Farmen kjendis 2023

– Det har vært tøft å se på

Kona til Farmen kjendis-deltakeren støtter ektemannen, og synes det har vært tøft å se hvordan han blir fremstilt på tv.

FARMEN KJENDIS 2023: Ørnulf Høyer dukket opp på finalefesten sammen med kona Line Aarø Strandli. Hun kjenner ikke helt igjen beskyldningene mot ektemannen i årets sesong. FOTO: Ida Bergersen
FARMEN KJENDIS 2023: Ørnulf Høyer dukket opp på finalefesten sammen med kona Line Aarø Strandli. Hun kjenner ikke helt igjen beskyldningene mot ektemannen i årets sesong. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld er det duket for finalefest for Farmen kjendis. Én av dem som har gjort seg bemerket denne sesongen, er Ørnulf Høyer (66).

Kleskongen har vist seg å være et arbeidsjern og en sterk ressurs på gården. Allerede første uken ble preget av konflikter under hans ledelse som storbonde, og han ble beskyldt for å sette de kvinnelige deltakerne til å gjøre tradisjonelle kvinnelige oppgaver, fremfor mer fysisk tungt arbeid som snekring og muring, til tross for at kvinnene selv ønsket å bidra på disse oppgavene.

Flere av jentene følte seg undervurdert og tilsidesatt.

– Tøft å se på

Høyer ankom finalefesten arm i arm med sin kone Line Aarø Strandli. For henne har det ikke bare vært fryd og gammen å se ektemannen kjempe seg gjennom gårdslivet i 1923 sammen med ni andre kjendiser.

– Jeg synes det har vært tøft å se på, forteller hun til KK før hun utdyper:

– Er det én ting jeg er allergisk mot, er det mannssjåvinister. Jeg vet at han ikke er det. Når jeg ser at han blir fremstilt på den måten han gjør, synes jeg ikke det har vært noe kult å se på i det hele tatt. Det er selvfølgelig en realityserie, og man vet ikke hvordan det blir i klippen, sier hun og legger til at flere av konfliktene visste verken hun eller ektemannen selv om før de så det på tv.

– Ble snakket om bak ryggen

Flere av beskyldningene han fikk, ble han ikke konfrontert med inne på gården, ifølge paret, og det har vært vanskelig å se først når programmet har blitt sendt på tv i vinter, åtte måneder etter innspilling.

– Jeg kjenner han ikke igjen i de beskyldningene han har fått mot seg. Én ting er at hvis man mener noe om noen, bør man ta det direkte med den personen. Det opplever jeg ikke at folk har gjort med han.

Ekteparet både bor og jobber sammen, og Aarø Strandli forteller at hun kjenner ektemannen godt på begge områder. Hun ser ikke på han som en konfliktsky person, samtidig er han en person man kan prate med og finne løsninger sammen med.

– Har du sett at det har gått inn på han?

– Han står i det og tåler det. Det har vært mye tøffere for meg. Det er annerledes å være involvert enn å stå på sidelinjen og ikke ha kontroll eller vite hva som har blitt sagt eller gjort.

Aarø Strandli hevder at mannen ikke har blitt konfrontert med det som har blitt sagt om han, og derfor ikke fått muligheten til å forsvare seg. Det har plaget henne mest.

Har blitt mer bevisst

Ørnulf sier seg enig med kona. Det har vært utfordrende å se det som har kommet frem i episodene, som han ikke visste at ble sagt inne på gården.

– For det første er jeg veldig overrasket over ting jeg ikke visste om før jeg så det på tv i etterkant. Det er noe helt annet når mennesker snakker om noen og ikke til noen. Det er en veldig spesiell ting å oppleve i ettertid.

– Så du føler det har vært mye snakking bak ryggen din?

– Ja, det er den eneste riktige benevnelsen å kalle det «bak ryggen».

Han ser likevel at det har truffet en nerve hos folk tatt i betraktning alle reaksjonene som har kommet underveis.

– Budskapet er at jeg må ta ting til meg, som å være mer varsom. Jeg er redd for at en klem, lekenhet og raushet kan bli dratt litt langt, sier han og fortsetter:

– Jeg har ikke vært like klar over det før, så jeg skal være bevisst. Og jeg synes også at kvinner under 40 skal være varsomme med å stemple, uansett om noe er gjort med god vilje eller ikke.

– Det er egnet til å ta opp og diskutere - den krenkelseskulturen - man kan ikke dra metoo for langt. Faktisk tenke på at det kan være krenkende for mannen.

66-åringen har blitt mer bevisst på måten har fremstår.

– Det viktigste budskapet her er at jeg skal være varsom. Jeg har fått en aha-opplevelse der.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer