Hertuginne Meghan babynavn:

- Det er to grunner til at hertuginne Meghan avslørte kjønnet under babyshower

Sjekk hvilke navn vi tipper at den lille prinsen kan ende opp med å få!

BLIR STRAKS MOR: Hertuginne Meghan har gått inn i siste del av svangerskapet. Babyen er ventet i april. FOTO: NTB Scanpix
BLIR STRAKS MOR: Hertuginne Meghan har gått inn i siste del av svangerskapet. Babyen er ventet i april. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I oktober i fjor kom den gledelige nyheten om at hertuginne Meghan (37) og ektemannen prins Harry (34) venter sitt første barn. Allerede da babynyheten ble kjent begynte pressen - og også vi i KK - å spekulere i hva navnet på den lille kan bli.

Nylig ble det kjent at Meghan skal ha avslørt kjønnet på babyen, som er ventet å komme i april, under babyshower-arrangementet som ble arrangert for henne i New York i februar.

Ifølge den amerikanske E!News-kongehuseksperten Melanie Bromley er det to grunner til at Meghan valgte å avsløre kjønnet under den intime babyshoweren - hvor hennes mektige kjendisvenner hadde invitert til markering av den forestående, royale fødselen.

Først og fremst handler det om, mener Bromley, at Meghan ønsker å finne ut av hvem av vennene som eventuelt lekker informasjon til pressen. En annen grunn er fordi hun er fast bestemt på å bryte med royale tradisjoner og etikette - og det er ikke første gang hertuginne Meghan gjør nettopp dét.

- Tradisjonelt sett så ønsker aldri de kongelige å vite navnet på babyen før han eller hun kommer. Men det er tydelig at Meghan ønsker å endre litt på ting. Jeg kan definitivt se henne for meg si til prins Harry: «Jeg vil gjerne vite kjønnet, fordi jeg ønsker å dekorere barnerommet på en spesiell måte». Det kan være dét, eller det kan være fordi hun ønsker å se hvor lekkasjene overfor pressen eventuelt kommer fra, sier Bromley ifølge britiske Express.

En kilde nær en av babyshower-gjestene skal ha uttalt til papiravisen The Mail On Sunday, ifølge Express, at Meghan ikke la skjul på at det er en liten gutt hun venter i april.

- Hun snakket helt åpent om det, sier kilden.

FORELSKET: Ekteparet Harry og hertuginne Meghan fotografert under et offisielt oppdrag i Marokko i slutten av februar. De to går en spennende tid i møte. FOTO: NTB Scanpix
FORELSKET: Ekteparet Harry og hertuginne Meghan fotografert under et offisielt oppdrag i Marokko i slutten av februar. De to går en spennende tid i møte. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Blir det Albert, Philip eller Edward?

Om det er en liten prins ekteparet Meghan og prins Harry får denne våren gjenstår å se, men dersom det nå skulle vise seg å være en gutt har vi allerede listen over potensielle guttenavn klar.

Vi har allerede skrevet om prinsesse Diana, prins Harrys mor, som satte foten ned da ektemannen prins Charles kom med navneforslag. På 80-tallet, da de vordende foreldrene gikk rundt og tenkte på babynavn til sine to sønner, ønsket prins Charles at de skulle få navnene Albert og Arthur.

Det skjedde ikke, som vi jo alle vet. Men til tross for at Diana ikke ønsket at sønnene skulle hete Albert og Arthur har både William og Harry fått navnene inn i den royale navnerekken. William ble nemlig døpt William Arthur Philip Louis i august 1982, mens prins Harry ble døpt Henry Charles Albert David i desember 1984.

Da prins Louis, yngstesønnen til hertuginne Kate og prins William, ble født i april 2018 ga de ham navnet Louis Arthur Charles. Eldstesønnen prins George har det hele og fulle navnet George Alexander Louis, så det betyr at Albert fremdeles er «tilgjengelig».

Nær relasjon til farfar Philip

Vi holder derfor en knapp på at hertuginne Meghan og prins Harry kommer til å velge Albert (som jo også er en del av prins Harrys navn) dersom de altså får en sønn denne våren.

Et annet guttenavn som også kan være aktuelt er Philip. Prins Harry har nemlig en svært nær relasjon til sin farfar prins Philip og det vil være helt naturlig at han hyller farfaren ved å kalle en eventuell sønn opp etter den 97 år gamle prinsgemalen.

Det er også grunn til å tro at guttenavnet Edward kan være aktuelt. Prinsesse Dianas far het nemlig Edward John Spencer. Det er nemlig et navn med sterke kongetradisjoner, og dronning Elizabeths onkel fikk tittelen kong Edward VIII da han tok over tronen i januar 1936.

NÆR RELASJON: Prins Harry har hele livet hatt en helt spesiell kjemi med farfar prins Philip. Kanskje han velger å hylle bestefaren ved å kalle en eventuell sønn opp etter prinsgemalen? Dette bildet er tatt på Buckingham palace i 2014 - to år før Harry fant kjærligheten med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle. FOTO: NTB Scanpix
NÆR RELASJON: Prins Harry har hele livet hatt en helt spesiell kjemi med farfar prins Philip. Kanskje han velger å hylle bestefaren ved å kalle en eventuell sønn opp etter prinsgemalen? Dette bildet er tatt på Buckingham palace i 2014 - to år før Harry fant kjærligheten med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Han abdiserte riktignok i november 1936, da han ønsket å gifte seg med den skilte kvinnen Wallis Simpson. Tronen gikk derfor videre til broren, som tok navnet George VI da han ble konge. Også prins Harrys onkel heter Edward.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer