Jennifer Lopez

- Det føltes som at jeg ikke kunne bevege meg

Jennifer Lopez åpner opp om det dramatiske vendepunktet som gjorde at hun begynte å ta vare på kroppen sin.

ÅPNER OPP OM PANIKKANFALL: Jennifer Lopez deler åpent om det som skulle bli vendepunktet i livet hennes. FOTO: NTB
ÅPNER OPP OM PANIKKANFALL: Jennifer Lopez deler åpent om det som skulle bli vendepunktet i livet hennes. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Som både danser, skuespiller og artist, har Jennifer Lopez gjort seg bemerket på flere arenaer. Hun har en lang karriere å vise til, og startet sin skuespillerkarriere med filmen «My Little Girl» i 1987, og har senere toppet hitlistene med flere låter som artist.

Nå har stjernen imidlertid åpnet opp om hva den tettpakkede kalenderen har krevd av henne. Med lange dager på filmsett og i studio, rakk hun ikke sove mer enn tre til fire timer om natten over lengre perioder.

På et tidspunkt i livet da hun følte seg uovervinnelig, fikk hun den største knekken. Det skulle få henne til å skjønne viktigheten av nok søvn for at kroppen og hodet skal fungere i hverdagen. De få timene med søvn, slet på psyken og gjorde henne totalt utmattet, som skal ha ført til flere panikkanfall i slutten av 20-årene.

«Jeg var på sett hele dagen og i studio på kvelden, og filmet musikkvideoer i helgene. Helt til en dag som jeg satt i en trailer – all jobb, i tillegg til altfor lite søvn, gjorde at stresset innhentet meg. Jeg følte meg helt normal, frem til det plutselig føltes som at jeg ikke kunne bevege meg.»

Opplevelsen deler hun i et ferskt nyhetsbrev til sine fans på On The JLo.

Visste ikke hva det var

På den tiden visste ikke 52-åringen hva et panikkanfall var. I dag er det mer utbredt kunnskap om slike anfall enn det var da hun opplevde det for 20–30 år siden. Hun besøkte legen i frykt for at hun var i ferd med å bli gal, noe legen kunne avkrefte. Ro ned, sov mer og drikk mindre koffein, skal hun ha fått beskjed om.

Anfallene hun fikk på den tiden skal ha skremt stjernen, men etter at hun fikk greie på hva det er og hvordan hun skal håndtere det, er hun flinkere til å gjenkjenne symptomer og avverge anfallene.

Lærte å ta bedre vare på seg selv

Å stråle på den røde løperen igjen krevde sitt av stjernen, men i dag klarer hun å kombinere jobb og å ta vare på seg selv i mye større grad.

I nyhetsbrevet innrømmer hun at hun ikke tok hensyn til at kroppen og hodet trenger pleie, og at hun trengte den virkelighetssjekken det første panikkanfallet ga henne. Hun fikk innsikt i hvor viktig det er å ta vare på seg selv. «Selv om det bare er så enkelt som å sove eller hvile i ti minutter».

FANT KJÆRLIGHET FOR HVERANDRE IGJEN: Bennifer var et av de største kjendisparene på starten av 2000-tallet, og i fjor kunne de avsløre at de hadde funnet tilbake til hverandre. FOTO: NTB
FANT KJÆRLIGHET FOR HVERANDRE IGJEN: Bennifer var et av de største kjendisparene på starten av 2000-tallet, og i fjor kunne de avsløre at de hadde funnet tilbake til hverandre. FOTO: NTB Vis mer

I fjor fant J-Lo kjærligheten på ny Ben Affleck. Duoen var et av Hollywoods it-par fra 2002–2004. Da de stilte opp på rød løper for første gang sammen igjen i fjor, strålte de to foran blitsregnet.

Hemmeligheten bak et ungt utseende

Lopez har fått mye oppmerksomhet for sitt unge utseende. 52-åringen stråler hver gang hun viser seg offentlig.

Selv mener hun at hemmeligheten bak et sunt og pent ytre er tilnærmingen man har. Hennes filosofi er mer å nyte livet enn å unngå å frykte å bli eldre. «Skjønnhet har ingen utløpsdato».

Dette var en del av oppvåkningen hun fikk etter perioden med panikkanfall – det hele resulterte i at hun tar bedre var på seg selv og tar en pause når hun kjenner at kroppen trenger det.

Nå sørger hun for å få mellom nok søvn hver natt, og etter en god natts søvn kan hun føle seg ti år yngre. Det er hva en god natts søvn gjør med deg, mener hun.

Multitalentet

Hun er kjent fra Hollywood-filmer som «Selena» (1997), «The Wedding Planner» (2001) og «What to Expect When You're Expecting» (2012). Før hun startet som skuespiller, var hun aktuell som danser i «The Living Color» som gikk på amerikansk tv, noe som tok hun videre som danser for Janet Jackson.

Ikke nok med at hun er kjent for sine rytmiske bevegelser og skuespillertalent – 52-åringen har også 11 plateutgivelser å vise til. I 2015 samarbeidet hun på singelen «Try Me» sammen med Jason Derulo og norske Matoma.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer