Kongeparet

- Det må absolutt ha vært ekte kjærlighet ettersom de ventet i ni år på å få hverandre

Vi spurte fire flotte damer, som allerede har passert 80 år, om hva deres forhold til jubilantene kong Harald og dronning Sonja er.

KONGEPARET 80 ÅR: Det tok hele ni år før kronprins Harald fikk sin Sonja Haraldsen. De to ga seg aldri, og viste hele kongeriket at ekte kjærlighet vinner til slutt. Dette bildet er tatt i 1969. Foto: NTB Scanpix
KONGEPARET 80 ÅR: Det tok hele ni år før kronprins Harald fikk sin Sonja Haraldsen. De to ga seg aldri, og viste hele kongeriket at ekte kjærlighet vinner til slutt. Dette bildet er tatt i 1969. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år fyller vårt fantastiske kongepar 80 år. Kong Harald feiret med brask og bram 21. februar, mens dronning Sonja kan sprette champagnen 4. juli. Vi i KK.no-redaksjonen er så stolte av det flotte og sporty kongeparet vårt som, til tross for at de er langt over pensjonsalder, representerer landet vårt på en varm og beundringsverdig måte. (PSST, har du fått med deg denne?: Sonja Haraldsen - vestkantpiken som ble Norges dronning)

Vi har tatt en prat med de fire flotte damene Ellinor (84) fra Nordnes i Lyngen, Karin (86) fra Porsgrunn, Hilda (91) opprinnelig fra Danmark, men bosatt på Fjellhamar og Erni (94) fra Trondheim - som allerede har god erfaring med det å ha rundet 80 år.

Hva tenkte de om Sonja Haraldsen første gang de hørte om henne på slutten av 50-tallet? Hva er deres forhold til kongeparet? Hva er det beste ved å bli eldre? 

LES OGSÅ: «Kongens nei»: - En film jeg har ventet på hele livet

Ellinor (84):

Først ut er Ellinor Isaksen fra Nordnes i Lyngen. Da hun var 29 år giftet hun seg og flyttet til Storslett i Nordreisa hvor hun stiftet familie. Hun har blant annet jobbet i blomsterbutikk og som kokk på et dagsenter. Hun har ett barn, tre barnebarn og ett oldebarn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer