Øyunn Krogh:

- Det koster å vise følelser offentlig

Øyunn Krogh deler åpent om sine egne følelser rundt bruddet med Levi Try.

NYSINGEL: Øyunn Krogh ble singel i august etter å ha vært sammen med Levi Try i fire år. Nå er hun forelsket på nytt, men tar det som det kommer. FOTO: PRIVAT.
NYSINGEL: Øyunn Krogh ble singel i august etter å ha vært sammen med Levi Try i fire år. Nå er hun forelsket på nytt, men tar det som det kommer. FOTO: PRIVAT. Vis mer
Publisert

Det ble følelsesladet da Øyunn Krogh, kjent fra «Sommerhytta» og «Farmen kjendis», gjestet Ida Fladens podcast, «Ida med hjertet i hånden».

I den populære podcasten snakker Ida Fladen med kjente fjes om sårbare ting innenfor kjærligheten, spesielt kjærlighetssorg. Tidligere har hun blant annet hatt besøk av komiker Martha Leivestad, som fortalte at hun har minst fem hjertesorger i året og komiker Vegard Harm som delte åpent rundt det at han aldri har hatt kjæreste.

At Øyunn Krogh ikke ville røpe konkrete detaljer om hvorfor det ble slutt gjorde ikke noe fra eller til for å skjønne at bruddet mellom henne og Levi Try, som hun var sammen med i fire år, hadde vært et vanskelig valg.

«Når du spør meg om hva vi slet med, så slet vi jo med tillit og det kommer jeg til å slite med i lang tid», sier en gråtkvalt Øyunn til Ida før hun bryter ut:

«Det gjør så vondt å snakke om.»

Et år med kjærlighetssorg

Krogh viser seg fra sin sårbare side når hun snakker om hvor vanskelig det var å ta valget om å ende forholdet, men understreker at det var en beslutning de tok sammen. Hun mener at de nok ikke ville klart det uansett, med ryktene som hele tiden florerte rundt dem.

Åpenhjertig avslører også Øyunn for Fladen at hun har forelsket seg på nytt, men at hun samtidig har en slags kjærlighetssorg.

Til KK forteller at hun at hun i etterkant av at podcasten kom ut, har tenkt på at kjærlighetssorg er feil ord. Hun hadde nemlig kjærlighetssorg i nesten et år før det ble slutt. Det var da bruddet skjedde at den sorgen slapp taket, og hun kunne kjenne på en lettelse.

– Hadde jeg kjent på den type sorg nå, så vet jeg ikke om jeg hadde klart å føle så sterke følelser og kjenne på forelskelse. Men det er likevel en sorg over hva som har vært på godt og vondt, sier hun og legger til:

– En sorg når en ser tilbake, og en prosess hvor jeg jobber meg gjennom et forhold som jeg har vært en del av store deler av mitt voksne liv.

Eksparet ble kjent for hele Norge da de vant programmet «Sommerhytta» i 2020. Men med berømmelse kommer også folkesnakket. Allerede før de var tildelt seieren, var rykter om utroskap begynt å bli spredt, sier Krogh i podcasten.

«Det koster å vise følelser»

Hun forteller at det virkelig var krevende å skulle forholde seg til alt som ble sagt og spredt i sosiale medier. Spesielt Jodel, hvor folk var anonyme og derfor var de eneste løgnene man kunne dekode, de om seg selv.

Det fikk henne til tider til å bli en sjalu kjæreste, noe hun ikke er helt sikker på om hun egentlig er - eller om det er stikkene fra sidelinjene som har gjort henne paranoid.

Til KK sier Øyunn at hun liker å være åpen og ærlig, men det å dele mye av seg selv kan også være skummelt. For et feil steg eller dårlig formulert setning kan spinne narrativet helt ut av virkeligheten.

– Det koster å vise følelser offentlig, fordi du viser sårbarhet. Og åpner opp til fremmede som ikke alltid ønsker deg det beste. Men det å være uredd i å vise sårbarhet er en av de sidene ved meg selv, som jeg er stolt av. Og det ville vært unaturlig for meg å ikke ta med meg det; også når jeg opptrer offentlig, sier hun.

Det å se fremmede lage sine egne varianter av hvorfor hun gjør eller sier noe, er ubehagelig. Men at det er baksiden av medaljen, mens fremsiden er alle de menneskene som sender henne melding om at de kjenner seg igjen, setter pris på åpenheten og ønsker å vise støtte.

– Fy faen så mange bra damer det finnes i innboksen min!

VENNER: Levi Try og Øyunn Krogh har vært sammen i fire år, på den tiden har de blant annet vunnet "Sommerhytta" og kjøpt leilighet sammen. De skilte lag som venner og ønsker det beste for hverandre. FOTO: NTB.
VENNER: Levi Try og Øyunn Krogh har vært sammen i fire år, på den tiden har de blant annet vunnet "Sommerhytta" og kjøpt leilighet sammen. De skilte lag som venner og ønsker det beste for hverandre. FOTO: NTB. Vis mer

Glad på hennes vegne

I mai i år kjøpte Levi og Øyunn leilighet sammen; et mål de hadde jobbet hardt for å nå sammen. Ifølge Krogh hadde nemlig de begge ganske dårlig råd da de først ble sammen.

Derfor kom det nok litt brått på da de i begynnelsen av august offentliggjorde at de skulle gå fra hverandre. Krogh fortalte sine følgere om bruddet i en post på sin egen Instagram-profil hvor hun også skrev at de skiltes som venner.

Hverken Krogh eller ekskjæresten Levi Try har uttalt seg nevneverdig om bruddet i etterkant. Men etter at Krogh var med i podcasten, sier Try til God kveld Norge:

– Min tanke var at det enkleste er å ikke snakke om bruddet offentlig og holde det aktuelt. Jeg har droppet å stille i intervjuer grunnet dette, forklarer han.

Samtidig sier han at han er glad på Øyunns vegne, og at han selv har begynt å date igjen selv.

Eksparet sitter nå med en leilighet mellom hendene som de skal bestemme seg for om de skal selge eller ikke. Enn så lenge er det Levi som bor i den. Da KK intervjuet han i forbindelse med en sak om økonomi og bolig i august, fortalte han at det som følge av bruddet er det blitt mye papirarbeid da de ikke hadde samboerkontrakt. Det anbefaler han alle par å ha – enten man eier eller leier.

– Det er usexy å skrive kontrakt, og vi tenkte jo at det var oss for alltid, sa han.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer