Meghan Markle bryllup:

Det er ikke første gang det britiske kongehuset har valgt en utradisjonell løsning på hvem som skal følge bruden opp altergangen

I 1960 fulgte prins Philip sin kommende svigerinnen prinsesse Margaret til alteret.

MEGHAN MARKLE BRYLLUP: Nå er prins Harry og Meghan Markle gift - og fra og med nå blir hun titulert hertuginne Meghan av Sussex. Bryllupet sto i Windsor Castle lørdag 19. mai 2018. FOTO: NTB Scanpix
MEGHAN MARKLE BRYLLUP: Nå er prins Harry og Meghan Markle gift - og fra og med nå blir hun titulert hertuginne Meghan av Sussex. Bryllupet sto i Windsor Castle lørdag 19. mai 2018. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 19. mai sa Meghan Markle (36), nå hertuginne Meghan av Sussex, ja til prins Harry av Storbritannia i Windsor Castle - og det var svigerfar prins Charles (69) som hadde fått det ærefulle oppdraget med å følge bruden opp altergangen, ettersom hennes egen far, Thomas Markle hadde trukket seg fra bryllupet få dager i forveien.

Det var mange som spekulerte i om hvem det nå var som kom til å føre henne opp kirkegulvet, og på bettinglisten sto blant andre moren Doria, prins Harrys bestefar prins Philip og et mulig alternativ var også at prins Harry og Meghan skulle gå opp sammen - akkurat slik som vår egen kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit gjorde da de giftet seg i 2001.

Men det ble altså prins Charles som fikk det ærefulle oppdraget.

NÆRE: Da prinsesse Margaret giftet seg med Anthony Armstrong-Jones var det hennes kommende svigerbror prins Philip som fulgte henne opp kirkegulvet. Dette bildet er tatt av prins Philip og prinsesse Margaret i 1946 De utviklet et nært vennskap, og han ble et naturlig valg som den som skulle følge henne opp kirkegulvet. FOTO: NTB Scanpix
NÆRE: Da prinsesse Margaret giftet seg med Anthony Armstrong-Jones var det hennes kommende svigerbror prins Philip som fulgte henne opp kirkegulvet. Dette bildet er tatt av prins Philip og prinsesse Margaret i 1946 De utviklet et nært vennskap, og han ble et naturlig valg som den som skulle følge henne opp kirkegulvet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Det er riktignok ikke første gang det britiske kongehuset velger utradisjonelle løsninger når det kommer til hvem som skal følge bruden opp kirkegulvet. I 1960 ble prinsesse Margaret, søsteren til dronning Elizabeth, fulgt opp av Elizabeths ektemann prins Philip, da hun giftet seg med Anthony Armstrong-Jones.

LES OGSÅ: Meghan Markle svarer på rasismehetsen

Gikk i brudekjole designet av den første kvinnelige, kreative for motehuset Givenchy

Prinsesse Margaret og dronning Elizabeths far, kong George VI, gikk bort 6. februar 1952. Dette betydde dermed at prinsesse Margaret måtte ty til en alternativ løsning. Hun og prins Philip, som i dag er 96 år, hadde et varmt og nært forhold, og dermed ble det et naturlig valg ettersom faren var gått bort.

Da det ble kjent at prins Charles skulle føre svigerdatter Meghan opp kirkegulvet ga han uttrykk for at dette var et oppdrag han gjorde med stor glede, skriver CNN.

Meghan gikk de første stegene opp Windsor Castle alene, fulgt av brudesvenner og brudepiker, før prins Charles lånte armen sin til sin kommende svigerdatter. Prins Harry var tydelig beveget da han så sin kommende kone. Han satt side om side med sin bror prins William, som naturlig nok er valgt som hans forlover.

SVIGERFAR: Det var Meghan Markles tilkommende svigerfar prins Charles som fulgte Meghan Markle opp kirkegulvet, da hennes egen far uteble fra bryllupet. FOTO: NTB Scanpix
SVIGERFAR: Det var Meghan Markles tilkommende svigerfar prins Charles som fulgte Meghan Markle opp kirkegulvet, da hennes egen far uteble fra bryllupet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Meghan var ikledd en forholdsvis enkel hvit kjole designet av Clare Waight Keller (47), som er tilknyttet det franske motehuset Givenchy. Hun er britisk, og den første kvinnelige, kreative for motehuset Givenchy, skriver nettstedet Business of Fashion. Tiaraen bruden bar heter The Queen Mary Diamond Bandeau Tiara, og ble laget i 1932 til prins Harrys tippoldemor Mary of Teck.

LES OGSÅ: 3-åringen Grace Van Cutsem ble den store «snakkisen» etter prinsebryllupet i 2011

- Mulig noen av de mest korrekte og konservative gjestene fikk litt pustevansker under talen

Under seremonien var det mye latter og store smil blant både brudeparet og gjestene, til tross for at det var en svært høytidelig stemning i Windsor Castle. Ingen fra det norske kongehuset var til stede under seremonien, og dette kan skyldes at bryllupet mellom prins Harry og Meghan er av en litt annen karakter enn bryllupet mellom storebror prins William og hertuginne Kate i 2011. Prins William er tross alt den andre i rekken til den britiske tronen, etter sin far prins Charles.

Blant gjestene som var til stede under bryllupsseremonien i Windsor Castle den solfylte lørdagen i mai var blant andre George Clooney og hans flotte kone Amal Clooney, den tidligere fotballspilleren David Beckham og hans kone Victoria Beckham (som begge var gjester i bryllupet til prins William og Kate i 2011), den populære talkshowvertinnen Oprah Winfrey, tennisspiller Serena Williams, komiker og programleder James Corden, den britiske skuespilleren Idris Elba, poplegenden Elton John og selvfølgelig Meghans tidligere «Suits»-kolleger Patrick J. Adams og Rick Hoffman.

GJESTER: Amal og George Clooney var gjester i bryllupet. FOTO: NTB Scanpix
GJESTER: Amal og George Clooney var gjester i bryllupet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Erkebiskop Michael Curry av Canterury holdt en lang og underholdende tale, som fikk flere til å trekke på smilebåndet - blant andre hertuginne Kate, hertuginne Camilla og prins Harrys kusine Zara Tindall. Etter talen sang et gospelkor den velkjente låten «Stand by me», og under sangen fikk prins Harry og Meghan tid til å sende hverandre kjærlige blikk.

- I det Meghan trådte ut av bilen uteble det helt store gispet, da kjolen var ganske konservativ og neddempet. Det samme kan ikke sies om selve vielsen, Meghans afroamerikanske kultur fikk store plass under vielsen, blant annet talen fra erkebiskop Michael Curry som vi aldri har sett maken til. For et fyrverkeri! sier sjefredaktør Ingeborg Heldal entusiastisk fra en bar i London (hvor hele KK-redaksjonen er til stede for å dekke bryllupet), og legger til:

HØYTIDELIG: Prins Harry justerer på sløret til sin kommende kone. FOTO: NTB Scapix
HØYTIDELIG: Prins Harry justerer på sløret til sin kommende kone. FOTO: NTB Scapix Vis mer

- Det hele ble toppet med den rørende opptreden fra gospelkoret. Mulig noen av de mest korrekte og konservative gjestene fikk litt pustevansker under talen, men dette viser bare at Meghan og Harry er opptatt av å vise alle at de er en del av det moderne monarkiet.

Det er ingen tvil om at prins Harry og nå hertuginne Meghan er et ektepar av vår tid, og vi ser frem til ferden videre!

LES OGSÅ: Slik kapret Meghan Markle prins Harrys hjerte

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer