Michelle Obama

- Det er ingen grunn til å bekymre seg for at apokalypsen er nær

Den avtroppende førstedamen letter på sløret om natten da Donald Trump ble valgt til president.

MICHELLE OBAMA: Til tross for at førstedamen Michelle Obama jobbet iherdig for å sørge for at USAs 45. president ble en kvinne holdt det dessverre ikke. Men i et intervju med People ber hun oss om å ikke være bekymret for fremtiden, men heller se fremover.  Foto: NTB Scanpix
MICHELLE OBAMA: Til tross for at førstedamen Michelle Obama jobbet iherdig for å sørge for at USAs 45. president ble en kvinne holdt det dessverre ikke. Men i et intervju med People ber hun oss om å ikke være bekymret for fremtiden, men heller se fremover. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nøyaktig én måned siden «hele verden» var vitne til tidenes mest nervepirrende valgvake i forbindelse med presidentvalget i USA, og de to hovedpersonene som alles øyne var rettet mot var demokraten Hillary Rodham Clinton (69) og republikaneren Donald Trump (70)

Meningsmålingene hadde på forhånd utpekt den tidligere førstedamen Hillary som USAs 45. president - men den gang ei - natt til onsdag 9. november kom sjokknyheten om at forretningsmannen Donald Trump hadde vunnet valget. 

Dermed måtte 69 år gamle Hillary Clinton, som har vært politisk aktiv siden tenårene, innse at presidentslaget var tapt, og at tiden dessverre ikke var inne for at USA skulle få sin første kvinnelige president. Med seg på laget hadde Hillary blant annet fått med seg det nåværende presidentparet Barack (55) og Michelle Obama (52).

Men skal vi tro den avtroppende førstedamen, som åpner opp i et intervju med People om natten da Donald Trump ble valgt til president, fikk ikke Michelle Obama med seg den nervepirrende valgthrilleren. Hun la seg nemlig i god tid før valgresultatet var klart. 

- Jeg gikk tidlig til sengs! Jeg liker ikke å se politiske diskurser. Det har jeg aldri gjort, og jeg gjorde det knapt med ham, sier hun i videointervjuet og henviser til ektemannen Barack Obama. 

LES OGSÅ: Her er alt du trenger å vite om Trump-barna

STERKE KVINNER: Til tross for at førstedamen Michelle Obama jobbet iherdig for å sørge for at USAs 45. president ble en kvinne holdt det dessverre ikke. Men i et intervju med People ber hun oss om å ikke være bekymret for fremtiden, men heller se fremover. Her med president Hillary Clinton under en tilstelning i slutten av oktober. Foto: NTB Scanpix
STERKE KVINNER: Til tross for at førstedamen Michelle Obama jobbet iherdig for å sørge for at USAs 45. president ble en kvinne holdt det dessverre ikke. Men i et intervju med People ber hun oss om å ikke være bekymret for fremtiden, men heller se fremover. Her med president Hillary Clinton under en tilstelning i slutten av oktober. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Førstedamen gikk til sengs rundt klokken 22

Heller ikke president Barack Obama satt klistret til TV-skjermen for å få med seg valgresultatet. 

- Det er bare en generell regel jeg har opprettholdt de siste åtte årene. Det sørger for at man forblir fokusert på oppgaven, i motsetning til å bekymre seg over støyen. Førstedamen gikk til sengs rundt klokken 22. Hun bestemte seg for at hun ikke ønsket stresset som følger med en slik begivenhet, sa Barack Obama i et intervju med The New Yorker i slutten av november.

LES OGSÅ: Disse kjendisene støtter Donald Trump

Men Michelle Obama legger til at hun og ektemannen er forberedt på å gi Trump-klanen en varm velkomst når de overtar Det hvite hus i januar. 

- Dette er vårt demokrati, og det er slik det fungerer. Vi er forberedt på å hjelpe den neste administrasjonen og sørge for at de blir så suksessfulle som de kan bli, fordi det er det beste for landet vårt, sa hun i People-intervjuet.

FRA ÉN FØRSTEDAME TIL ÉN ANNEN: Michelle Obama tok imot den kommende førstedamen Melania Trump i Det hvite hus dagen etter at valgresultatet var kjent. Foto: NTB Scanpix
FRA ÉN FØRSTEDAME TIL ÉN ANNEN: Michelle Obama tok imot den kommende førstedamen Melania Trump i Det hvite hus dagen etter at valgresultatet var kjent. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er ingen grunn til å bekymre seg for at apokalypsen er nær

Det var mange som fikk seg en støkk da de våknet tidlig om morgenen den 9. november og leste nyheten om at den kontroversielle forretningsmannen Trump hadde vunnet valget - inkludert oss i KK.no-redaksjonen - og rundt lunsjbordene ble det hvisket og tisket om både dommedag og verdens undergang. Da nyheten ble kjent tok Michelle Obama en prat med sine to døtre Sasha (15) og Malia (18) for å forklare at de ikke trenger å bekymre seg for fremtiden.

- Man trenger ikke legge seg ned i fosterstilling. Det er ingen grunn til å bekymre seg for at apokalypsen er nær. Man sier bare: «Ok, hva kan jeg gjøre for å få ting til å gå fremover?».

LES OGSÅ: Dette er Michelle Obamas beste «looks» fra tiden som førstedame

DEN GANG DA: Dette bildet er tatt av familien Obama i 2008 - da det ble kjent at folket hadde valgt Barack Obama som USAs 44. president. Han er forøvrig USAs første afroamerikanske president. Døtrene Sasha og Malia var syv og ti år da faren fikk det ærefulle oppdraget. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Dette bildet er tatt av familien Obama i 2008 - da det ble kjent at folket hadde valgt Barack Obama som USAs 44. president. Han er forøvrig USAs første afroamerikanske president. Døtrene Sasha og Malia var syv og ti år da faren fikk det ærefulle oppdraget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: CARPOOL KARAOKE: Michelle Obama ble med James Corden på rånetur

Dette er noe av det samme som president Obama sa i sin tale til det amerikanske folket dagen etter valgresultatet var et faktum.

- Vi er ikke først og fremst demokrater. Vi er ikke først og fremst republikanere. Vi er først og fremst amerikanere. (...) Til ungdommen, som under dette valget tok politisk standpunkt for første gang, dere må fortsette å holde motet oppe. Ikke bli kyniske. Tro aldri at du ikke kan utgjøre en forskjell. 

Fredag 20. januar 2017 er det duket for innsettelsen av USAs 45. president - Donald John Trump.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer