Alla Våra Ligg

- Det er overraskende mange kvinner som vil ha orgasmetips

De ville skape en slags moderne kanal som snakket fritt og åpent om alt fra orgasmer, squirting og avsugning.

RUNKEKANAL: Amanda og Anna ønsker ikke å være en runkekanal som folk blir kåte av med podkasten Alla Våra Ligg - men heller informere og snakke tabufritt om sex. FOTO: Privat
RUNKEKANAL: Amanda og Anna ønsker ikke å være en runkekanal som folk blir kåte av med podkasten Alla Våra Ligg - men heller informere og snakke tabufritt om sex. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Stockholmsjentene Anna Dahlbäck (30) og Amanda Collden (30) leder en av Sveriges største podkaster «Alla våra ligg», med rundt 60 000 lyttere hver uke. Og ja, podkasten handler akkurat om det navnet tilsier - erfaringer, diskusjoner og tanker rundt deres egne (og andres) ligg, samt kjærlighetsliv. De har vel på mange måter blitt Sveriges ansikter utad hva gjelder kvinnelig seksualitet - for i podkasten er det nemlig ikke mange temaer eller innfallsvinkler innen sex som uteblir. Mer om det senere.

Ideen til podkasten oppsto da Amanda ble singel for noen år siden, og lå i sofakroken hjemme og drømte seg bort i livet til Carrie og Samantha i «Sex and the City». Plutselig begynte hun å tenke at en podkast om samme tema kanskje hadde vært interessant. Mest sannsynlig var det mange unge kvinner som var i samme situasjon som henne, så hva med en kanal som bare tok for seg alt man lurer på - hvor ingenting er flaut å snakke om?

Hun ringte sin beste venninne fra barndommen, Anna, og forklarte hva hun hadde tenkt. Anna ble minst like begeistret som Amanda, og sammen begynte de å tipse ulike mediekonsern om ideen de hadde skapt. Resten er historie.

- Dette var høsten 2016 og den tiden hvor podkast akkurat hadde begynt å bli populært, så vi ville skape en slags moderne kanal som snakket fritt og åpent om alt fra orgasmer, squirting og avsugning - spesielt fra en kvinnes perspektiv, sier Amanda til KK.

Jentene fikk raskt klarsignal fra Bauer Media, som de fortsatt lager podkast for, og begynte så smått å lage noen episoder helt anonymt for å se hvilken respons den nye og litt kontroversielle podkasten fikk. Var det for nakent?

LES OGSÅ: Ny forskning: Menn som sender dickpics er ofte narsissister

Gikk ut med navn

Neida, det skulle vise seg at Sverige absolutt var klar for det litt humoristiske og drøye skråblikket på kvinners seksualitet. Lyttertallene steg for hver episode, og Anna og Amanda bød på alt fra seksuelle forventninger overfor egen partner, om det å ha sex på restaurant, «slikkekrig» og sex med mensen. Etter et halvt år gikk de til og med ut med fullt navn - nå bestemte de seg for å ikke være anonyme lenger.

- Jeg kan fortsatt huske følelsen vi hadde i kroppen da vi skulle vise ansiktet vårt til alle sammen. Vi var nervøse, litt fordi vi hadde valgt å gjøre det i form av en livepod - altså et show hvor vi snakket om egentlig akkurat det samme som vi allerede hadde gjort i podkasten, sier Anna.

For de to føltes dette som noe helt enormt, noe hele Sverige snakket om, så de satt nærmest og ventet på at telefonen skulle ringe.

- Vi ble jo nesten deprimerte dagen etter fordi det var ingen som jaget oss. Vi forventet stor ståhei, men ingen journalister spurte om intervjuer i det hele tatt, ler de i telefon fra Sverige.

Setter grenser

Siden den gang har det derimot vist seg å være en suksess å gå ut med navn. Nå jobber de fulltid med podkasten, de har hatt en egen tv-serie og ga nylig ut boken «Kom du?».

- Det er faktisk helt utrolig hvor lite drittslenging vi får fra lesere. Og vi får absolutt ikke like mange dickpics som mange kanskje tror.

- Men dere får noen?

- Noen får alle, sier de og ler igjen.

- Hva er det som gjør at dere tør å være så åpne om sexlivet deres?

- Hm, si det. Vi har også grenser, og mange mener at sex er det mest private man gjør, men vi synes det er andre ting som er vanskeligere å snakke om - som kroppskomplekser for eksempel, da viser man en sårbar side av seg selv, sier Anna.

Amanda legger til:

- I tillegg hjelper det på at vi har en såpass god relasjon med lytterne våre, de vil også dele ting med oss.

Podkastprofilene får blant annet mange meldinger fra jenter som skriver at de har hjulpet dem med å få deres første orgasme, overraskende mange spør om orgasmetips og noen har vært rådville etter å ha fått herpes.

- Apropos herpes. Jeg syntes faktisk det var kjempeflaut da jeg skulle dele at jeg hadde herpes. Det føltes litt skammelig, men det viste jo seg bare at det er mange som har det og som vil ha hjelp. Visse ting man snakker om er viktig å sette lys på, sier Amanda.

LES OGSÅ: Trøstesex, avstengt sex eller synkronsex?

Snakker ikke om «bajssex»

En grei regel jentene har satt seg er å kun snakke om temaer de selv er opptatt av. Og skal vi tro dem selv er det veldig mye interessant man kan få ut av å snakke om kjærlighet og relasjoner - de får mange gode ideer til innhold fra lytterne selv.

- Vi snakker ikke om «bajssex» for eksempel, rett og slett fordi det er noe vi ikke er interessert i å verken prøve eller snakke om, og om vi hadde tatt opp det da ville det føltes hånfullt - en stemning vi ikke vil ha i podden. Vi vil ikke at folk skal føle seg som freaks bare fordi det er temaer vi ikke er nysgjerrige på - fordi det er selvsagt kjempefint for dem som liker det.

De ville heller aldri ha skrevet en sexnovelle, eller laget noe annet «runkemateriale». Målet er ikke å få folk til å bli kåte.

- Vi vil ikke være sexobjekter, vi vil snakke om sex på en åpen måte - og ikke gjøre med en hviskende stemme, ler Amanda.

Gutter som gjester

- Hvilke tema er det dere opplever at lytterne er mest interesserte i?

- Vi får som sagt veldig mange spørsmål om kvinnelig orgasme, om relasjonsbaserte spørsmål om at for eksempel partneren ikke vil ha sex like ofte som en selv og hvordan man kommuniserer best mulig som par.

De mest populære episodene er når de snakker om egne hendelser og har med gutter som gjester.

- Våre kjærester er faktisk kjempestolte over podkasten og skryter masse. De støtter oss veldig og vil at vi skal si alt det vi føler er greit å ha med.

LES OGSÅ: Her er sextipsene vi ikke kan få nok av

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer