teksten under, og med flest likes! Så her er mitt ærlige bilde fra en av de dagene jeg lå på sykehuset etter fødsel, klar for operasjon, nyresteiner, blodpropp, og morfinrus rett inn i blodet.

A post shared by ANJA HERMANRUD JOHANSEN (@anjahjohansen) on

«Jeg som alle andre liker å legge ut bilder der man føler seg vell, søt og der man ønsker kommentarer som - «søte deg, fine Anja, u go girl». Alle ønsker det. Hvem liker å legge ut et stygt bilde av seg selv sånn egentlig? Ja, sånn av og til er det greit å formidle at man har hatt en shitty dag, du føler deg rævva, og de mørke ringene under øynene er et faktum. Men la meg spørre deg, henger du opp «stygge» bilder av deg selv og familien på veggen? Printer du opp «stygge» bilder av deg selv i bryllupsinvitasjonen og skriver under? (...) Eh ja, det fint å være ærlig og vise det ærlig bildet en gang i blant for å vise at du også er som alle andre. Menneskelig. Men det er også menneskelig å vise det fine, de gode stundene, og at man har det fint mellom de kjipe periodene», skriver hun i innlegget.

Hun får støtte av flere av følgerne sine, som hyller henne for å vise frem sannheten - både den fine og den mindre fine. Blant dem er PT og coach Lene Alexandra Øien (37).

«Enig! Balanse! Be yourself, be honest. Men med måte!» skriver hun i kommentarfeltet.

I fjor høst intervjuet KK Sandra Lyng, som fortalte at hun synes det er få som tør å si sannheten høyt når det kommer til, den for mange, tøffe barselstiden.

- Jeg synes det er for lite ærlighet om hvordan den første tida med baby er. Alt som skjer med kroppen, hvor krevende amminga kan være. Jeg hadde i grunn tenkt at det skal bli digg å bli ferdig med å være gravid, men nå vet jeg jo at det er da det virkelig begynner. Og det som kom, var ekstra utfordrende, sa hun til KK i 2018.

Kan få følelsen av å føle seg «mindre» når hun scroller gjennom Instagram

I forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse, som var den 10. oktober 2019, erkjente Sandra at hun nå er blitt sterk nok til å åpne seg opp om sine egne erfaringer med bulimi, depresjon og sin bipolare lidelse. Hun håper nå at hennes åpenhet om egne erfaringer og økt fokus på psykisk helse, kan bidra til at andre jenter og kvinner får økt selvfølelse.

Anja håper at de som følger henne på Instagram, eller som kommer over profilen hennes tilfeldig mens de scroller, føler at hun er blant dem som gir dem en god følelse når de er innom kontoen hennes.

- Jeg kan ikke bestemme at alle skal dele dårlig dager, gode dager eller litt mindre perfekte bilder. Vi følger de profilene vi selv liker, regner jeg med. Men hvis du er som meg, og kan få følelsen av å føle deg «mindre» når du scroller deg gjennom Instagram - da er det kanskje sunt å trykke på unfollow. Jeg følger kun rundt hundre stykker, og nitti prosent av dem er kun venner. Det sier litt hvor mange profiler der ute som får meg til å føle meg dårlig! sier Anja til KK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer