Trude Vasstrand:

- Det kjipeste er at det skal være så enkelt å ødelegge ferien for så mange

Trude Vasstrand fra «Funkyfam» går i strupen på SAS.

FERIEKLARE: Vasstrand-familien var en av mange familier som var klare for ferie i varmere strøk. Slik ble det ikke. Foto: Espen Solli / TV 2
FERIEKLARE: Vasstrand-familien var en av mange familier som var klare for ferie i varmere strøk. Slik ble det ikke. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Den siste tiden har flystreiken truet med å ødelegge manges etterlengtede ferie, og mange har opplevd å få feriedrømmen knust på grunn av kansellerte flyginger.

Ferieklare nordmenn følger flyselskapene oppdateringer med argusøyne, og en av de familiene som fikk nedslående nyheter var Vasstrand-familien, bedre kjent som «Funkyfam». Det forteller Trude Vasstrand (58).

Det var TV 2 som omtalte saken først.

Tirsdag skulle nemlig hele familien ha våknet til gresk sommer på Kreta. Slik ble det imidlertid ikke, da de kort tid før avreise mandag fikk beskjed om at flyet var kansellert.

Ingen tillit

Det fikk 58-åringen til å tenne på alle plugger på Instagram.

«Flyet vårt til Kreta er kansellert. Stakkars SAS. Den usaklige streiken opp på alt det andre tenkte vi …», skriver hun på Instagram Story.

Overfor NRK fortalte flyselskapets pressekontakt, Lars Wigelstorp Andersen, at de 25 kanselleringene mandag ikke hadde noe med lockouten å gjøre.

«Der seilte ferien vår samme vei som det lille som var igjen av tillit til SAS … rett i dass!!!!» fortsetter realityprofilen.

Foto: Skjermdump Instagram
Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

Hun har også lagt ved en skjermdump av en tekstmelding hvor SAS beklager og skriver at de jobber med å fikse en ny flyging, og at de skal holde dem oppdaterte. Det har Vasstrand lite tro på.

«Har INGEN tro på at vi NOEN gang hører fra dere», skriver hun videre.

Kan søke om tilbakebetaling

Pressesjef i SAS Norge, Tonje Sund, forklarer overfor TV 2 at de befinner seg i en krevende situasjon hvor en hel bransje, etter to år med pandemi, skal opp i luften igjen. Hun understreker at de prøver å finne alternative ruter for kundene sine, men at stappfulle fly gjør det vanskelig.

- Vi vil alltid forsøke å gi informasjon ut til kunden så raskt som mulig. I en flyoperativ hverdag så kan uforutsette ting skje og dermed føre til forsinkelser eller kanselleringer tett på avgang, forteller hun.

- Når uforutsette ting skjer, forsøker vi alltid å finne løsninger i den grad det går. Akkurat nå er det sommerferie og mange fulle fly, så alternativene er begrenset.

Hun legger imidlertid til at man innenfor visse rammer kan finne alternativ transport og søke SAS om tilbakebetaling i etterkant.

- Kansellerer feriefly

Overfor Se og Hør, som hadde saken først, forteller Vasstrand at SAS meldte om kanselleringen samme dag som flyet skulle gå. De fikk beskjed om at flyselskapet jobbet med å ombooke dem, noe de hadde lite tro på at kom til å skje.

- Vi satte i gang en voldsom aktivitet for å prøve å finne et annet fly, fordi vi skjønte jo hvor det bar. Vi sjekket fly fra Stockholm, København, Göteborg - og til Aten for å ta båtforbindelse til Kreta - men det var helt umulig, forklarer hun.

Kanselleringen skal skyldes mannskapstrøbbel, og TV-profilen mener derfor flyselskapet burde ha vært klar over problemstillingen tidligere - i stedet for å ødelegge ferien til utallige familier.

GRAVID: Jørgine Massa Vasstrand, bedre kjent som «Funkygine», forteller hvorfor hun ikke liker å være gravid. Video: Rød Løper Vis mer

- Vi trodde det var flystreiken, men så leste vi i avisen at det var mannskapstrøbbel og sykdom - og det er det dummeste jeg har hørt. Også kansellerer de feriefly, og det er så råttent fordi man kommer seg ikke til Kreta uten fly. Det var et fly fullt av turister, og det var ikke charterfly så det betyr jo at folk hadde kjøpt og betalt overnatting på destinasjonen - som er kostnader vi aldri får igjen. Bare vår familie har tapt mange, mange titusener på dette.

Hun understreket samtidig de er privilegerte og kan finne på noe annet, noe som slettes ikke gjelder alle.

- Det kjipeste er at det skal være så enkelt for SAS å ødelegge ferien for så mange.

Langer ut mot SAS

58-åringen legger til at de har vært i kontakt med flere av flyselskapets ansatte, og har bare fine ting å si om dem. SAS som selskap på den andre siden …

- Det råtne er at det ikke er streik, men SAS som har satt oss og så mange andre i denne situasjonen - og de har visst om det. Den oppfølgingen vi har fått i etterkant har vært under enhver kritikk - men igjen, stakkars de som jobber der som har en slik arbeidsgiver. Det er råttent spill både mot kunder og ansatte.

Familien som hadde sett frem til en uke i varmen, men nå blir det heller en natt på Sørlandet.

- Vi prøver å finne et sted vi kan kjøre til så ungene får litt sol. De var helt knust. Barna var tatt ut av barnehagen og hundene skulle på kennel, så alt var liksom klart. Det får så voldsomme konsekvenser - Trude Vasstrand kommer ikke til å tilgi dette, fastslår hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer