Kongelig

Det nyforlovede prinsesseparet hetses på sosiale medier

Prinsesse Alexandra av Luxembourg delte gladnyhet.

KONGELIG: Prinsesse Alexandra og Nicolas Bagory lover hverandre evig troskap til våren. FOTO: Maison du Grand-Duc / Sophie Margue
KONGELIG: Prinsesse Alexandra og Nicolas Bagory lover hverandre evig troskap til våren. FOTO: Maison du Grand-Duc / Sophie Margue Vis mer
Publisert

Til våren arrangeres nok et kongelig bryllup i Europa - når prinsesse Alexandra (31) av Luxembourg gifter seg med sin franske kjæreste Nicolas Bagory (33).

Bryllupet ble annonsert via en offisiell uttalelse fra storhertugdømme i begynnelsen av februar:

«Det er med stor glede at storhertug Henri og storhertuginne Maria Teresa annonserer forlovelsen mellom datteren, prinsesse Alexandra, og Nicolas Bagory. (...) Bryllupet finner sted til våren. Begge familier er forent i felles glede på vegne av det nyforlovede paret, og omgir dem med kjærlighet».

Nyheten er blitt tatt godt imot av rojalister verden over, men som alltid koker det i kommentarfeltene hos ulike tabloidmagasiner. Blant dem det amerikanske magasinet People.

Der er det nemlig flere som hetser brudgommens utseende.

FOTO: Skjermdump / Instagram / @people
FOTO: Skjermdump / Instagram / @people Vis mer

Heldigvis er det flertall av lykkeønskninger til det kommende brudeparet.

Fjern slektning av det norske kongehuset

Prinsesse Alexandra er den sjette i rekken til tronen i lilleputstaten, etterfulgt av broren arvestorhertug Guillaume (40), hans sønn prins Charles (2), broren prins Félix (38), og hans barn prinsesse Amalia av Nassau (8) og prins Liam av Nassau (6).

FAMILIEN: Storhertugparet Henri og Maria Teresa med barna prins Louis, prinsesse Alexandra, arvestorhertug Guillaume, prins Sebastien og prins Felix i 2006. FOTO: NTB
FAMILIEN: Storhertugparet Henri og Maria Teresa med barna prins Louis, prinsesse Alexandra, arvestorhertug Guillaume, prins Sebastien og prins Felix i 2006. FOTO: NTB Vis mer

31-åringen har studert politikk, religion, litteratur og filosofi, mens den kommende brudgommen Nicolas har studert statsvitenskap.

Prinsesse Alexandra er en fjern slektning av medlemmene i vårt eget kongehus, gjennom sin oldemor prinsesse Astrid av Sverige - hvis søster var kronprinsesse Märtha, gift med kronprins Olav.

Storhetrugparet av Luxembourg har nær kontakt med det norske kongehuset, og det samme har barna deres. Trolig vil medlemmer fra det norske kongehuset være til stede i bryllupet som avholdes den kommende våren.

Storebroren falt for norske Pia

Brudens storebror arvestorhertug Guillaume, som venter sitt andre barn med kona arvestorhertuginne Stéphanie (38) i april, var en kort periode kjæreste med den norske TV-personligheten Pia Haraldsen (41).

Sistnevnte vakte oppsikt da hun dukket opp i en babyrosa kjole på Slottet i 2004, i forbindelse med prinsesse Ingrid Alexandras barnedåp.

IKONISK: Pia Haraldsen var kjæreste med arvestorhertug Guillaume i to år. Her på vei inn på Slottet i Oslo i 2004. FOTO: Heiko Junge / NTB
IKONISK: Pia Haraldsen var kjæreste med arvestorhertug Guillaume i to år. Her på vei inn på Slottet i Oslo i 2004. FOTO: Heiko Junge / NTB Vis mer

Haraldsen var invitert på Slottet som kjæresten til arvestorhertug Guillaume, som hun hadde blitt sammen med et par to år tidligere - etter å ha møtt arvestorhertugen i bryllupet til prinsesse Märtha og Ari Behn i mai 2002.

- Vi hadde for så vidt kontakt noen år etterpå, da vi begge bodde i London og hadde felles venner, men vi har ikke noe kontakt i dag. Han er jo en gift mann og har barn, sa Pia Haraldsen til Se og Hør i fjor.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer