Opplevde kroppshets på «The Office»

– Det gikk opp for meg: Folk er misfornøyd med utseendet mitt

«The Office»-stjerna Mindy Kaling hevder at vekten hennes skulle gjøres til underholdning – i beste sendetid.

SESONG 3: Mindy Kaling er kjent som skuespiller fra «The Office», men har stor suksess også som produsent og manusforfatter. I August 2021 ble det kjent at det kommer en tredje sesong av «Never have I ever,» som Kaling produserer. FOTO: NTB
SESONG 3: Mindy Kaling er kjent som skuespiller fra «The Office», men har stor suksess også som produsent og manusforfatter. I August 2021 ble det kjent at det kommer en tredje sesong av «Never have I ever,» som Kaling produserer. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Mindy Kaling, kjent som Kelly Kapoor i seriesuksessen «The Office», har enorm suksess i Hollywood.

Ikke bare har hun spilt inn et tjue talls kinofilmer og like mange for TV, hun har dessuten en imponerende CV som produsent og manusforfatter.

Listen er minst like lang over priser Mindy enten har blitt nominert til eller vunnet, og hennes seneste produsentsuksess er sesong 2 av suksessen «Never have I ever», der hovedpersonen i likhet med Kaling har foreldre med indisk bakgrunn.

Bodyshamet

Da Kaling fikk jobben i «The Office» var det som skuespiller og manusforfatter. I et nytt intervju med «Good Morning America», letter Kaling på sløret om hvordan hun opplevde det da en kollega fra «The Office» foreslo å skrive inn en spøk om vekten hennes.

PÅ KONTORET: Mindy Kaling, i midten, omgitt av resten av «The Office»-gjengen i suksess-serien fra 2005. FOTO: NTB
PÅ KONTORET: Mindy Kaling, i midten, omgitt av resten av «The Office»-gjengen i suksess-serien fra 2005. FOTO: NTB Vis mer

Kaling skal ha vært 24 år da hendelsen inntraff, og fortsatt husker hun det med gru.

I intervjuet forteller hun at hun på den tiden trente hver morgen før hun gikk til jobb. På et manusmøte skal en ikke navngitt kollega ha foreslått at vedkommendes karakter skulle be Kalings karakter om å slanke seg 15 pound, altså nærmere sju kilo.

– Dette er min største usikkerhet, og så roper noen det bare ut, sier Kaling i intervjuet og forteller at hun husker øyeblikket som «helt forferdelig».

– Det gikk opp for meg: «Folk gransker meg, og ikke bare gransker de meg, de uttrykker misnøye med hvordan jeg ser ut, fordi jeg ikke ser ut på en bestemt måte». Den slags dissonans har påvirket enormt mye av det jeg skriver om, og hvilke karakterer jeg spiller.

NOMINERT: Mindy Kaling har mottatt en rekke priser og nominasjoner, som skuespiller, produsent og manusforfatter. Her ankommer hun Emmy Awards i 2010. FOTO: NTB
NOMINERT: Mindy Kaling har mottatt en rekke priser og nominasjoner, som skuespiller, produsent og manusforfatter. Her ankommer hun Emmy Awards i 2010. FOTO: NTB Vis mer

Bare tynne fikk hovedroller

Kaling har skrevet to memoarer, som begge havnet på New York Times bestselger-liste. Hun er mor til to, og har valgt å ikke gå ut med hvem som er far til barna, selv til nære venner. I intervjuet på «Good Morning America» reflekterer hun videre rundt Hollywoods manglende kropps-mangfold, og hvilke erfaringer hun har gjort seg rundt vekt og rollebesetning. Hun forteller at hun så på seg selv som stilig, smart og morsom, men at hun ikke fant andre som så ut som henne:

På TV, dersom du var veldig tynn, kunne du få hovedrollen. I andre tilfeller måtte du veie rundt 113 kilo og være det komiske slapstick-elementet.

Hun fortsatte:

– Det gale var jo at det utelukket en hel gruppe mennesker, som er majoriteten av amerikanske kvinner over 24 år. Hva om du var størrelse 44 og bare hadde lyst til å leve livet, pynte deg og gå på date?

OSCARPYNTET: Mindy Kaling ankommer Oscar-utdelingen i 2020. FOTO: NTB
OSCARPYNTET: Mindy Kaling ankommer Oscar-utdelingen i 2020. FOTO: NTB Vis mer

Forandring på trappene

«Never have I ever» handler om livet til en ung jente med indisk bakgrunn, og retter seg mot et yngre publikum.

Selv var Kaling oppslukt av TV da hun var ung, og forteller at det hun så på skjermen formet hennes verdensbilde, og også hvem hun falt for. Kaling forteller at hun er stolt over mottakelsen av «Never have I ever», og tror suksessen er bevis på at endring er i emninga:

– Det gjør meg så glad at serien er på Netflix, og at 40 millioner mennesker kan se den. Den ligger på førsteplass verden over og stjernen er en indisk, mørkhudet jente.

MANGFOLD: Maitreyi Ramakrishnan (t.v) spiller hovedrollen i komedien «Never Have I Ever», her sammen med Lee Rodriguez og Ramona Young. FOTO: NTB
MANGFOLD: Maitreyi Ramakrishnan (t.v) spiller hovedrollen i komedien «Never Have I Ever», her sammen med Lee Rodriguez og Ramona Young. FOTO: NTB Vis mer

Hun utdyper om hovedpersonen, som spilles av Maitreyi Ramakrishnan:

– Hun er ekte, hun dater, gutter liker henne og gutter hater henne. Det er drama rundt henne, hun krangler med venner, men hun er normal og den som historien fortelles gjennom, og gjennom det kan du føle deg sett .

For tiden skal Mindy Kaling etter sigende skrive på manus til «Legally Blonde 3»» og lese inn stemmen til karakteren Val i Disney+ serien «Monsters at Work».

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer