Mina, Lilje og meg

- Det må være lov å savne mamma, og samtidig ville være på ekspedisjon

Eventyrer Alexander Read la ut på ekspedisjonstur med døtrene Mina (7) og Lilje (3) i 17 dager!

MINA, LILJE OG MEG: Far-og-datter-trioen Alexander Read med døtrene Mina og Lilje på ekspedisjon. FOTO: Thomas Løberg / TV 2
MINA, LILJE OG MEG: Far-og-datter-trioen Alexander Read med døtrene Mina og Lilje på ekspedisjon. FOTO: Thomas Løberg / TV 2 Vis mer
Publisert

Denne vinteren er vi flue på veggen når pappa Alexander Read (40) tar med seg døtrene Mina Floriana (7) og Lilje Olava (3) på ekspedisjonstur fra Spåtind til Beitostølen - en tur på 150 kilometer, som varte i hele 17 dager.

Resultatet er blitt TV-serien Mina, Lilje og meg som sendes på TV 2 denne vinteren.

Det er ikke første gang eventyreren og friluftsmannen Alexander har tatt med seg en smårolling på tur; han og datteren Mina sjarmerte alle i TV-serien Mina og meg fra 2021.

Da krysset femåringen Mina og pappa Alexander Finnmarksvidda fra Vardø til Alta, en tur på 400 kilometer som strakk seg utover 24 dager.

Dynamikken endres

Men denne gangen har altså lillesøster Lilje Olava, som var tre år under ekspedisjonen, blitt med på turen.

Og Alexander forteller til KK at, selv om det var helt magisk å være på tur med begge smårollingene sine, det var noe helt annet å ha med seg to barn, enn «bare» ett, på ekspedisjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer