Funkyfam

- Det hender at jeg trenger en pause

Trude og Jørgine forteller om diskusjonene som gjør mest vondt: - Jeg kan bli kjempelei meg, og tenke at det er urettferdig.

MOR OG DATTER: Jørgine forteller at hun ligner mye på sin mor. Foto: TV2/Emil Sollie
MOR OG DATTER: Jørgine forteller at hun ligner mye på sin mor. Foto: TV2/Emil Sollie Vis mer
Publisert

Da KK gjorde et intervju med Trude Vasstrand (58) sist, kunne hun fortelle at hun så mye av seg selv i Jørgine. De er veldig like på mange områder, og det er de fullt klar over selv også.

- Jeg vil ikke ligne på mamma i alt, men så merker jeg at vi er like på veldig mange områder likevel. Jeg har et inntrykk av at det ofte er sånn med mor og datter. Man ligner på sin egen mor, på godt og vondt, sier Jørgine Massa Vasstrand (33).

KK møter dem i forbindelse med lanseringen av Funkyfam sesong fire, som har sesongpremiere 15. august.

På spørsmål om hva som skiller dem, mener Trude at Jørgine er flinkere til å beherske seg, og litt mindre impulsiv. En av egenskapene de har til felles, er at begge er sta. Det gir grobunn for mange diskusjoner.

- Mamma og jeg diskuterer ofte. Hun synes at jeg blander meg i for mye, og det gjør jeg nok også. Jeg har en mening om mye, og tror selv at jeg vet best, sier Jørgine.

Trude nikker samtykkende.

- Vi er ganske sta, og begge liker å ha rett. Jeg har merket i større grad at Jørgine korrigerer meg. Noen ganger begynner jeg å lure på hvem som er moren av oss to, men Jørgine er jo også mor.

Ikke en belærende mor

Enkelte mor-datter-relasjoner kan virkelig bli satt på prøve når barnebarn blir satt til verden. Mange mener det bare godt, mens enkelte kan bli fly forbanna av at moren deres skal komme med velmenende råd hele tiden.

- Sånn er det ikke hos oss. Mamma er ikke en sånn type som skal fortelle hva hun gjorde da hun var småbarnsmor. Jeg tror vi er ganske like i foreldrerollen, sier Jørgine.

- Bortsett fra at du er mer nevrotisk med han, sier Trude, og ser bort på lille Indigo som ligger i fanget til Jørgine.

Jørgine opplevde manges mareritt da både hun, og nyfødte Indigo, ble smittet av corona.

- Å føde barn midt i corona, og oppleve at den nyfødte babyen blir smittet, gjør noe med deg. Jørgine er mer engstelig med han, enn hun har vært med de andre, sier Trude.

Krangler ofte

- Krangler dere skikkelig noen ganger?

- Vi krangler ofte. Om vi har noe uoppgjort, prøver jeg å si til mamma at vi må snakke ut om det. Mor-datter-relasjonen er den vanskeligste relasjonen, det merker jeg på min egen datter også, sier Jørgine.

Trude er enig med Jørgine.

- Jeg tror relasjonen blir vanskelig fordi båndene er så tette, samtidig som det skjer voldsomme endringer gjennom hele livet. Du blir veldig sårbar, og det er både vanskelig og fint. Det samme gjelder nok far-sønn-relasjonen også: Jeg husker at min far forventet mye mer av min bror enn meg.

- Hva gjør dere for å skvære opp etter en krangel?

- Mamma kan gjerne la ting gå over av seg selv, så er hun ferdig med det, men jeg har et stort behov for å snakke ordentlig ut om ting, forklarer Jørgine.

Mange av de vanskeligste diskusjonene handler om det som stikker dypere, forteller Trude.

- Det kan for eksempel være min relasjon til Jørgines far, og hennes relasjon til han. At hun ser tilbake og stiller spørsmål ved hvorfor ting ble som de ble. Om jeg blir konfrontert med det, kan det oppleves som veldig vanskelig – jeg kan bli kjempelei meg, og tenke at det er urettferdig, og så synes Jørgine at det er urettferdig overfor henne.

Kan trenge litt alenetid

Snart kommer sesong fire av Funkyfam, og som vanlig er det fullt hus og mye som skjer. Familien er ekstremt sammensveiset, og alenetid er tilsynelatende noe de har lite behov for.

- Har dere aldri behov for alenetid?

- Jeg er nok den som innimellom må trekke meg unna, sier Trude.

- Det er når du blir sur på oss, svarer Jørgine.

- Ja, det kan hende at jeg føler at de rotter seg sammen – ungene mot meg. Guttene er stort sett enige med Jørgine, og jeg har jo ingen å lene meg på. Da hender det at jeg trenger en pause, og da pleier jeg som regel å gå en tur, sier Trude.

Stresset over nye kjærester

I tillegg til å se igjen kjente og kjære fjes, blir seerne bedre kjent med kjærestene til Emil og Silas, Sanne og Ilia. Jørgine forteller at hun var ganske stresset før hun ble kjent med dem.

- Jeg blir stresset når det kommer nye personer inn i familien. Jeg har funnet en mann som har sklidd rett inn – han har aldri hatt noe imot at vi er mange, han synes ikke det er stress at vi har besøk av mamma ofte. Han liker at vi er en storfamilie, sier hun, og fortsetter:

- Det jeg har vært redd for, er at guttene skal finne noen som trekker dem ut av familien og kaoset, og heller vil finne på ting på egenhånd. Det er bare av egoistiske grunner at jeg stresser over kjæreste-greiene, sier hun med en liten latter.

Man får med hele familien på kjøpet – enten man vil det eller ei.

- At personen passer inn i familien, har veldig mye å si. Det er ofte dama i forholdet som organiserer timeplanen og prioriterer hva de skal bruke tid på, så vi har vært avhengige av at disse jentene faktisk velger å prioritere oss. Og det ser ut til at de faktisk er villige til å gjøre det, sier Jørgine.

Man må være litt sporty og ta ting på strak arm. Første familiebesøk kan by på at man plutselig må lufte en hund, eller plukke opp en unge som skriker.

- Det virker veldig lovende så langt, sier Jørgine optimistisk.

- Ser at de er lykkelige

Trude mener at hun ikke har vært like bekymret som Jørgine – hun er mest lettet over at Emil og Silas har funnet hver sin jente som har et ønske om å være en del av familien.

- Det er veldig hyggelig at de har funnet noen vi liker, og som er koselige å omgås. Jeg kan omgås både Sanne og Ilia uten at gutta er der, sier Trude, som legger til at hun de siste to nettene har bodd på hybelen til Sanne.

- Jeg har lånt sminken hennes og prøvd buksene hennes, liksom. Det er en lettelse når det blir sånn – og det viktigste er at de har det bra sammen som par. Jeg ser at Emil og Silas er lykkelige, sier hun, og smiler stort.

Kommer tettere på

Både Jørgine og Trude lover at seerne kommer enda tettere på familien i denne sesongen.

- Jeg føler at vi sier det hver gang, men det er et resultat av at vi har gjort det før, vi vet hva vi ønsker å fortelle, og vi har blitt mer bevisst på det vi driver med. Samtidig kjenner jeg at det er veldig viktig for meg å være meg selv på både godt og vondt. Jeg vil heller fremstå usjarmerende innimellom, enn å være en utgave av meg selv hvor jeg åpenbart later som, sier Jørgine.

Hun forteller videre at vanlige reaksjoner når de ser gjennom klippene, er at Trude mener hun er grusom på håret, Noah innser at han brukte klær han aldri skal bruke igjen, og helst vil brenne, mens hun selv lurer på hvorfor i alle dager hun ikke la ned mer innsats i sminke og hår når hun vet at hun skal filmes.

- Den eneste som ikke bryr seg, er Morten, som er i ulltrøye og bokser 90 prosent av sesongen.

Blitt selvbevisst av å se seg selv på TV

Trude innrømmer at hun, som først i en alder av 54 år fikk skinne på skjermen for første gang, har blitt ganske selvbevisst i løpet av de fire sesongene.

- Jeg liker ikke å se meg selv. Aldringsprosessen går bare én vei, og det er i hvert fall ikke riktig vei. Det er ikke morsomt å bli synbart eldre. Det ser man jo på TV. Jeg har blitt veldig bevisst på mitt eget utseende, og jobbet mye med meg selv. At vi startet innspillingen i januar, hjelper jo heller ikke. Hvem er fin i januar, liksom? spør hun, og ler godt.

Trude er likevel bevisst på at de lager reality, og da må de vise realiteten slik den er – også de situasjonene man helst skulle holdt for seg selv.

- Man må bare stå i det. Med det sagt – jeg er veldig stolt over ungene mine, fordi de aldri later som. De er seg selv, de står i hva nå enn som dukker opp, og det er veldig positivt, avslutter Trude.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer