Maskorama:

- Det er vanskelig å ikke forsnakke seg, alle prøver jo å sette en ut

Ulrikke Brandstorp forteller hvordan det var å holde identiteten skjult under deltakelsen i Maskorama.

FJORÅRETS VINNER: Ulrikke Brandstorp gikk helt til topps som «Trollet» i første sesong av Maskorama. FOTO: NTB.
FJORÅRETS VINNER: Ulrikke Brandstorp gikk helt til topps som «Trollet» i første sesong av Maskorama. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

26-åringen sang seg gjennom hele sesongen av «Maskorama» for et år siden. Til slutt sto hun igjen som vinneren og den aller siste deltakeren som avslørte sin identitet.

Da «Trollet» tok av seg masken, var det mange som ble overrasket over at det var artist Ulrikke Brandstorp (26) som skjulte seg bak. Samtidig kjente nok mange på en lettelse over å ha gjettet riktig, deriblant Marion Ravn (37) i detektivpanelet – som var den første av detektivene som kom inn på sporet av den tidligere Melodi Grand Prix-vinneren.

– Man ble overraskende god på å fortelle en liten hvit løgn etter hvert. Og så hjalp det å alltid ha en go to-historie klar om hva man gjorde på lørdager, hvorfor man ikke var med på Maskorama og hvem man selv trodde Trollet kunne være, sier Brandstorp til KK.

Hun skilte seg tidlig ut med sin solide sangstemme, og panelet bemerket tidlig at det måtte være en ung artist bak troll-kostymet.

AVSLØRT: I siste sending ble Trollet avslørt. FOTO: Skjermdump.
AVSLØRT: I siste sending ble Trollet avslørt. FOTO: Skjermdump. Vis mer

Hemmelig deltakelse

Alt hemmeligholdet rundt seersuksessen som Maskorama er, gjør spenningsmomentet så stort at vi i redaksjonen har tatt oss selv i å spekulere på kontoret. En rød tråd i diskusjonen er om vår egen sjef Ingeborg Heldal kan være «Nøkken» i årets sesong. Det kan du lese mer om her. Hun nekter selvfølgelig for det – derfor ønsket vi å høre fra fjorårets vinner hvordan hemmeligholdet påvirket henne.

Brandstorp sier til KK at det aller vanskeligste var å lyve for venner og familie ettersom hun vanligvis forteller om alt det morsomme hun får gjøre. Men hva hun var åpen om og hva hun holdt hemmelig i forbindelse med Maskorama, hadde ikke nødvendigvis så mye å si.

– Det ene tantebarnet mitt hørte én strofe fra Trollet første sending, og skrek ut «Det er jo tante Ulrikke!» – så familien kjenner meg ganske godt, forteller hun lattermildt.

Som «katt og mus»

I sosiale medier prøvde hun så godt hun kunne å skjule deltakelsen. Her hadde hun også noen triks på lur.

– Det ble en sånn «katt og mus»-lek, som jeg egentlig koste meg litt med – det var gøy å gå virkelig dypt inn i galskapen og konseptet «Maskorama».

Brandstorp opptrådte som seg selv i siste sending mellom deltakernes opptredener, blant annet sin egen som Trollet. I tillegg postet hun en video på sin egen Instagram der hun og Trollet – før identiteten var avslørt – danser bak scenen. For noen var det en bekreftelse på at Ulrikke ikke kunne være Trollet, mens for andre ble videosnutten nok en grunn til spekulasjon da mange av følgerne hennes mente den var redigert. Noe den absolutt var.

– Jeg syns det var veldig gøy å leve konseptet helt ut når jeg først var med, og det innebar også å prøve å mislede folket hvis de hadde en sterk mistanke om at jeg var Trollet.

- Videoen hvor jeg danser med Trollet var manageren min sin idé, men jeg syntes det var kjempegøy og en morsom greie å dele med publikum på finaledagen – så da gønnet vi på og fikk ordnet en liten dans når vi hadde pause backstage. Det var ganske nervepirrende å få til, for vi måtte jo fortsatt holde alt skjult og hemmelig, selv for de som jobbet med Maskorama.

Avslørt på privaten

Det er begrenset hvem som vet om deltakelsen, og for Ulrikke var det kun manageren, bookingmanageren, foreldrene – og kjæresten hennes.

– Det ville vært litt mistenkelig hvis jeg plutselig var borte fra han hver lørdagskveld uten en god forklaring.

Hun forteller videre at det ikke var like lett å skjule deltakelsen for alle rundt henne. Selv om ikke alle tok det like raskt som tantebarnet hennes, bidro hintene og sangstemmen til at det gikk opp et lys for flere rundt henne.

– Gutta i julebandet mitt skjønte det også veldig tidlig. Jeg hadde julekonserter i Maskorama-tiden, og da jeg kom inn på øving begynte de å spille «Dovregubbens hall», som var en låt vi la i bakgrunnen på flere av Trollets låter, sier hun.

Seersuksess

Maskorama har så langt hatt stor suksess. Første episode av årets sesong hadde hele 1,1 millioner seere. Fjorårets finaleepisode hadde et seertall på 1,4 millioner. Seerne er i større grad forberedt på konseptet i år, og spekulasjonene har ikke blitt færre denne sesongen. Vi spurte Ulrikke hvordan hun tror årets deltakere takler seernes detektivarbeid.

– Jeg tror nok deltakerne har blitt lært opp i et par hvite løgner, og så håper jeg de leker seg med konseptet og går inn i det med hele hjertet, sier hun og legger til:

– Jeg tror de håndterer selve hemmeligholdet veldig bra, men det er klart det er en vanskelig oppgave – spesielt det å ikke forsnakke seg i intervjuer, alle prøver jo å sette en ut.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer