Kronprinsesse Mette-marit

Det er ingen tvil om at det har vært et begivenhetsrikt år for vår flotte kongefamilie!

Her er 16 blinkskudd fra kongeåret som er gått.

Publisert
Sist oppdatert

2016 har vært et svært innholdsrikt og eventyrlig år for kongeparet, deres barn og barnebarn. I år har dronning Sonja (79) og kong Harald (79) feiret 25 år på tronen, og dette er selvfølgelig blitt markert med store og små jubileumstilstelninger over hele vårt landstrakte land.

Også kongeparet selv har markert jubileet med blant annet vinteraktiviteter på Slottsplassen i januar og stor hagefest i Stiftsgårdsparken i Trondheim i juni. Det var jo nettopp i Nidarosdomen at signingen av kong Harald og dronning Sonja sto den 23. juni 1991. I september inviterte kongeparet til hageselskap i Dronningparken.

Men det er ikke bare kongeparet som straks kan legge et særdeles aktivt år bak seg, også for kronprinsfamilien har 2016 vært et begivenhetsrikt år. I februar var det duket for Ungdoms-OL på Lillehammer hvor prinsesse Ingrid Alexandra (12) hadde fått æren av å tenne OL-ilden - 22 år etter at hennes far gjorde det samme under OL på Lillehammer i 1994.

I juni ble den årlige vennskapskampen i løkkefotball arrangert på Skaugum, og både prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus var aktive på banen. I august ble havmiljøfestivalen «Passion for Ocean» arrangert på Vippetangen i Oslo, og kronprinsparet hadde tatt med seg sine to aktive og nysgjerrige barn for å ta sjøstjerner, krabber og andre sjødyr nærmere i skue.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer