71 grader nord team

- Det hjelper overhode ikke å bli trøstet sånn!

Her tar panikken fullstendig overhånd for «Jegertvilling» Kristine Thybo Hansen (31).

71 GRADER NORD TEAM: Johanne og Kristine Thybo Hansen i første episode. Sistnevnte opplevde panikkangst, mens søster iherdig forsøker å trøste. FOTO: Skjermdump / Warner Bros. Discovery
71 GRADER NORD TEAM: Johanne og Kristine Thybo Hansen i første episode. Sistnevnte opplevde panikkangst, mens søster iherdig forsøker å trøste. FOTO: Skjermdump / Warner Bros. Discovery Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den andre sesongen av 71 grader nord team på TVNorge og Discovery+ er endelig tilbake på skjermen, og i år blir øvelsene og oppgavene heftigere enn noen gang, skal vi tro programleder Tom Stiansen.

Allerede i første episode blir teamene kastet ut i tøffe oppgaver, og dette fikk tvillingsøstrene Johanne og Kristine Thybo Hansen (31) fra Nordreisa i Troms smertelig erfare.

Sistnevnte får nemlig et panikkangstanfall om bord på bussen på vei til det som viser seg å være en flyplass, der et redningshelikopter står klart for å frakte dem av sted.

- De senere årene har jeg fått djevelsk med flyskrekk, forklarer Kristine i episoden.

I november i fjor giftet Kristine seg med samboeren og friluftsmannen Robert Bjørklund i Storslett kirke i Nordreisa:

Til KK utdyper Kristine om hva det var som skjedde da panikken grep henne:

- Jeg begynte å jage meg selv opp i bussen, da jeg så flyplassen. Jeg var helt sikker på at det skulle bli fallskjermhopp. Dessuten har jeg skikkelig flyskrekk.

Ofte hender det at Kristine tolker panikkangst-signalene feil, og at hun hauser seg selv opp.

- Det kan skyldes at jeg er sulten, har lavt blodsukker eller andre ting, og da går jeg i fullt beredskap. Det føles som at mage og bryst tar fyr, og jeg får prikking i hender og tåkesyn. Det knyter seg i overkroppen, og jeg blir tungpustet, forklarer hun videre.

Helseangst

Tvillingsøster Johanne forsøker å trøste så godt hun kan mens panikkangsten pågår, og stryker søsteren over ryggen mens hun forsøker å finne tilbake til normal pust.

Men ifølge Kristine hjelper ikke trøstingen i det hele tatt - heller stikk motsatt.

- Det hjelper overhode ikke å bli trøstet sånn, og sånn «dilling og dalling» orker jeg ikke når jeg opplever panikkangst, sier Kristine og ler.

Begge søstrene har såkalt helseangst, og har begge opplevd å få panikkangst i tenårene.

- De verste periodene er helt klart i mørketiden. Da kjenner jeg mest på det.

TURVANTE TVILLINGER: Kristine og Johanne, som ble kjent gjennom TV-programmet Jegertvillingene på TVNorge, er født og oppvokst i Nordreisa i Troms - og er svært turvant. Her under innspillingen av 71 grader nord team. FOTO: Haakon Lundkvist
TURVANTE TVILLINGER: Kristine og Johanne, som ble kjent gjennom TV-programmet Jegertvillingene på TVNorge, er født og oppvokst i Nordreisa i Troms - og er svært turvant. Her under innspillingen av 71 grader nord team. FOTO: Haakon Lundkvist Vis mer

Kristine sier til KK at hun virkelig har jobbet hardt med seg selv, for å komme over panikkangsten, og at det er blitt bedre med alderen. Likevel kan det ofte oppstå når hun er på jakt- og fisketurer.

- Da må jeg bare snu og dra hjem. Spesielt hvis jeg er alene, uten dekning. Da kan det fort bli ille, og det eneste som hjelper er å dra hjem.

Men heldigvis opplevde Kristine få anfall av panikkangst under innspillingen av 71 grader nord team.

- Det var veldig kortvarig men man blir søkke sliten i kroppen av det etterpå da! sier Kristine ærlig.

Kommer helt ut av det blå

Tvillingsøster Johanne forteller til KK at angsten for hennes del oppstår helt plutselig.

- Jeg har opplevd panikkangst mange ganger, og det kommer helt ut av det blå. Det trenger ikke å være en skummel situasjon en gang, men jeg tror også at det kommer av at jeg har helseangst.

- Hvordan var det å være på sidelinjen i den situasjonen Kristine gikk gjennom - følte du at de trøstende ordene dine hjalp?

- Jeg følte ikke at det hjalp noe særlig, nei. Kristine er heller ikke så god til å ta imot trøst, eller så er det kanskje jeg som er dårlig til å gi trøst.

Men til tross for dét, er Johanne stolt over at tvillingsøsteren gjennomførte - til tross for angsten.

- Det var jo en litt bekymringsfull start, i og med at eventyret så vidt hadde begynt, og vi jo garantert hadde mye annet skummelt og utfordrende i vente, men søster er knalltøff, så jeg tvilte aldri på at hun ikke skulle gjennomføre!

Også konkurrenten Rikke Isaksen (28) kom med trøstende ord til Kristine mens hun opplevde panikkangsten:

- Jeg fikk veldig vondt i megi da jeg så at Kristine skalv og fikk skikkelig panikk, for jeg har selv vært der før. «Jeg lover, du gruer deg er enn du kommer til å føle etterpå. Det kommer til å gå så fint!» trøstet Rikke underveis.

GJENGEN: Frank Løke og Rikke Isaksen, tvillingene Johanne og Kristine Thybo Hansen, Anders Myrvold og Martin Ylven, Jorun Stiansen, og Alejandro Fuentes utgjør 71 grader nord team 2023. FOTO: Warner Bros. Discovery
GJENGEN: Frank Løke og Rikke Isaksen, tvillingene Johanne og Kristine Thybo Hansen, Anders Myrvold og Martin Ylven, Jorun Stiansen, og Alejandro Fuentes utgjør 71 grader nord team 2023. FOTO: Warner Bros. Discovery Vis mer

Første etappe av den knallharde konkurransen finner sted på Vestlandet.

Teamene, som denne gangen skal kjempe seg helt til topps er i tillegg til «Jegertvillingene», tidligere håndballspiller Frank Løke og reality-profil Rikke Isaksen, Ishockey-gutta Anders Myrvold og Martin Ylven, og artistene Jorun Stiansen og Alejandro Fuentes.

«71 grader nord team» har premiere 19. januar, og sendes på TVNorge og Discovery+ torsdager og søndager klokken 20.30!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer