Gwyneth Paltrow:

- Det er veldig rart at vi kvinner skal «fryse i tid»

Gwyneth Paltrow (50) går ut mot jaget etter å se evig ung ut.

GWYNETH PALTROW: Paltrow omfavner å bli eldre - og hun vil at andre kvinner skal gjøre det samme. FOTO: NTB
GWYNETH PALTROW: Paltrow omfavner å bli eldre - og hun vil at andre kvinner skal gjøre det samme. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Skuespiller og velvære-gründeren Gwyneth Paltrow (50) har gjort stor business siden hun i 2008 etablerte Goop-universet, en nettplattform hvor hun stadig lanserer produkter innenfor velvære-segmentet.

Paltrow omfavner å bli eldre - og hun vil at andre kvinner skal gjøre det samme. I et nytt intervju med britiske Vogue åpner hun opp om at kvinner blir dømt langt hardere for å bli eldre enn menn gjør.

- Jeg tror det er et kulturproblem. Det er ikke vårt! Som kvinner ønsker vi å være sunne, vi ønsker å bli eldre. Ideen om at vi skal fryse i tid er veldig rar, sier hun.

Videre fortsetter hun og påpeke dobbeltmoralen kvinner møter når det kommer til å bli eldre.

- Jeg elsker når jeg hører noen som Andie MacDowell, med sine vakre grå krøller, snakke om å omfavne aldring og forskjellen mellom hvordan vi håndterer en George Clooney-type, sammenlignet med hvordan de fleste kvinner blir oppfattet, sier hun og legger til:

- Når en mann blir grå er han kjekk, mens kvinner får høre «hva har du tenkt å gjøre med rynkene dine?». Igjen, vi ønsker å bli eldre.

Andie MacDowell på den røde løperen under Cannes Film Festival. FOTO: NTB
Andie MacDowell på den røde løperen under Cannes Film Festival. FOTO: NTB Vis mer

- Trenger ikke å være rynkefri

For Paltrow har helsen vært en viktig del av hennes aldringsreise – og det inkluderer huden hennes.

- Jeg vil ikke slette noe fra livet jeg har levd, og jeg trenger ikke å være rynkefri. Men jeg tror det er flott å prøve å opprettholde hudens tekstur og lysstyrke.

Siden etableringen av livsstilsmerket hennes i 2008, har det vært mye diskusjon rundt «Goop». Det som startet som et nyhetsbrev med matoppskrifter og uskyldige tips, har etter hvert utviklet seg til å bli et 250 millioner dollar-selskap, ifølge Yahoo.

Selskapet har flere ganger blitt kritisert for å gi helsetips som ikke kan støttes av fagfolk, samt å anbefale produkter som er så dyre at de fleste leserne ikke har råd til dem.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer