Raser mot filter på bilder

– Det er IKKE slik jeg ser ut

TV-personligheten tar brutalt oppgjør med filterbruk på bilder.

FALSK BILDE: Den amerikanske TV-personligheten Bethenny Frankel har fått nok av filterbruk på sosiale medier. FOTO: @bethennyfrankel/Instagram
FALSK BILDE: Den amerikanske TV-personligheten Bethenny Frankel har fått nok av filterbruk på sosiale medier. FOTO: @bethennyfrankel/Instagram Vis mer
Publisert

Den amerikanske TV-personligheten Bethenny Frankel fra realityserien The Real Houswifes of New York, er kjent som både talkshow-vert, forfatter og gründer.

I 2011 solgte hun selskapet sitt Skinnygirl, som tilbyr lavkaloridrinker, og Frankel selger fortsatt spinoffprodukter fra selskapet.

Men det kan se ut som Frankel, til tross for at hun har skapt et merkevarenavn og en karriere med klare referanser til det å være tynn, har fått nok av hvordan folk framstiller seg på sosiale medier.

I et innlegg på Instagram legger Frankel ut tre bilder av seg selv, der det første fremstår som manipulert og det andre som ekte. Det tredje er en sammenligning av de to bildene.

«Det er IKKE slik jeg ser ut», skriver TV-personligheten under bildet og fortsetter:

« … og det vet du fordi jeg ikke er forfengelig, og viser deg den virkelige meg. Men om jeg la ut en slik versjon hver dag, ville du kanskje tro at det var sant. Dette viser hvor forvrengt alt har blitt.»

FALSK OG EKTE: Bethenny Frankel mener vi kan begynne å tro på de «falske» kroppene, om vi ser dem ofte nok i feeden. FOTO: @bethennyfrankel/Instagram
FALSK OG EKTE: Bethenny Frankel mener vi kan begynne å tro på de «falske» kroppene, om vi ser dem ofte nok i feeden. FOTO: @bethennyfrankel/Instagram Vis mer

Kvinner føler seg dårlige

KK har tidligere skrevet om Sandra Lyng, som har lagt ut lignende poster, og som også kritiserer bruken av filter, og hvordan det får oss til å føle oss.

Det var amerikanske People som først omtalte Bethenny Frankels post, og under bildet tordner TV-personligheten videre om filterbruk:

«Det får kvinner til å føle seg dårlige med seg selv. Det får unge jenter til å bli usikre og besatt av et uoppnåelig ideal. Det får middelaldrende kvinner og mødre til å føle seg usikre på seg selv. Det lager et falsk ideal for menn. Det er det motsatte av inspirasjon. Det er destruktivt, det er uansvarlig og det er usant. Det går en grense mellom å gjøre en innsats for å gjøre seg fin, og regelrett falskhet».

Frankel avslutter posten med å oppfordre til å sveipe for å se hvordan hun egentlig ser ut, og legger til emneknaggene #instagramvsreality #thisisme #speakyourtruth og #liveauthentic.

Kontroversiell

Bethenny Frankel er ikke uten kontroverser. Etter en episoden av podkasten sin «Just B», fikk hun kritikk for å være transfob, siden hun hadde kommentert en sommerleir for jenter i barneskolealderen, der en transperson deltok.

«De andre jentene så henne, for det er en henne. Med mannlig anatomi, men identifiserer seg som kvinne. Så de andre jentene så en penis. De var 9–10 år gamle. Foreldrene var åpenbart ikke så glade».

Kritikerne oppfordret henne til ydmykhet og til å innhente kunnskap, mens Frankel møtte kritikken med en rekke tweets der hun sa hun ikke var redd for å bli canceled.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer