Nina Owing

- Det er ikke noe å hausse opp for min del!

Nyhetsanker Nina Owing (64) dukket opp i The Crown-episode.

NINA OWING: Den populære nyhetsankeren Nina Owing på filmpremiere i 2016 med ektemannen Odd Arvid Strømstad. FOTO: Berit Roald / NTB
NINA OWING: Den populære nyhetsankeren Nina Owing på filmpremiere i 2016 med ektemannen Odd Arvid Strømstad. FOTO: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Denne vinteren var Netflix-serien The Crown tilbake med en splitter ny sesong, og denne gangen er det epoken med prinsesse Diana, og trekantdramaet mellom Diana, Charles og Camilla som står i fokus.

I dag er Charles konge, etter at moren dronning Elizabeth (96) gikk bort i september i år, mens Camilla har fått tittelen dronninggemalinne.

For den observante, norske The Crown-seer var det ekstra stas å se «vår egen» Nina Owing (64) - nyhetsanker på NRK - i en snutt i episode 8, kalt «The Gunpowder».

I THE CROWN: Det var nyhetsanker Nina Owing som fortalte det norske publikum i Dagsrevyen i 1995 at prinsesse Diana hadde snakket ut i BBC-programmet Panorama. Snutten er brukt i sesong 5, episode 8. FOTO: NRK / Netflix
I THE CROWN: Det var nyhetsanker Nina Owing som fortalte det norske publikum i Dagsrevyen i 1995 at prinsesse Diana hadde snakket ut i BBC-programmet Panorama. Snutten er brukt i sesong 5, episode 8. FOTO: NRK / Netflix Vis mer

Episoden tar for seg det kontroversielle BBC-intervjuet Diana ga til Panorama i 1995. Intervjuet ble naturlig nok dekket verden over, og også her til lands.

- Jeg har sett episoden, og det var jo noen korte sekunder – så ikke noe å hausse opp for min del, sier Nina Owing til KK.

Oppsiktsvekkende frittalende

Nå, ganske nøyaktig 27 år senere, husker 64-åringen skandaleintervjuet med prinsessen og tobarnsmoren godt.

- Men jeg husker godt det kontroversielle intervjuet med lady Diana, og alle presseoppslagene rundt det. Det var jo oppsiktsvekkende frittalende, og debatten rundt om det var presseetisk riktig å sende det gikk også her i landet, sier hun videre.

SKAPTE FURORE: Prinsesse Dianas personlige intervju med Panorama-reporter Martin Bashir for BBC, skapte furore da det ble sendt 20. november 1995. FOTO: NTB
SKAPTE FURORE: Prinsesse Dianas personlige intervju med Panorama-reporter Martin Bashir for BBC, skapte furore da det ble sendt 20. november 1995. FOTO: NTB Vis mer

- Visste du at det klippet kom til å bli brukt i The Crown?

- Ja, for ordens skyld – jeg var informert av NRK før sommeren om at Netflix ønsket å bruke et lite klipp, men regnet vel egentlig ikke med at det skulle brukes.

To år etter BBC-intervjuet døde prinsesse Diana som følge av en bilulykke i Alma-tunnelen i Paris. Hun ble 36 år, og etterlot seg sønnene prins William og prins Harry.

Nina Owing er fremdeles nyhetsanker på statskanalen NRK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer