Kronprinsesse Victoria

- Det må være de absolutt fineste bildene tatt av Victoria

Den svenske kronprinsessen stråler på nye fotografier - i «billigdesign».

KRONPRINSESSE VICTORIA: Den vakre tobarnsmoren fikk utmerkelse under årets Gay gala i Stockholm - stemt frem av leserne av magasinet QX. FOTO: Peter Knutson/QX
KRONPRINSESSE VICTORIA: Den vakre tobarnsmoren fikk utmerkelse under årets Gay gala i Stockholm - stemt frem av leserne av magasinet QX. FOTO: Peter Knutson/QX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av februar ble det sluppet nye bilder av kronprinsesse Victoria av Sverige (43), i forbindelse med kåringen av Årets hetero under det tradisjonsrike Gay gala-eventet i Sverige.

På grunn av pandemien ble prisutdelingen avlyst, men det hindret ikke magasinet QXs lesere å stemme frem kronprinsessen til den gjeve utmerkelsen. Prisen får hun blant annet på bakgrunn av en sterk og rørende tale hun holdt under Stockholm Pride sommeren 2020.

Kronprinsessen takket for prisen gjennom et åpent brev publisert på det svenske kongehusets sosiale medier, og til innlegget ble det også publisert ferske bilder av kronprinsessen i en dypgrønn kjole fra billigkjeden Hennes & Mauritz.

Kjolen var en del av H&M Conscious Exclusive Autumn Winter 2020-kolleksjonen, og er for øvrig den samme kjolen som Jenny Skavlan bar under KKs Årets best kledde-fotoshoot i 2020.

«Jeg er skikkelig stolt og glad for denne fine utmerkelsen fra QXs lesere. Det betyr mye for meg. Takk! (...) Det siste året har vært en stor prøvelse på så mange måter. (...) Derfor er det nå spesielt viktig at vi fortsetter arbeidet for en verden der HBTQI-personer gis muligjet til å leve i frihet og uten undertrykkelse. En verden der man kan være akkurat den man er, og være stolt av det», skriver kronprinsessen i takkebrevet.

Verdig dronningemne

I kommentarfeltet strømmer positive tilbakemeldinger inn, både med tanke på utmerkelsen, men også kronprinsessens unike utstråling.

Det er flere som påpeker at det er en fornøyelse å se de nye bildene av den royale tobarnsmoren, og høre hennes kloke ord og viktige oppfordring.

KRONPRINSESSEN OG HUNDEN: Kronprinsesse Victoria fikk selskap av familiehunden Rio på et av bildene. FOTO: Peter Knutson/QX
KRONPRINSESSEN OG HUNDEN: Kronprinsesse Victoria fikk selskap av familiehunden Rio på et av bildene. FOTO: Peter Knutson/QX Vis mer

En av kronprinsessens følgere skriver at disse bildene må være de absolutt fineste bildene tatt av kronprinsesse Victoria, mens en annen skriver at hun er forbilledlig, og kommer til å bli en verdig dronning når den tid kommer.

Flittig bruker av HMs bærekraftige kolleksjon

Det er for øvrig ikke første gang kronprinsessen bruker bærekraftige antrekk fra den svenske billigkjeden Hennes & Mauritz.

Sommeren 2020 ble det sluppet nye fotografier av Victoria og ektemannen prins Daniel, tatt i forbindelse med parets 10-årsjubileum som ektepar. Da stilte også Victoria i en sort HM-kjole.

TINNBRYLLUP: Kronprinsessen stilte i en svart HM-kreasjon da de offisielle jubileumsbildene ble tatt utenfor Haga slott sommeren 2020. FOTO: Elisabeth Toll / Kungahuset
TINNBRYLLUP: Kronprinsessen stilte i en svart HM-kreasjon da de offisielle jubileumsbildene ble tatt utenfor Haga slott sommeren 2020. FOTO: Elisabeth Toll / Kungahuset Vis mer

Hun har også lagt sin elsk på en grønn silkekjole fra HMs Conscious collection fra 2018. Den har hun brukt ved flere anledninger.

MØTE: Kronprinsessen stilte i den grønne HM-kjolen fra 2018-kolleksjonen under et møte med den svenske Regjeringen og medlemmer av Riksdagen i mars 2019. Den er blant kronprinsessens favoritter. FOTO: Henrik Garlöv / Kungahuset
MØTE: Kronprinsessen stilte i den grønne HM-kjolen fra 2018-kolleksjonen under et møte med den svenske Regjeringen og medlemmer av Riksdagen i mars 2019. Den er blant kronprinsessens favoritter. FOTO: Henrik Garlöv / Kungahuset Vis mer

Og da hun var høygravid med sønnen prins Oscar i 2016, stilte hun i en rålekker kjole fra HMs Concious collection - og viste at man også i siste del av svangerskapet kan rocke gallaantrekk.

Da hun deltok på EAT Stockholm Food Forum 2019 i regi av Gunhild Stordalen sommeren 2019, stilte hun i en rosamønstret kjole fra HMs Conscious collection.

Under lillebror prins Carl Philips bryllup med Sofia Hellqvist i juni 2015 troppet hun opp i en lekker HM-kreasjon, som ifølge moteeksperte Silje Pedersen danket ut både kronprinsesse Mary av Danmark og vår egen kronprinsesse Mette-Marit!

KKs sjefredaktør Ingeborg Heldal hyller kronprinsessen for å bevisst bruke den svenske billigkjeden HMs bærekraftige kolleksjon når hun representerer kongehuset.

- Det at hun støtter svensk design, som i tillegg er fra et tilgjengelig «billigmerke», synes jeg fortjener applaus! Det viser at vi alle kan se ut som prinsesser hvis vi vil, selv om vi hverken har prins, slott eller apanasje. Victoria klarer kunststykket og kombinere kongelig eleganse og varm folkelighet. Jeg forstår godt at broderfolket er utrolig stolte av sin kommende dronning!

VAKKER: Kronprinsesse Victoria fikk mye skryt for HM-kjolen hun bar under bryllupet til lillebror Carl Philipog Sofia sommeren 2013. FOTO: NTB
VAKKER: Kronprinsesse Victoria fikk mye skryt for HM-kjolen hun bar under bryllupet til lillebror Carl Philipog Sofia sommeren 2013. FOTO: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer